Hasan Tapan Gazete365'in iki haberini daha meclise taşıdı

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Hasan Tapan,  “Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne şikayet yağıyor” ile “Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor” başlıklı haberlerimizi meclise taşıdı, sunduğu önergelerle yetkililerden cevap istedi.

Hasan Tapan Gazete365'in iki haberini daha meclise taşıdı

CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Hasan Tapan,  “Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne şikayet yağıyor” ile “Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor” başlıklı haberlerimizi meclise taşıdı, sunduğu önergelerle yetkililerden cevap istedi.

Hasan Tapan Gazete365'in iki haberini daha meclise taşıdı
09 Haziran 2017 - 15:38 - Güncelleme: 09 Haziran 2017 - 15:47
Reklam

Verdiği önergelerle adından sıkça söz ettiren Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir ve Bahçelievler Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan, Gazete365’in iki özel haberini daha meclise taşıdı. “Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne şikayet yağıyor” başlıklı haberimiz ile eski kola fabrikasının olduğu yerde başlayan inşaatla ilgili olan “Bahçelievler'de başlayan büyük inşaata tepki yağıyor” haberimizi önerge olarak sunan CHP’li meclis üyesi Hasan Tapan, tepkisini ortaya koydu.

İlgili fotoğrafları ve haberleri önergesine ek olarak sunan CHP’li meclis üyesi Hasan Tapan, bir an önce gerekli adımların atılmasını istedi.

2017/06/6694771.jpg

HASTANE İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
CHP’li Tapan’ın devlet hastanesi ile ilgili önergesinde; İstanbul il özel idaresi tarafından yapılan ve görkemli bir açılışla hizmete giren ve dışarıda bakıldığında oldukça heybetli görünümüyle güven veren Bahçelievler Devlet Hastanesi ile ilgili son zamanlarda vatandaşlar tarafından şikâyetler dile getiriliyor. Bu konuyla ilgili şikâyetlere yerel basında; Gazete365’de detaylı bir şekilde yer verilmiştir. Örneğin acilde görevli personelin hasta ve vatandaşlara hoş olmayan davranışlar içinde oldukları bununla beraber doktorların da yeterince hastaya özen göstermemeleri gibi ciddi iddialar geliyor. Yerel basında da yer bulan skandal boyutunda bir iddia da Bahçelievler Belediye Spor Kulübü basından sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten hasta Uğur Dönder hastanedeki doktorun ihmali yüzünde az daha sakat kalacağını öne sürdü. Doktorlara tepki gösteren ve aylarca yatağa mahkûm olduğunu ifade etti. Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde başta idare doktor ve personelin hastaya karşı ilgisizliği nedeniyle ilerde doğabilecek bir takım olayların önlenmesi için yetkilileri göreve çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

BU İNŞAAT MAHALLELİLERİN YAŞAMINI ZORA SOKUYOR
Bahçelievler eski kola fabrikasının alanındaki çalışmalarla ilgili önerge ise; “Otel inşaat çalışmaları mahalle halkının tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar özellikle öğrenci ve kadınların şikayetçi oldukları inşaat hakkında tepkilerini dile getiriyorlar. Konuyla ilgili yerel basında GAZETE365’de detaylı bir şekilde halkın bu duyarlılıklarını kendi gazetesinde yer vermiştir. Bahçelievler sınırları içerisinde kalan E-5 İncirli eski kola fabrikasının bitişiğindeki yeşil alan olan arazinin çevresinin kapatılması nedeniyle vatandaşların yaya olarak kullandıkları yolu engellemiştir. Söz konusu inşaat haksız ve yasa tanımaz halde yeşil alanı işgal edilmesine nedeniyle özellikle gece saatlerinde yapılan çalışmaların gürültüsü mahalle sakinlerinin yaşamlarını zora sokmaktadır” sözleriyle başladı. 

2017/06/3118969.jpg

KADINLAR VE ÖĞRENCİLER TEDİRGİN…
İnşaatın hemen karşısındaki Marmara Üniversite Bahçelievler Kampüsü öğrencileri ve mahalle halkına vurgu yapılan önergenin devamında; “Eskiden yaya yolu olarak kullanıp rahatlıkla otobüs durağına veya duraktan evine ulaşıyorlarken şimdi ise İncirli köprüsüne kadar yürüyüp orada ki merdivenleri kullanmak zorunda kalıyorlar. İkinci öğretimdeki öğrenciler ve gece saatte işinde dönen kadınlar köprünün altına inen herhangi bir aydınlatması dahi olmayan o merdivenlerde tedirgin oluyorlar” ifadeleri dikkat çekti.

BELEDİYE BU YASADIŞI İŞGALE SON VERMELİ
Yeşil alanın yasadışı işgali iddiası ile süren önergedeki ifadeler; “İnşaat şirketi söz konusu yeşil alana fiili olarak inşaat malzeme ve konteyner yerleştirdiği için zamanla buraları işgal edilmesini dile getiriyorlar. Üzerinde ‘Bahçelievler Belediye Başkanlığı tarafından yapılmıştır’ tabelasının bulunduğu yeşil alanı bugün işgal edenler yarın bu alanı bir biçimde alabilirler de. Her yerde olduğu gibi buraları da bir şekilde yolunu bulup yeşil alanları talan ediyorlar. Buna dur diyebilecek yetkililerin özellikle Bahçelievler Belediyesi’nin bir an önce yapılan bu yasa dışı işgale karşı gereğinin yapılması için önergemizin Başkanlık makamına verilmesini arz ederiz” şeklinde son buldu. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum