Devr-i Alem Eğitim Kolejleri Hamza Aydoğdu'yu ağırladı

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’yu kampüsünde ağırladı. Programda; EduProfill Yatırım Yönetimi Kurulu Başkanı Sezai Eyüpoğlu da eğitimdeki yenilikleri anlattı.

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri Hamza Aydoğdu'yu ağırladı

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’yu kampüsünde ağırladı. Programda; EduProfill Yatırım Yönetimi Kurulu Başkanı Sezai Eyüpoğlu da eğitimdeki yenilikleri anlattı.

Devr-i Alem Eğitim Kolejleri Hamza Aydoğdu'yu ağırladı
25 Kasım 2017 - 18:12 - Güncelleme: 25 Kasım 2017 - 18:15
Reklam

Bir kişinin kendi potansiyelinin üst düzeyine taşınması misyonu ile eğitim hayatına başlayan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, kişiye özel hale getirmek eğitim anlayışıyla adından söz ettiriyor. "Hayatın merkezi sensin" mottosu ile uluslararası standartlar özgün bir eğitim sistemi sunarken, bürokratların yol göstericiliği ile öğrencilerin geleceğine ışık tutuyor. Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, bu anlayış çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır'ı kampüsünde ağırladı.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde eğitim sunan Devr-i Alem Eğitim Kolejleri, eğitim, öğretim ve akademik alandaki farklı bakış açısı yansıttığı eğitim kampüsünde Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır'ı ağırladı. Bir EduProfill yatırımı yapan EduProfill Yatırım Yönetimi Kurulu Başkanı Sezai Eyüpoğlu, eğitim sistemine getirdiği yenilikler tarafından tanıtıldı. Bununla beraber Hamza Aydoğdu'nun bürokratik kimliği kadar renkli ve zengin kişiliğiyle zihinleri aydınlatan söyleşisine de ev sahipliği yapıldı. Aydoğdu, konuşulan okulun mimari yapısını, uygulamalı branş dersliklerini, kütüphane konseptinin eğitime getirdiği yenilikleri çok beğendiğine vurgu yaptı.

2017/11/8826645.jpg

Aydoğdu: Öğretmenlik; gönle girmenin, gönül keşfetmenin mesleğidir 
Aile ilgisinin çocuk gelişimindeki önemine dikkat çeken Hamza Aydoğdu, eğitmenliğin fedakarlık ve sevgi mesleği olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "Türk babalara çocuklarıyla tek başlarına ne kadar vakit geçirdikleri sorulmuş ve cevap ortalaması 2 dakika olmuş. Aile ilgisi çocuk gelişiminde çok önemli. Bizim mesleğimiz çok özel, kendinizi küçük görmeyin. Ecdadımız 7 kıtaya medeniyet ve kültür götürmüştür. MEB arşivinde eğitimle ilgili söylenmemiş söz kalmamıştır. Dünyadaki eğitim modelleri ile bizim eğitim modelimiz arasında hiçbir fark yoktur. Biz teknikle ilgili konuşuyoruz. Kökene dair meseleleri konuşmuyoruz. Temel eksikliğimizin özgüven eksikliği olduğunu düşünüyorum. Insanların gönlüne girmeden hükmedilmez. Öğretmenlik mesleği; gönle girmenin, gönül keşfetmenin mesleğidir. Bir eğitimcinin iki özelliği: Çok kitap okumak ve çok film izlemek. Kitap okumak insanın ruhuna ve kalbine itibar kazandırır. Film izlemek ise, insanın hayal dünyasını ve vizyonunu geliştirir.”

Eyüpoğlu: Yol göstericiliğiniz düsturumuz olacak
Sezai Eyüpoğlu da, yaptığı konuşmada; “Milli eğitim adına birçok yeniliklere angaje bizim 2017-2018 eğitim yılında sizinle ve dolayısıyla bürokrasiyle bizzat yüz yüze olmanın, biz eğitim yatırımcıları için ne kadar teşvik dolu ve özgüven artırıcı sıcak bir temas bilmiyorum anlatmak için kelimeler yetersiz. Ülkece yeni yeni birçok dertle karşı karşıya geldiğimiz bu sert iklim içerisinde; hayatın devam ettiği didişin, varlıklarınıza duyduğumuz güvenle, aslen sorumlu olduğumuz işlerimize sarılarak, sağduyuyla önümüze bakabilmenin ne kadar önemli olduklarını vurgulamak isterim. Hiçbir zaman elimizde bırakmayacağınız olan inancımız, şahsınız ve nezdinizde temsil düğmesiyle bağlılığımız ve elbette her bir konudaki yol göstericiliğiniz hem düsturumuz olacak hem de yönümüzü belirleyip, yolumuzu aydınlatacaktır” ifadelerini kullandı.

2017/11/9968330.jpg

Özel eğitimin gerçekleşmesinde önemli rol oynayacağız
İki eğitim kurumuna hayat verebilmiş olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Sezai Eyüpoğlu, eğitim alanındaki yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Zaten eğitim sisteminde farklı alanlarında yönetici, çok yakın bir süre boyunca örgün eğitimde CEO olarak süregiden bir kariyeri takiben, bugün EduProfill Eğitim Yatırım Platformu çatısı altında Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla, özel eğitim sektöründeki farklı farklı giriş kaynakları inceleme ederek kurumsallaştırmaya çaba sarf ediyor ve bu sürece önderlik etmeye çalışıyorum. Büyük bir mutluluk ile sizleri ağırladığımız Devr-i Alem Kolejleri, i girişimci arasında iftiharla sunduğumuz göz bebeğimiz. Bizler her şeyi yapmaya çalışırsak çalışalım, elbette yatırımlarımızın kaderlerini, teveccüh gösterip çocuklarını eğitim kurumlarımıza kaydettiren velilerimiz belirliyor. Bugün itibariyle yeni bir kampanya için yeni kampüs için kurumsal anlaşmalarımızı neredeyse tamamlamış durumdayız Bir Eğitim Yatırım Platformu olarak tanımladığımız ve aslında özel eğitime yatırım yaptırmak isteyen ufaklı çok yatırımcıya fırsatlar sunuyor. EduProfill çatısı altında çok farklı hizmet üretsek de kamuoyuna açılan eğitim markalarımız, yani kampüslerimiz bizden de önde duruyor. Bizler, EduProfill Yatırım Platformu olarak, 'Eğitimde Mimari Yapılanma', 'Eğitim Sistem Danışmanlığı', 'Eğitim Yayıncılığı' ve 'Özel Eğitimde Stratejik Marka Yapılanması' gibi birçok faaliyet alanıyla birlikte yol alıyoruz. Bu zengin faaliyet alanlarının her biriyle, özel eğitim sektöründe gelecekteki yapılanma süreçlerinde, önemli bir rol oynayabileceğimize inanıyoruz.”
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum