Mahalleli sorunlarını söyledi, yöneticiler çözüm buldu

Çınar Mahallesi’nde düzenlenen Bağcılar Belediyesi Halk Meclisi Toplantısı’nda,  vatandaşlar yaşadığı sorunları, sıkıntıları, görüş ve düşüncelerini, belediye başkanından kaymakama kadar konunun muhatabı olan ilçenin yöneticilerine söyledi.

Mahalleli sorunlarını söyledi, yöneticiler çözüm buldu

Çınar Mahallesi’nde düzenlenen Bağcılar Belediyesi Halk Meclisi Toplantısı’nda,  vatandaşlar yaşadığı sorunları, sıkıntıları, görüş ve düşüncelerini, belediye başkanından kaymakama kadar konunun muhatabı olan ilçenin yöneticilerine söyledi.

Mahalleli sorunlarını söyledi, yöneticiler çözüm buldu
11 Ekim 2017 - 17:11 - Güncelleme: 11 Ekim 2017 - 17:16
Reklam

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Halk Meclisi toplantılarının bu yıl ki ilk toplantısı, Çınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Şehit Abdullah Tayyip Olçok Bilgi Evi’nde düzenlenen toplantıda ilçe sakinleri hem kişisel hem de mahalle içinde yaşadıkları ortak sorunları muhataplarına yönlendirdi. Salonda yerini alan yöneticiler de kendilerine yönlendirilen soruları yanıtladı. Kimi sorunlara sıcağı sıcağına toplantıda çözüm bulunurken kimi sıkıntılar ise daha sonra çözülmek için yetkililer tarafından not alındı.

2017/10/3500844.jpg

BAĞCILAR’DA KENDİMDEN PARÇALAR BULUYORUM
Sıkıntı ve sorunların yanında özverili çalışmalarından dolayı Bağcılar Belediyesi başta olmak üzere kurumlara teşekkür etmek için söz alanlar da oldu. Toplantıda bir konuşma yapan Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bir aydır buradayım ve Halk Meclisi toplantısına ilk kez katılıyorum. Bağcılar, İstanbul’un en büyük ilçelerinden birisi. Büyük ilçe olmanın zorlukları vardır. En başta yönetilmesi ve idaresi zordur. Ancak iyi tarafı da şu ki ben de Anadolu çocuğuyum ve Bağcılar’da kendimden parçalar buluyorum. Büyükşehir olmasına rağmen burada bozulmamış Anadolu insanı var. Mahalle kültürü hala devam ediyor. İnşallah beraberce güzel hizmetler yapmayı nasip eder. Bağcılar Kaymakamı olarak sevinçli olduğumu söylemek istiyorum. Alt ve üst yapı çalışmalarıyla, eğitimiyle her alanda devlet ve yerel yönetimin güzel bir birlikteliği var” dedi.

2017/10/9535041.jpg

GÖREVİMİZİ SİZLER GİBİ DEĞERLİ DOSTLARLA ZEVKLE YAPIYORUZ
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Bağcılarımızda her geçen farklı güzellikleri sunmanın huzuru içerisindeyiz. Görevimizi yaparken sizler gibi değerli dostlarla muhabbet içinde dostça olunca da zevkle yapıyoruz. Şu anda inşaatı devam eden 13 okul ve 15 camimiz var. Bağcılar’da 26 metro istasyonu var. Kısa zaman içinde metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Çünkü ulaşım medeniyettir. 16 Bilgi Evi’mizde 40 bini aşkın çocuğumuz eğitim görüyor. Bu sayı diğer ilçelerin tamamındaki sayıdan fazla. Kapalı spor salonları yüzme havuzları derken gençlere yönelik hizmetlerimiz sürekli artıyor. Ve önümüzdeki dönem ilçemize Fen Lisesi’ni açıyoruz. Elektrik direklerinin yer altına alınmasında yüzde 10’luk bir kısım kaldı yüzde 90’ı bitti.  Nerede ne ihtiyaç varsa onları en hızlı şekilde karşılıyoruz karşılayacağız” diye konuştu.

İŞTE KATILIMCI DEMOKRASİ DENİLEN ŞEY BU
AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları söyledi: “Bu toplantı bir hassasiyet ve duyarlıktır. Yaşadığımız mahalle ve semtle alakalı bu duyarlılığı ifade etme noktasında buraya gelip bir fark oluşturdunuz. Ben özellikle teşekkürler ediyorum. Mahalle sakinlerimiz yaşadıkları sıkıntıları açıkça ifade etti. İşte katılımcı demokrasi denilen şey bu. Pratik örneğini burada görmüş olduk. Bir tarafta hizmet alanların ve bir tarafta da hizmet verme noktasında zorunluluk taşıyanların bir arada olduğu güzel bir toplantı. Her birim kendi üzerine düşen vazifeyi sorunları ve meselelerin notlarını aldı. İnşallah sorunların azaldığı daha yaşanılır bir Bağcılar için gerekenler yapılacak.”

2017/10/2490088.jpg

Halk Meclisi’ne Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediye Başkanı yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İGDAŞ, İSKİ ve BEDAŞ temsilcileri, Çınar Mahallesi Muhtarı Hakan Delice ve mahalle sakinleri katıldı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum