Medical Park Bakırköy’de Kanser Semineri düzenlendi

Medical Park Bahçelievler Hastanesi doktorlarının Kanser Haftası nedeniyle Bakırköylülere verdiği seminerde; kanser tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Medical Park Bakırköy’de Kanser Semineri düzenlendi

Medical Park Bahçelievler Hastanesi doktorlarının Kanser Haftası nedeniyle Bakırköylülere verdiği seminerde; kanser tedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

Medical Park Bakırköy’de Kanser Semineri düzenlendi
09 Nisan 2016 - 23:57
Reklam

Bakırköy Belediyesi ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi işbirliği ile Kanser Haftası çerçevesinde, Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Salonu’nda “Kanserde Yenilikçi Tedaviler” konulu seminer düzenlendi.
Doç. Dr. Berrin Pehlivan (Radyasyon Onkolojisi Uzmanı) ve Medikal Onkolog Dr. Savaş Tuna’nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde; akciğer, baş boyun, meme ve prostat kanserlerinin nedenleri ve tedavi yöntemleri ele alındı. Onkolog Dr. Savaş Tuna; erkek ve kadınlarda farklı kanser türlerinin görüldüğüne dikkat çekerek, ülkemizde erkeklerde daha ileri yaşlarda görülmek üzere sigaraya bağlı olarak akciğer kanserlerinin, kadınlarsa ise meme kanserlerinin daha yoğun görüldüğünü belirtti. 
ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Kanserin türü ne olursa olsun kanseri tetikleyen faktörlerin genellikle ortak olduğu vurgusunu yapan Tuna, “Kansere yakalanma riskini artıran etkiler arasında çoğunlukla; çevre ve hava kirliliği, beslenme, her alanda kullanımı artan çeşitli kimyasalların, sigara, alkol ve stresin bulunuyor. Ailesel faktörler ve kalıtım oran olarak düşünüldüğünde yüzde 5 etkili. Kanserin oluşumu, ilerlemesi ve vücudun kansere karşı tepkisiz kalması alanındaki araştırmalar devam etse de günümüzde kanserin moleküler ve biyolojik yapısı daha iyi anlaşılıyor. Kanser tedavi yöntemi olan kemoterapiye destek olarak geliştirilen yeni yöntemler artık kanser tedavisinde umut vaat ediyor. Yine de sağlık açısından bir şüphe duyulduğunda zaman kaybetmeden hastaneye başvurulmalı çünkü artık biliyoruz ki erken teşhis yapılırsa tedavi daha olumlu seyrediyor” dedi.
RADYOTERAPİ YÖNTEMİ ÇOK GELİŞTİ
Seminerde radyoterapi yöntemindeki yenilikleri katılımcılara aktaran Doç. Dr. Berrin Pehlivan, günümüzde ileri teknolojik gelişmeler sayesinde, radyoterapi tedavisinin çok ileri seviyelere ulaştığına değindi. Pehlivan, “Çok sayıdaki tümöre, gerekli dozu, istenilen oranda verme olanağı sağlayan, organları maksimum seviyede koruyarak, sağlıklı dokuların zarar görmesini engelleyen yeni bir sistem bulunuyor. TomoTerapi denen bu tedavi yöntemi ile farklı bölgelerdeki, farklı tür ve boyuttaki tümörlere, aynı anda değişik dozlarda noktasal ışın tedavisi uygulanabiliyor. Her hasta için değişik bir planlama yapma prensibi ile çalışan TomoTerapi'de, tümörlerin yerleri saptandıktan sonra; değişik açılardan, farklı dozlarda ışın verilerek, tümörlere karşı en etkin tedavi uygulanıyor ve sağlıklı organların yüksek radyasyon almasının önüne geçiliyor” diye konuştu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum