Dede Korkut Anadolu Lisesi Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği takdir topladı

Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ‘Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği’nde öğrencilerin projeleri ve şenlik konsepti dikkat çekti. Kan bağışı kampanyasının da düzenlendiği örnek organizasyona, MHP’li milletvekili Arzu Erdem de katıldı.

Dede Korkut Anadolu Lisesi Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği takdir topladı

Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen ‘Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği’nde öğrencilerin projeleri ve şenlik konsepti dikkat çekti. Kan bağışı kampanyasının da düzenlendiği örnek organizasyona, MHP’li milletvekili Arzu Erdem de katıldı.

Dede Korkut Anadolu Lisesi Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği takdir topladı
16 Mayıs 2017 - 18:35 - Güncelleme: 16 Mayıs 2017 - 18:41
Reklam

Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Şenliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Şenlik kapsamında Kızılay ile işbirliği yapılarak şenlik alanına kan bağışı için Kızılay Çadırı kuruldu. Öğrencilerin sosyal medya üzerinden kan bağışı için yaptığı davete Galatasaray Spor Kulübü taraftar grubu ultrAslan’ın vermiş olduğu destek ve yine mahalle halkının da katkılarıyla büyük miktarda kan bağışı toplandı.

Yoğun katılımın yaşandığı renkli etkinlikte birbirinden farklı çalışmalar dikkat çekti.  Organizasyonda özellikle Robot DKAL2023, havalı silah simülasyonu, şiir ağacı, resim sergisi ve öğrencilerden oluşan müzik grubu ile bahçede oluşturulan sera büyük ilgi gördü.

2017/05/2491241.jpg

Renkli görüntülere de sahne olan örnek etkinliğe; MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Arzu Erdem, AK Parti Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hocaoğlu, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fehmi Kandemir, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

2017/05/4004194.jpg

ÖĞRENCİLER MİLLETVEKİLİNİN MİSAFİRİ OLACAK
Şenlik alanındaki tüm stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden MHP milletvekili Arzu Erdem’in etkinliğe katılması öğrencilerde büyük bir heyecan ve mutluluk oluşturdu. Öğrenciler milletvekili ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Arzu Erdem, bir öğrencinin ‘Meclise gelmek istiyoruz’  sözlerine ‘İstediğiniz her zaman sizi ağırlamak isterim’ diye cevap verdi. Çok yoğun programları olmasına rağmen uzun süre şenlik alanında kalan Erdem, “İki çocuğumun da öğretmeni olan Yasin Gülşen kardeşimin okulu ve öğrencileri ile ilgili anlattıklarını duyunca bu etkinlikte bulunmam gerektiğini düşündüm ve gençlerimizin çalışmalarını görünce de yapılan çalışmalar ve yeni nesil gençlik adına gurur duydum” diye konuştu.

2017/05/908567.jpg

BİLİMSEL ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİLEN BİR İLÇEYİZ
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı da açılışını yaptığı şenlikte alandaki tüm stantları tek tek gezerek, hazırlanmış olan çalışmalarla ilgili olarak öğrencilerden bilgi aldı. Bu tarz çalışmalara büyük önem ve destek verdiklerini belirten Çıkrıkçı, “Her geçen gün daha çok bilimsel çalışmaların yapıldığı ve sergilendiği bir ilçe olma gayretindeyiz. Gençleri bu tarz çalışmalar ile meşgul etmeliyiz” dedi.

2017/05/162986.jpg

AMACIMIZ; YURTİÇİ VE DIŞINDA OKULUMUZU TEMSİL ETMEK
Organizasyonla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Yasin Gülşen ise, “Okulumuz zaten akademik başarısı üst seviyede öğrencilerden oluşmakta. Bizler de okul idaresi olarak gençlerin bu başarılarını kendilerine yakışır ve geleceğimize ışık tutacak ürünler oluşturarak sergilemeleri için destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle geleceğimiz için büyük önem arz eden Robot teknolojisine çok büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 30 öğrencimizle bu dönem oluşturduğumuz robot kulübümüz ilk robotumuz DKAL2023 Çizgi Robotunu bitirdi ve şenlikte sergiledi. Asıl amacımız; önümüzdeki yıl yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen robot yarışmalarına katılabilmek ve buralarda ilçemizi ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek. Yine büyük bir yeşil alana sahip okulumuzda ilk seramızı kurduk ve fidelerimizi diktik. Tarımın milli mücadele olarak görülmeye başlandığı bu günlerde bizlerde gençlerimizle her dönem ülkemiz geleceği için bir konuda mücadele etmek ve karınca misali ülkemize destek olabilecek bir konu seçip o konuda mücadele etmeye karar verdik. Bunun ilk aşaması olarak da tarım konusunda gençlerimiz ve ailelerini bilinçlendirmek ve üretim sahasına inmek için kampanyalar düzenlemek konusunda karar aldık” şeklinde konuştu. >365/Haber Merkezi

2017/05/7834095.jpg

2017/05/6085376.jpg

2017/05/7571717.jpg

2017/05/9623807.jpg

2017/05/1062981.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum