İhlas Koleji güreşte Türkiye şampiyonu oldu 

Eğitimde olduğu kadar sportif alanda da başarılarıyla dikkat çeken İhlas Koleji, Okullararası Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.

İhlas Koleji güreşte Türkiye şampiyonu oldu 

Eğitimde olduğu kadar sportif alanda da başarılarıyla dikkat çeken İhlas Koleji, Okullararası Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.

İhlas Koleji güreşte Türkiye şampiyonu oldu 
04 Nisan 2017 - 13:01 - Güncelleme: 04 Nisan 2017 - 13:03
Reklam

Bu yıl güreşte çok başarılı bir sezon geçiren İhlas Koleji, Çankırı’da düzenlenen Okullararası Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası’nda takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Çankırı Kurşunlu Spor Salonu’nda 81 ilden 450 sporcunun katıldığı şampiyonada İhlas Koleji öğrencisi Ardahan Şahin 76 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Lacivert beyazlılar da Mevlüthan Ak 58 kiloda Türkiye ikincisi olurken, 50 kiloda Fatih Sarıkaya ve 63 kiloda Eren Çaça’da Türkiye üçüncüsü olarak İhlas Koleji’nin şampiyonluğunda önemli rol oynadılar. 

Aldıkları derecelerle İhlas Koleji’ni şampiyonluğa taşıyan Ardahan Şahin, Mevlüthan Ak, Fatih Sarıkaya ve Eren Çaça 15-17 yaş Milli Takımına da seçilerek ayrı bir mutluluk yaşadılar. Şampiyonanın ardından konuşan İhlas Koleji Güreş Takımı antrenörü Abdurrahman Şenol Özkan, takım halinde şampiyon olarak İhlas Kolejini zirveye taşıdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. “Genç yıldızlarımız şampiyona boyunca olağanüstü mücadele ettiler. Hem minderdeki efendilikleri hem de başarılarıyla büyük takdir topladılar. Kendilerini başarılı sonuçları kadar gösterdikleri yüksek karakterden dolayı da tebrik ediyorum” diyen Özkan, bu başarıların okullarında güreş sporuyla ilgilenmeyi düşünen gençlere de cesaret vereceğini söyledi. 

2017/04/9424036.jpg

Yeltekin: Sporcularımızı ve antrenörümüzü yürekten kutluyorum
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Çankırı’dan takım halinde şampiyon olarak dönen sporcuları tebrik etti. “Güreş takımımız bu yıl elde ettikleri başarılarla bizleri mutlu etmeye devam ediyorlar. Disiplinli çalışmanın ürünü olan Türkiye şampiyonluğunda emeği geçen sporcularımızı ve antrenörümüz Abdurrahman Şenol Özkan’ı yürekten kutluyorum.” diyen Yeltekin, ayrıca milli takıma seçilen sporcuların milli formayla da başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi. 

Şahin: Genç sporcularımızı ve antrenörünü tebrik ediyoruz
Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Şahin de, “İhlas Koleji güreş takımı Türkiye Şampiyonu olarak ilçemize büyük bir gurur yaşattılar. Başta eski dünya şampiyonu antrenörümüz Mehmet Sarıkaya’yı yetiştirmiş olduğu sporcu evlatlarımızı ve İhlas Koleji’ni tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum