Kılıçdaroğlu’ndan 12 madde talimatı: Herkese anlatın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarına talimat vererek il ve ilçe örgütlerince Yenikapı mitinginde sıraladığı 12 maddenin vatandaşlara anlatılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden, her bir maddesi yüzde 100 doğru olan bir manifestoyu vatandaşa kahvede, lokantada, caddede, parkta anlatın” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan 12 madde talimatı: Herkese anlatın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarına talimat vererek il ve ilçe örgütlerince Yenikapı mitinginde sıraladığı 12 maddenin vatandaşlara anlatılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden, her bir maddesi yüzde 100 doğru olan bir manifestoyu vatandaşa kahvede, lokantada, caddede, parkta anlatın” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan 12 madde talimatı: Herkese anlatın
10 Ağustos 2016 - 18:14 - Güncelleme: 10 Ağustos 2016 - 18:23
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla Çanakkale’de toplantı yaptı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 81 ilin başkanından Yenikapı’daki mitingde sıraladığı 12 maddeyi herkese anlatmalarını istedi.
“Sizlerle gurur duyuyorum” diyerek il ve ilçe örgütlerinin darbeye karşı net bir tutum sergilemesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir gelecek hedeflediğimizi milletimize anlatmalıyız. Vatandaşın önüne çok açık ve net iki bildirge koyduk, iki manifesto. Birincisi Taksim manifestosu. Türkiye siyasetiyle ilgisi olan herkes ‘Türkiye’de neler oluyor?’ diye düşünen herkes dünyada Taksim Manifestosu’nu okudu. Yenikapı’da okuduğumuz 12 maddelik manifesto. Geleceği nasıl görmemiz gerektiğini ve bütün siyasi partilerin belli konularda neyi düşünmesi gerekiyor, bunu ortaya koyduk. Eğer siyaset kurumu Türkiye’de güçlü ortak bir payda oluşturmazsa gelecek açısından bu siyaset kurumu umut vermez. Aynı hatalar tekrar edilirse bedelini millet ödüyor” dedi.


KAHVEDE, LOKANTADA, CADDEDE, PARKTA…
İl ve ilçe örgütleri tarafından vatandaşa Yenikapı’da saydığı 12 maddenin anlatılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, “Kimseyi suçlamadan, eleştirilmeden, her bir maddesi yüzde 100 doğru olan bir manifestoyu vatandaşa kahvede, lokantada, caddede, parkta anlatın. Amaç; demokrasimizi daha da güçlendirmek. Bu ülkede hepimiz barış içerisinde kardeşçe, birlikte yaşayacağız. Farklı görüşlerimiz olabilir. Farklı inançlarımız olabilir. Farklı kimliklerimiz olabilir. Farklı yaşam tarzlarımız olabilir. Ama biz kimliklere, inançlara ve yaşam tarzlarına saygı göstererek bütün vatandaşlarımızı demokrasi bağlamında bir arada tutacağız” şeklinde konuştu. 
Konuya nasıl değinilmesi gerektiğine dair detayları vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Anlatacağımız ilk konu, camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmez. Siyasette özeleştiriden kaçınmayacağız. ‘Bu ülkeyi bu noktaya nasıl getirdik?’, oturup bunun özeleştirisini yapacağız. Geçmişi iyi analiz edeceksiniz, aynı hataya bir daha toplumu düşürmeyeceksiniz, tarihi tekerrür ettirmeyeceksiniz. Elin oğlu Mars’a araç gönderiyor, biz 21’inci yüzyılda darbeyle uğraşıyoruz. Darbelerden çok çektik, Türkiye 10 yıl geriye gitmiştir. Ne darbe, ne dikta tam demokrasiyi sonuna kadar savunacağız” diye konuştu.


İŞTE O 12 MADDE…
1) 
Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Camiye sokarsak toplumu böleriz. Adliyeye sokarsak adaleti bulamayız. Kışlaya sokarsak darbeyi önleyemeyiz. 
2) Siyasette öz eleştiri yapmak ve geçmişi iyi tahlil etmemiz gerekiyor. 
3) Milleti kardeş kılma yolunda kararlılığımız sürdürmeliyiz.
4) Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız. 
5) 15 Temmuz darbe girişimi demokrasinin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi diyoruz. 
6) Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Karaman TBMM Başkanı olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Sayın Yıldırım Başbakan olamazdı. Eğer bugün Cumhuriyet olmasaydı Anadolu’nun kuş uçmaz köyünde doğan Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olmazdı. 
7) Parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız. 
8) Medyanın özgürlüğü. Bakın 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki hiç kimse sokaklara çıkmayacaktı. 
9) Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı. Hepimiz bunun üzerinde durmalı ve titremeliyiz. 
10) Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Herkesin istediği gibi inanması ve ibadet etmesi demektir. 
11) Demokrasinin kalkınması için mutlaka ve mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekiyor. 
12) Artık bütün dünya FETÖ’yü biliyor. Bu örgüt geçmişte Balyoz, Ergenekon, Casusluk davası dediler. Hiçbir günahı olmayan pek çok subayı hapse attılar. Buradan çağrı yapıyorum. Geçmişin mağdurlarına haklarını, itibarlarını iade edelim.”
365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum