Gece yarısı binaları sarsıldı, kendilerini sokağa attılar

Bahçelievler’de bir inşaat alanındaki toprak kayması nedeniyle çevresindeki binalar çökme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Gece yarısı sarsıntı yaşayan vatandaşlar, panikle kendisini dışarı attı.

Gece yarısı binaları sarsıldı, kendilerini sokağa attılar

Bahçelievler’de bir inşaat alanındaki toprak kayması nedeniyle çevresindeki binalar çökme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Gece yarısı sarsıntı yaşayan vatandaşlar, panikle kendisini dışarı attı.

Gece yarısı binaları sarsıldı, kendilerini sokağa attılar
21 Temmuz 2016 - 12:30 - Güncelleme: 20 Ağustos 2016 - 12:27
Reklam

Geçtiğimiz aylarda Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi’nde 7 katlı bir bina, yanındaki inşaatın temelinin kayması nedeniyle büyük bir gürültüyle çökmüş, çevresindeki binalara da zarar vermişti. Gündüz saatlerinde yaşanan olayda bina son anda boşaltılarak, olası bir facianın önüne geçilmiş ve olay sadece maddi kayıplarla atlatılmıştı.

Yine geçtiğimiz aylarda kentsel dönüşüm nedeniyle bir binanın yıkılması sonucu bitişiğindeki binanın duvarsız kalması gibi enteresan bir olaya da sahne olunan Bahçelievler’de, bir çökme tehlikesi vakası daha yaşandı. Siyasavuşpaşa Mahallesi Ali Fuat Paşa Caddesi’ndeki iki bloklu bir sitenin yanında başlayan inşaat alanındaki toprak kayması nedeniyle, çevresindeki binalar çökme tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Gece 01.00 sıralarında sarsıntı yaşayan vatandaşlar, panikle kendisini dışarı attı.

Birçok insanın yatağında olduğu sıralarda yaşanan olayda, şans eseri can kaybına neden olacak bir durum gerçekleşmedi. Yaşanan olay sonrası olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 41 daire iki bloktan oluşan Zümrüt Sitesi, tüm bina sakinlerinin tahliyesinin ardından zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Evlerinden apar topar çıkan vatandaşların bir kısmı geceyi camide, bir kısmı tanıdıklarının yanında, bir kısmı ise belediyenin yerleştirdiği yerlerde ve arabalarında geçirdi. Mahalle Muhtarı Selami Aykut da ilk andan itibaren vatandaşların yanında oldu. 

BURASI YILLARCA MAHKEMELİKTİ
Olayın hemen ardından açıklama yaparak, toprak kayması yaşanan inşaat alanın sitelerinin otopark alanı olarak gözüktüğünü söyleyen bina sakinleri, “Burası yıllardır mahkemelikti ve bu nedenle yıllardır buraya inşaat yapılamıyordu. Yıllar süren mahkeme sonrası buraya izin verilmiş ve inşaat yapılmaya başlandı. Hafriyat alınırken yaptığımız tüm uyarılara rağmen binamızın dibine kadar kazıldı. Sonra tahta kazıklarla, demirlerle kaymayı durdurmaya çalıştılar. Bizi dinlemediler ve sonra işte bu hale geldik” şeklinde tepki gösterdiler.

TOPLANIP BELEDİYE BAŞKANINA GİTTİLER
Yaşanan olayın ardından binalarına giremedikleri için tepki gösteren ve kendileriyle ilgilenilmediğini ileri süren vatandaşlar, günün aydınlanmasıyla Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu görmek için belediye binasına yürüdüler. Başkan Develioğlu’nu bulamayan vatandaşlar, başkan yardımcılarının olduğu binaya yöneldi. Burada da sonuç alamayan ve güvenlik görevlileriyle tartışan vatandaşlar, yeniden binaların önüne dönerek, Gazete365’in kamerasına açıklama yaptılar.

Denetim noktasında sıkıntılar olduğunu iddia eden ve tepki gösteren vatandaşlar, gece yaşanan olayı anlatarak, yetkililere çağrıda bulundular. Bina sakinleri adına açıklama yapan Demir Ali Kelleci, “Şu anda binalarımız mühürlü ve içeri giremiyoruz. İnşaatın güvenliği de alınmamış durumda. Belediye başkanımızdan ve yetkililerimizden bu işin güvenliğini alarak, bu işi sonuçlandırmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu. 365/Aykut Kaya

Bahçelievler’de temeli kayan bina çöktü..... tıkla...

Gözlerine inanamadılar: 2 binaya tek duvar...... tıkla...

YORUMLAR

  • 0 Yorum