Hasan Tapan Gazete365’in haberini meclise önerge olarak sundu 

CHP Bahçelievler Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan, Gazete365’in “Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti” başlıklı haberini meclise taşıdı.

Hasan Tapan Gazete365’in haberini meclise önerge olarak sundu 

CHP Bahçelievler Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan, Gazete365’in “Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti” başlıklı haberini meclise taşıdı.

Hasan Tapan Gazete365’in haberini meclise önerge olarak sundu 
12 Ekim 2016 - 14:44 - Güncelleme: 12 Ekim 2016 - 16:12
Reklam

Verdiği önergelerle adından sıkça söz ettiren, vatandaşlarla meclis arasında köprü oluşturan CHP Bahçelievler Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan, Gazete365’in bir haberini daha meclis gündemine taşıdı. Bahçelievler Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısına katılan meclis üyesi Hasan Tapan, Gazete365’in “Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti” başlıklı haberini, meclise önerge olarak sundu.
Bahçelievler ve Bağcılar sınırlarından geçen Tavukçu deresinin kötü kokusu ve pisliği ile ilgili şikâyetleri konu alan haberimiz üzerine verilen önergede; özellikle Bahçelievler Kocasinan ve Cumhuriyet Mahalleleri sakinlerinin şikâyetlerine vurgu yapıldı.

BAŞKANLARI EVLERİNE DAVET ETMİŞLERDİ 
Gazete365'e şikâyet telefonları yağdıran vatandaşlar, yıllardır bu çileyi çektiklerini belirterek tepki göstermiş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı bir günlüğüne evlerine davet etmişti.
Kötü kokunun Şirinevler’deki mazgallardan bile geldiğinin belirtildiği söz konusu haberde vatandaşlar; “Bu caddeye yıllardır bir bakım yok. 20 yıldır metro geçecek diyorlardı, şimdi de havaray diyorlar, öylece bekletiyorlar bizi. Yıllar önce derenin bir kısmı yapılan çalışmalarla kapatıldı ama burası böyle kaldı. Kocasinan karakolundan sonrası sıkıntı. Geçtiğimiz yıllarda en azından bir iki kere temizliyorlardı dereyi ama bu yaz onu da yapmadılar. Kendilerini bir günlüğüne bizim yerimize koysunlar, ne yaşadığımızı hissetsinler. Bir günlüğüne o rahat koltukları ve o güzel evleri yerine burada kalsınlar, bizi anlayacaklar. Bir misafirimiz geldiğinde kokudan utanıyoruz. Özellikle yaz aylarında sıcaktan koku daha da artıyor ve sineklerden oturamıyoruz. Az bir rüzgâr estiğinde ise tuvaletlerden hatta mutfak lavabomuzdan kötü koku geliyor. Artık canımızdan bezdik. Bir çözümünü bulsunlar. Çöptü, temizlikti bir dünya vergi alıyorlar, seçim vakti kapımıza geliyorlar ama hizmete geldin mi yok. İlçe belediyesini arıyoruz, büyükşehiri arıyoruz, o ona yönlendiriyor o ona. Kayıt falan alıyorlar, tamam ilgileneceğiz diyorlar ama sonuç yok. Bazı komşularımız da ümidi kesmiş hakkını bile aramak istemiyor” sözleriyle tepkilerini dile getirmişlerdi. 365/Aykut Kaya

CHP Bahçelievler Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclisleri Üyesi Hasan Tapan’ın meclise sunduğu önerge;

BAHÇELİEVLER BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA
Konu: Tavukçu deresi . Hk.
Bahçelievler halkının yıllardır şikayetçi olduğu tavukçu deresi pislikten geçilmiyor.
   Son yıllarına kadar yaşanan su baskınları nedeniyle vatandaşın mal ve can kaybına neden olan tavukçu derenin; şimdi de kötü kokusundan dolayı vatandaşı canından bezdirdi.
  Bölge halkı etrafa mikrop saçarak adeta hastalığa davetiye çıkaran dereye ivedilikle köklü bir çözüm bulmasını istiyor
Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi ve Kocasinan Mahallesi sakinleri de, belediyeleri göreve çağırdı. 
Söz konusu sorunu gazete 365 sürekli gündemde tutarak sorunun biran önce çözüme kavuşması için  İBB ve B.evler belediyelerine gerekli uyarılarda bulunmuştur.
Daha önce ilçe belediyesine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’ye telefonla şikâyetlerde bulunduklarını belirten vatandaşlar, "Bu caddeye yıllardır bir bakım yok. 20 yıldır metro geçecek diyorlardı, şimdi de havaray diyorlar, öylece bekletiyorlar bizi. 
Yıllar önce derenin bir kısmı yapılan çalışmalarla kapatıldı ama burası böyle kaldı.  belediye başkanı Sn: Osman Develioglu ile İBB başkanı Kadir topbaş’a birde mesajı var 
 “ Kendilerini bir günlüğüne bizim yerimize koysunlar ne yaşadığımızı hissetsinler  bizi o zaman anlayabilecekler “
Özelikle yaz aylarında sıcakta koku daha da artıyor canımızdan bezdik.
Yukarıdaki özetlemeye çalıştığımız sorununun ivedikle çözüme kavuşması için önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederim.
Hasan TAPAN
İBB ve Bahçelievler Meclis Üyesi             

Mahalleliler belediye başkanlarını evlerine davet etti... haber için tıklayın
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum