Hüseyin Konuk CHP Güngören İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Daha önce iki dönem CHP Güngören ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Konuk, yaklaşan kongre öncesi düzenlediği programla ilçe başkan adaylığını açıkladı. Programa; mevcut ilçe yönetiminden kadın ve gençlik kollarının da katılması dikkat çekti.

Hüseyin Konuk CHP Güngören İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıkladı

Daha önce iki dönem CHP Güngören ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Konuk, yaklaşan kongre öncesi düzenlediği programla ilçe başkan adaylığını açıkladı. Programa; mevcut ilçe yönetiminden kadın ve gençlik kollarının da katılması dikkat çekti.

Hüseyin Konuk CHP Güngören İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıkladı
06 Aralık 2017 - 15:45 - Güncelleme: 06 Aralık 2017 - 15:50
Reklam

Güngören’in yakından tanıdığı genç siyasetçi Hüseyin Konuk, Cumhuriyet Halk Partisi Güngören İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. 2011-2015 yılları arası iki dönem Güngören ilçe başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Konuk, birlik, beraberlik ve kararlılık mesajları verdi.

Delegelerin ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği, mevcut yönetiminin kadın ve gençlik kolu başkanlarının da katılmasıyla dikkat çeken programda partililere seslenen CHP Güngören İlçe Başkan Adayı Hüseyin Konuk, hep sokakta olacaklarını ve parti içi ayrıştırmalara son vereceklerini vurguladı.

CHP Parti Okulu Eğitmeni ve Haber Spikeri Ali Şar’ın sunuculuğunu yaptığı, Merter Ramada Otel’deki adaylık açıklamasına; CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayten Birgelir, Güngören Kadın Kolları Başkanı Meral Güneş, Güngören Gençlik Örgütü Başkanı Mesut Metin, eski il başkan yardımcısı Şükrü Metin, Parti Okulu Eğitmeni Ayşe Metin, Büyükşehir Meclis Üyesi Musa Keleş, Güngören Belediye Meclis Üyesi Hasan Çiçek, CHP İstanbul Engelli Komisyonu Başkanı Nuran Ortaçlı, Güngören Belediye Meclis Üyesi Hasan Çiçek, eski ilçe başkan yardımları; İsmet Yaşar, Serpil Turul, Sinan Varo, Yüksel Çavdar, Murat Esendemir,  eski il delegesi Turap Satılmış ve önceki dönem kurultay delegeleri; Ertuğrul Özyedierler ve Güzel Şakar katıldılar.

2017/12/2017-12-06-15-48-10.jpg

BU KEZ GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ
“Ben her şeyden önemlisi şu an karşınızda eski ilçe başkanı ya da ilçe başkan adayı olarak değil, 1994-1998 yılının CHP Güngören Gençlik Örgütü Başkanı olduğum dönemin heyecanı ve enerjisiyle bulunuyorum” diyerek sözlerine başlayan Hüseyin Konuk, “Genç yaşımda ilçe başkanı oldum 4,5 yıl gibi bir süre genel, yerel ve referandum olmak üzere tam 7 seçim yaşadık, elbette hatalarımız eksiklerimiz oldu ama tek derdimiz Cumhuriyet Halk Partisinin büyümesi ve iktidara gelmesi oldu. Hiçbir görevden kaçmadık, her çalışmaya hiç davet beklemeden ve davet edilmeden katıldık. Yok sayıldık, yaptığımız çalışmalarla birilerini öyle rahatsız ettik ki, kim olduğu bilinmeyen bir grup olarak nitelendirildik. Yine de elimizi taşın altından çekmedik, bu dönem gövdemizi koymak için yola çıktık” ifadelerini kullandı.

2017/12/2017-12-06-15-48-09.jpg

DELEGE SEÇİMLERİNDEKİ SORUN; ÜYE YAPIMIZ
Aşama aşama örgüt içinde gördüğü eksikleri ve çözüm önerilerini sıralayan Konuk, “Söylememiz ve yapmamız gerekenler var. Duruma bakacak olursak, partimizin üye yapısında ciddi problemler var. Bu durum beraberinde delege seçiminin de problemli olmasına sebep olan bir sistemi doğuruyor.  Mutlaka üyelikler yenilenmeli, ardından üyelerimiz eğitimden geçirilmelidir. Aktif – pasif üyelik devreye girmeli. Parti çalışmalarına katılmayan partililer pasif üye durumuna geçmeli ve seçme seçilme hakkına bazı kısıtlamalar getirilmeli, böylece kongre döneminden kongre dönemine partiye uğrayan ve bizi hantallaştıran bu yapıdan partimiz kurtarılmalıdır. Yapı bu duruma kavuşturulduktan sonra belediye başkanı, meclis üyesi adayları önseçimle belirlenmeli, örgütümüz kendi iradesiyle demokratik yöntemlerle adayını seçmelidir. Kongrelerde mutlaka kotaya uyulmalı. Hatta cinsiyet kotası eşit duruma getirilmeli, ilçe başkanını delegeler değil partinin tüm üyeleri belirlemelidir. Yönetici, meclis üyesi gibi partimizin kademelerinde görev almış tecrübeli isimlerine, genç ve kadınlara da sürekli davet götürülecek ve yer verilecek” dedi.

2017/12/2017-12-06-15-48-09_1.jpg

HEP SOKAKTA OLDUK, YİNE SOKAKTA OLACAĞIZ
İlçe başkanı seçilmesi halinde izleyeceği yolu da çizen Konuk, “Geçmişte olduğu gibi yine parti binasında değil sokaklarda olacak, milli bayramlarımızda salonda değil alanlarda etkinliklerle kutlama yapacağız. Parti binamızda sürekli komisyonların etkinlik yapmasını sağlayacağız. Faaliyetsiz bir hafta geçmeyecek ve ilçemizin sürekli nitelikli kadrolarımızla dolup taşmasını sağlayacağız. Şunun da sözünü veriyorum; ilçemizin kapıları gençlere ve kadınlara sonuna kadar açılacak, kimse o kapıdan çevrilmeyecek, Kadın örgütü, gençlik örgütü ve komisyonlarla sık sık bir araya geleceğiz. Herkese çalışmak ve görev almak için fırsat verecek, kimseye engel olmayacağız“ şeklinde konuştu.

2017/12/2017-12-06-15-48-11.jpg

AYRIŞMALAR, KUTUPLAŞMALAR SON BULACAK
Parti içi kavgalara son vereceklerini kaydeden Konuk, “Kadınlarımız ve gençlerimiz arasında var olduğu görülen, ayrışmalara, kutuplaşmalara son vermek için ayrım yapmadan herkesle bir araya geleceğiz. Partimize emek vermiş, hizmet etmiş hatta sadece gönül vermiş hiç kimseyi küs bırakmayacağız, bunun için sürekli davetlerde bulunacak ve arayacağız. ‘Ben yaptım oldu, ben ne dersem o olur’ tavrını sergilemeyeceğiz, katılımcı bir demokrasi ruhuyla kararlar alıp uygulayacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.  >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum