Macaristanla kardeş şehir protokolü imzalandı

Bahçelievler Belediyesi, Macar Újbuda Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Budapeşte’yi de gezen ve bir dizi ziyaret gerçekleştiren Osman Develioğlu önderliğindeki heyette, çok önemli isimler yer aldı.

Macaristanla kardeş şehir protokolü imzalandı

Bahçelievler Belediyesi, Macar Újbuda Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Budapeşte’yi de gezen ve bir dizi ziyaret gerçekleştiren Osman Develioğlu önderliğindeki heyette, çok önemli isimler yer aldı.

Macaristanla kardeş şehir protokolü imzalandı
19 Mayıs 2016 - 11:17 - Güncelleme: 21 Mayıs 2016 - 13:37
Reklam

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin Tuna Nehri kıyısındaki Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamas Hoffmann ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Bahçelievler’den Macaristan’a giden heyet, Budapeşte’yi gezdi, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen imza töreninde Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Nureddin Nebati, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Ak Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Karabela, Sıdıka İmran Tolacıoğlu, Davut Yazıcı, Ahmet Hocaoğlu, Sait Akkuş, İsmail Hakkı Temel, Dr. Rimóczi İmre, Dr. Téglási László, Büki, László, Hégli İmre, Szabo Laszlo, Dr. Farkas Bálint, Újbuda şehir protokolü, Gazeteci yazar Sami Özey, İşadamları Mahmut Gürcan, Orhan Albayrak, Ali Bekgöz, Yusuf Çifçibaşı, Fatma Nuray Güllü, Ali Mercan ve ilçeden kalabalık halk topluluğu hazır bulundu.

Macaristan’da kardeş şehir protokolü imzaladı
KARDEŞLİK KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK
Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann, birçok kardeş şehirlerinin olduğunu, şimdi de dost ve kardeş Türkiye'den en sevdiğim ve beğendiği İstanbul'un en güzel ilçelerinden Bahçelievler ile dost ve kardeş olduklarını belirtip, '' Kağıt üzerinde kalacak bir kardeşlik değil, işbirliği içinde olup, tecrübe paylaşan, projeler üretip ortak organizasyonlar yapan kardeşliğe imza atıyoruz. Şimdi atılan bu imzalarımızla kentlerimiz, halklarımız daha da yakınlaşıp sevgilerimiz büyüyecek, dünya barışına bir tuğla da bizler koyacağız. Karşılıklı kültürel, sanatsal ve sosyal projeli hayata geçirirken Avrupa Birliği içindeki ortak projeleri de Bahçelievler Belediyemizle birlikte yapabileceğiz. En kısa zaman içerisinde Bahçelievler'e Újbuda heyetimizle birlikte ziyarette bulunmak isterim '' dedi.
SİZLERLE ORTAK KÜLTÜRÜMÜZ VAR
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında, ''Karşılıklı tanışmanın dostluk ve kardeşlik ilişkisinin başında geldiğini ifade ederek, '' Var olan dostluğu daha ilerilere götüreceğimize inanıyorum. Macarların ülkemizde çok sevildiğini biliyorum. Macaristan'da Atilla ismi yoğun olarak kullanılıyor. Benim kuzenimin adı da Atilla'dır. Dilimizde birçok ortak kelime, müzik eseri ve mutfağımızdan ortak lezzetlerimiz bulunmaktadır. Kardeş şehir anlaşmasıyla tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleşecektir. İki millet arasında daha çok yakınlaşmaya bir nebzede olsa katkı sağlanmış olacaktır. Sürekli gelişen sosyo-kültürel alanlarda olduğu gibi özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koymuş olduğu 5 milyar dolar dış ticaret hedefimize bizleri yakınlaştıracaktır. Bu kardeş şehir işbirliğinin oluşmasında ısrarla gayret gösteren, bugün bizleri burada bir araya getiren Fahri Konsolos Osman Şahbaz kardeşime teşekkürü bir borç bilirim. Bu atmış olduğumuz imzaların hayırlara vesile olmasını diliyorum'' dedi.

Macaristan’da kardeş şehir protokolü imzaladı
HEYET PUDAPEŞTE’Yİ GEZDİ
Kardeş şehir imza töreni sonrası şehirler slayt gösterisi ile kentlerini tanıttı, karşılıklı hediyeleşmeler gerçekleşti. Újbuda Belediye Binası önünde kardeş şehir Bahçelievler'in isminin yazılı olduğu tabelaya günün anısına kurdele ve çiçek konuldu. Daha sonra hep birlikte Macaristan Ulusal Parlamentosuna geçerek Milli Savunma Bakanı Dr. Simicskó István heyet ile uzunca bir süre dostane görüşüp, parlamentoyu gezdirerek detaylı bilgi verdi ve kahve ikram etti.
Parlamento ziyareti akabinde Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ziyaret edilerek iki dost ülke arsında sürekli gelişen ilişkiler hakkında güzel temennilerde bulunuldu. Budapeşte Büyükşehir Belediyesine ait yeni inşa edilen 4. metro istasyonu ve olimpik havuz gezildi. Szentendre, Esztergom şehirleri ve Esztergom Kalesi altında bulunan Osmanlı eseri Öziçeli Hacı İbrahim Cami gezisinden sonra, Gül Baba Türbesi ziyaret edilerek yapılmakta olan restorasyon hakkında bilgi alındı. Son gün Budin Kalesindeki Budin Valisi Arnavut Abdurrahman Abdi Paşa, Akıncılar Şehitliği ve 10. Bölgedeki Galiça Türk şehitliği ziyaret edilerek heyet Budapeşte'den İstanbul'a döndü.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum