Darbeye direnen kalemler ‘15 Temmuz’u yazdı

15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Bahçelievler Belediyesi öncülüğünde kitaplaştırıldı. “Darbeye Direnen Kalemler” kitabının Bahçelievler’deki tanıtımına; 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların yakınları ile gaziler de katıldı.

Darbeye direnen kalemler ‘15 Temmuz’u yazdı

15 Temmuz’da terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Bahçelievler Belediyesi öncülüğünde kitaplaştırıldı. “Darbeye Direnen Kalemler” kitabının Bahçelievler’deki tanıtımına; 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların yakınları ile gaziler de katıldı.

Darbeye direnen kalemler ‘15 Temmuz’u yazdı
03 Aralık 2016 - 11:55 - Güncelleme: 09 Aralık 2016 - 10:13
Reklam

Türkiye Yazarlar Birliği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliği ile yayımlanan Türkiye’nin önde gelen 50 yazarının 15 Temmuz’u anlattığı “Darbeye Direnen Kalemler” kitabının tanıtımı, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kitabın tanıtım programına; 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların yakınları ve gazilerin yanı sıra, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Şahin, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ile vatandaşlar katıldı.

Kitapta; Anadolu Ajansı (AA)’nın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili dünyaya geçtiği fotoğraflara da yer verildi. Tanıtım toplantısı öncesinde kitapta yer alan AA fotoğraflarından oluşan serginin açılışı, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Özyiğit, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından yapıldı.

BU KİTAP DEMOKRASİ TARİHİMİZE BİR MİRAS
15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edilmek için Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Selim Temurci, sergide yer alan her fotoğrafa baktığında Türkiye'de o gece neler yaşandığını tekrar tekrar hatırladığını belirterek, “Bu fotoğrafları hiç unutmamamız gerekiyor. Bu fotoğrafları sadece 15 Temmuz'u yaşayanlar değil, şimdiden sonra 15 Temmuzların yaşanmaması için gelecek nesillere de çok iyi anlatılması gerekir. Onun için mutlaka 15 Temmuz'u kaleme alıp yazmamız gerekiyordu. Bu anlamda belediye başkanımız çok güzel bir çalışmaya imza attı. Bu kitabın kendi demokrasi tarihimize önemli bir miras olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ UNUTULMAMALI VE UNUTTURULMAMALI
Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu ise 15 Temmuz'da büyük bir hainliğin yaşandığını hatırlatarak, 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini söyledi. Develioğlu, AA'dan aldıkları fotoğraflardan oluşan serginin de 15 Temmuz'u hatırlatma anlamında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Yazarlar Birliği ile beraber hazırladığımız Darbeye Direnen Kalemler kitabımızın tarihe not düşmesi bakımından büyük önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.

KALEMLERİMİZLE TANKLARA DİRENECEĞİZ
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da, darbelerin edebiyata yansıtılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Nasıl ki, Mehmet Akif Ersoy milli mücadeleyi ölümsüzleştirmişse, günümüz yazarlarına da büyük görevler düşüyor. Darbeye kalemle direnmenin metodunu gelecek nesillere göstermemiz gerekiyor. Bu kitabın bir başlangıç olmasını diliyoruz. Nasıl ki 12 Eylül'de kitaplar 28 Şubat'ta öykülerle direnmiş isek, 15 Temmuz'u da gelecek nesillere çok net biçimde anlatacağız ve kalemlerimizle tanklara direnmeye devam edeceğiz.”
15 Temmuz'u anlatan video gösterisi ve ressam Sevinç Mercan’ın 15 Temmuz’u anlatan yağlı boya resim sergisinin de yer aldığı gecede; İbrahim Sadri de 15 Temmuz için hazırladığı şiir dinletisini sundu.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum