Eğitimciler "Yeni Neslin Dilini" anlamak için buluştu

Özel öğretim kurumları, ÖZKUR-BİR’in düzenlediği panel ve çalıştayda buluştu. Başkan Hami Koç’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Müdürlüğü’nden de katılımlar yaşandı.

Eğitimciler "Yeni Neslin Dilini" anlamak için buluştu

Özel öğretim kurumları, ÖZKUR-BİR’in düzenlediği panel ve çalıştayda buluştu. Başkan Hami Koç’un ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Müdürlüğü’nden de katılımlar yaşandı.

Eğitimciler "Yeni Neslin Dilini" anlamak için buluştu
09 Kasım 2017 - 14:38 - Güncelleme: 09 Kasım 2017 - 14:47
Reklam

Hızla değişen ve dönüşen dünyada gençlerin ihtiyaçlarına doğru cevaplar sunabilmek için Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) tarafından ‘Dini ve Ahlaki Eğitimde Yeni Neslin Dili Panel ve Çalıştayı’ düzenlendi. Çınar Koleji Başakşehir Kampüsü Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programın ev sahipliğini ÖZKURBİR adına, uzun yıllar Bahçelievler’de de görev yapan Başkan Hami Koç üstlendi.

Akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler, değerler eğitimi uzmanları ve eğitim gönüllülerinin geniş katılım gösterdiği programda panelde; örnek uygulama sunumları, çalıştaylar ve atölye çalışmaları yapıldı. Programa; “Son ders zili çaldığında huzur-u ilahide karnemizi alacağız, sevinecek olanlar tıpkı dünyada olduğu gibi karnesinde iyi notları olanlar olacaktır” diyen öğretim görevlisi Emrullah Tuncel ve “Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır” tespitinde bulunan Yard. Doç. Dr. Mehmet Dinç’in sözleri damgasını vurdu.

Ankara’dan gelen Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve yoğun programları arasında vakit ayıran İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin açılış konuşmaları ile katkı sağladıkları programda ÖZKUR-BİR Başkanı Hami Koç da önemli açıklamalarda bulundu. Programda; Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar, Yard. Doç. Dr. Mehmet Dinç, Öğretim Görevlisi Emrullah Tuncel ile Çınar Koleji 11. Sınıf öğrencileri Dilara Çavuşoğlu ve Yusuf Toy da sunum yaptılar. 

Ay: “Bu panel değerler eğitimi alanında önemli bir vizyondur”
Panelin moderatörlüğünü yapan ve din eğitimi alanında önemli eserler veren ilahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, değerler eğitimi alanında akademik anlamda birçok önemli çalışma yapıldığını, “Dini ve Ahlaki Eğitimde Yeni Neslin Dili” adlı panel ve çalıştayının bu çalışmalara ışık tutacağını ve önemli bir vizyon çalışması olduğunu ifade etti.

Tuncel: “ Hesap Günü’nde karnesinde iyi not alanlar sevinecek olanlardır”
Yeni Neslin din ile ilgili sorularına klasik yollarca cevap bulmanın mümkün olmadığının altını çizen Emrullah Tuncel de, “Gençlerin dünyasında karşılığı olan metaforik anlatımlara başvurmak ve bunu sürekli güncel tutmak gerekmektedir. Hesap Günü’nde karnesinde iyi not alanlar sevinecek olanlardır Bunlar Öğrencinin kendi dünyasında karşılığı olan kavramlardır” dedi. 

2017/11/2777330.jpg

“Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır”
Yeni neslin farklı bir dil kullandığını ve psikolojik dayanıklılık eşiklerinin çok düşük olduğunu belirten Yard. Doç Dr. Mehmet Dinç de, “Son 20 yılda intihardan kaybettiğimiz insan sayısı terörden kaybettiğimizden fazladır” diye konuştu. Dinç: “Gençlerin dilini anlamaya çalışırken aynı zamanda bizlerin de ortak değerlerini ifade eden kavramları onlara öğretmeliyiz; isar, tefekkür, sebat vb. kavramlar ortak bir anlayış çerçevesinde gençlere öğretilmelidir” ifadelerini kullandı.

Dinî ve Ahlakî Eğitimde “Yeni Neslin Dili” programı Türkiye’nin önemli okullarındaki örnek uygulamaların aktarıldığı sunumlar; Çınar Koleji Yaşam Becerileri Merkezi atölye çalışmaları ve akademik çalıştaylar ile sona erdi. 500’e yakın katılımcının yoğun ilgi gösterdiği program sonrasında eğitimciler memnuniyetlerini belirterek verimli bir panel ve çalıştay olduğunu söylediler.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum