ERA Kolejleri'nin eğitim anlayışını anlattı

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Zümre Toplantıları’na katılan ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, “Evlatlarımızı hiçbir cemaat ve ideoloji için değil, ülkemiz ve milletimiz için yetiştirdik, yetiştiriyoruz” diye konuştu.

ERA Kolejleri'nin eğitim anlayışını anlattı

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Zümre Toplantıları’na katılan ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, “Evlatlarımızı hiçbir cemaat ve ideoloji için değil, ülkemiz ve milletimiz için yetiştirdik, yetiştiriyoruz” diye konuştu.

ERA Kolejleri'nin eğitim anlayışını anlattı
01 Eylül 2016 - 10:52
Reklam

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Zümre Toplantıları, Biruni Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin tanınmış kişisel gelişim uzmanlarının ilham verici sunumlarının yer aldığı toplantılarda ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, eğitim, öğretim ve gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Eyüpoğlu, öğrencileri hiçbir cemaat, cemiyet ve ideoloji için değil vatana, millete ve nihayetinde insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmenin tüm eğitimcilerin sorumluluğu ve her bir öğretmenin boynunun borcu olduğunu vurguladı.
ERA Kolejleri Zümresi’nin açılış konuşmasında Sezai Eyüpoğlu, öğretmenlik mesleğinin anlam ve önemine değinerek, işini ve öğrencilerini sevmeyen, öğrencisinden daha çok okuyup çalışmayan bir öğretmenin öğrencilerinden başarı beklenemeyeceğini ifade etti. Öğretmenin sevgi dolu bir ruha, sorumluluk ve empati duygularına sahip olması gerektiğini belirterek bu kutsal mesleğin iletişimi güçlü bir kişilik ve ahlaki değerlere sahip sağlam karakterler istediğini vurgulayan ERA Kolejleri Genel Müdürü, “Ülkemizin ‘Yaşatmak için yaşayan’ öğretmenlere ihtiyacı var” diye konuştu.

BU İŞİN ‘PARDON’U YA DA ‘AFEDERSİN’İ OLMAZ
Eyüpoğlu, büyük bir ilgi ile izlenen konuşmasında, “Öğretmenlik, malzemesi insan olan bir meslektir. Bu nedenle bir öğretmenin, kendi mesleğine yüklediği anlam çok önemli. Öğretmenliği bir meslek olarak değil bir yaşam felsefesi olarak görmeyen, öğrencisinin derdi ile dertlenip mutluluğu ile mutlu olmayan kişilerin öğretmenlik yapmaması gerekir. Bu işin ‘Pardon’u ya da ‘Afedersin’i olmaz. Öğrencileriniz rüyalarınıza giriyorsa dert öğretir; gelecekte mutlu ve başarılı nesiller yetiştirmeyi hedefleyip gereğini de yapıyorsanız söz vücut bulur!” dedi.
ERA Kolejleri Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, eğitimciliğin ağır sorumluluklarını her zaman özveri ve sevgiyle yürüttüklerini söyleyerek, “Bizlere emanet edilen evlatlarımızı hiçbir cemaat, cemiyet ve ideoloji için değil; kendisine, vatanına, milletine ve nihayetinde insanlığa faydalı bireyler olmaları için yetiştirdik. Öğrencilerimizin bizim ya da bir başkasının ‘Adamı’ değil ülkemizin vatanperver birer insanı olmasını istedik. Kurumlarımızda illegal yapı ya da yapılara hiçbir zaman müsaade etmedik, çalışanlarımızı fikrine düşüncesine göre değil, liyakat ve ehliyet esasına göre seçtik. Bu prensiplerimize dün olduğu gibi yarın da riayet ederek, evrensel ve ahlaki değerlere sahip, kültürel değerlerimizi bilen, yaşayan ve yaşatan, mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. ERA Ailesi olarak, eğitim, öğretim ve sorumluluklarımıza odaklanarak elde ettiğimiz başarımızın artarak devamı için bundan sonra da tüm gücümüzle çalışacağız. Bu işi en iyi yapan kurum olarak gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HAKAN MENGÜÇ VE ERDAL DEMİRKIRAN, İLHAM VERDİ
Deneyimli eğitimci Sezai Eyüpoğlu’nun ardından ERA Kolejleri’nin inovasyon odaklı eğitim anlayışı ile ilgili yıl boyunca öğretmenlere verilecek eğitimler hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Zümrenin şüphesiz en ilham verici kısmı, kişisel gelişim konuşmacılarının sunumlarıydı. Türkiye’nin kişisel gelişim alanındaki en ünlü konuşmacıları arasında olan Hakan Mengüç ve Erdal Demirkıran katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. TEDx konuşmacısı Hakan Mengüç’ün “Kelimelerin Gücü” başlıklı sunumu ilgi ile izlendi. Mengüç, olumsuz kök inançları değiştirmek için kırık camların üzerinde yürüyerek büyük ilgi topladı. Yazar Erdal Demirkıran ise “Vizyon” isimli gösterisinde, kişisel hayat öyküsünden örneklerle özgüven ve hedef belirlemenin önemi üzerinde durdu. Liderlik ve motivasyon konusunda pek çok örnek veren Demirkıran, “Dünyanın En Akıllı İnsanı” olma hikayesini paylaştı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum