CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç istifa mı etti?

Son günlerde istifa edeceği veya ettirileceği konuşulmaya başlanan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç’in görevi bıraktı. Sevin’in; “Beni kimse düşünce ve inanmışlığımdan uzaklaştırmaya icbar etmiyor ama hareket kabiliyetim yok edilerek, siyasette itibarsızlaştırılıyorum” sözleriyle istifa ettiği öğrenildi.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç istifa mı etti?

Son günlerde istifa edeceği veya ettirileceği konuşulmaya başlanan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç’in görevi bıraktı. Sevin’in; “Beni kimse düşünce ve inanmışlığımdan uzaklaştırmaya icbar etmiyor ama hareket kabiliyetim yok edilerek, siyasette itibarsızlaştırılıyorum” sözleriyle istifa ettiği öğrenildi.

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç istifa mı etti?
09 Kasım 2017 - 21:37 - Güncelleme: 10 Kasım 2017 - 02:36
Reklam

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında CHP İstanbul il yönetimini eleştiren bir yazı yayınlayan ve ardından istifa edecek söylentileri gündeme bomba gibi düşen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç’in istifasını verdiği öğrenildi.

Kent Yaşam Gazetesi’nden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Av. Celal Sevinç, noter aracılığı ile genel merkeze yazılı bir istifa dilekçesi gönderdi. Celal Sevinç’in istifa dilekçesinde; “Ben örgütün bu kadar güçsüz olduğunu, seçilmişlerin de bu kadar mutlak bir güce sahip olmak isteyeceklerini, kendi siyasi ikballeri ve her nasılsa ele geçirdikleri siyasi statülerini kaybetmemek uğruna yapamayacakları eylem ve işlemin olmayacağını sosyal demokrat bir partide bu kadar yer bulacaklarını düşünüyordum” dediği belirtildi.

İŞTE CELAL SEVİNÇ’İN İSTİFA METNİ… 
İstifa gerekçelerini tek tek sıralayan Celal Sevinç’in sitem dolu dilekçesinde şu sözlerin yer aldığı iddia edildi: “Bunca yaşanmışlığıma ve tecrübeme rağmen aşağıdan bakınca da yanılmışım, yukarıdan bakınca da yanılmışım. Çünkü teori Sosyal Demokrasi’yi bize bilindiği şekliyle öğretiyordu. Böyle bilerek büyüdük. Ya öğretide bir hata var, ya da biz öğretiyi kendimize göre uyarladık. Bu belleğimize kazınanlar gerek irsi, gerek nefes yoluyla çocuklarımıza geçti, inanıyorum ki onların çocuklarına da geçecek. Şimdi ben birinin vekil, birinin il başkanı, birinin ilçe yöneticisi, birinin belediye başkanı, birinin meclis üyesi ve ilçe başkanı olması için bütün bildiklerimi unutamam ve inandığım değerleri kaybedemem. Partideki varlık nedenim, tüzüğümüzün Siyasi İlkeler ve Değerler başlığını taşıyan 2. Maddesine olan inancım ve bağlılığımdır. Beni kimse düşünce ve inanmışlığımdan uzaklaştırmaya icbar etmiyor ama hareket kabiliyetim yok edilerek, siyasette itibarsızlaştırılıyorum. Bu duruma daha fazla sükûnetle tahammül edemeyeceğim için, Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı görevini sürdüremeyeceğim kanaati hasıl olduğundan bu görevden istifa ediyorum.”

SEVİNÇ SOSYAL MEDYA HESABINDA NE YAZMIŞTI?
İlçe kongresinin yaklaşmasıyla başlayan delege seçimlerinde yaşananları ve Cemal Canpolat başkanlığındaki CHP İstanbul il yönetimini tutumunu eleştiren Cemal Canpolat, sosyal medya hesabında şu sözleri paylaşmıştı:  “CHP İstanbul il yönetimi başka bir tüzükle mi yönetiliyor? Bugün 03 Kasım 2017. CHP Bakırköy ilçesi Muhtarlık bölgesi ilçe kongre delege seçimlerini tamamlayalı yaklaşık iki ay oldu. Bazı mahallelerde iki liste yarıştı ve doğal olarak bir liste kazanırken diğeri kaybetti. Kaybeden listenin tarafı bir mahallede seçime, bazı mahallelerde de kotalara uyulmadığı gerekçesi ile itirazda bulundu. İtiraz sahipleri, itirazlarını tüzük gereği ilçe başkanlığına yaptı, ilçe yönetim kurulu itirazları oy çokluğuyla reddederek itiraz sahiplerine tebliğ etti, itiraz sahipleri de yine tüzük gereği ilçe yönetiminin red kararına karşı il başkanlığına itirazlarını taşıdılar. BURAYA kadar her şey normal seyretti. 

Parti tüzüğünün 51/ a maddesi İl yönetim kurulu kendisine gelen itirazı 5 ( beş ) gün içerisinde kesin olarak karara bağlar. Demektedir. Parti tüzüğü doğrultusunda hazırlanarak bizlere tebliğ olunan genelgelerde bu doğrultudadır. Ancak iki aya yakın süredir İl Yönetim Kurulu karar alamamakta veya almamakta direniyor. Şayet tüzük hükümleri uygulanmayacaksa, bunca yıldır yapılan çalışmalar ve tüzük kurultaylarıyla bu kadar okuryazar niye kafa yoruyordu mükemmel Tüzük hükümleri yaratmak için. Ben Tüzük kurallarını tanımıyorum deniliyorsa, bende ilgililerine Tüzüğün PARTİ Suçları başlıklı 70. maddesinin A/a bendini hatırlatarak, ‘programa ve tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına uymamanın’ parti suçu olduğunu hatırlatırım. 

Sayın Genel Başkan birçok konuşmasında cinsiyet ve gençlik kotalarına mutlaka ve mutlaka uyulacaktır, demesine rağmen bazı mahallelerde listelerde kotalara uyulmamıştır. Bununla ilgili itirazlar önce ilçe yönetimine, ilçenin red kararından sonrada il yönetim kuruluna ilgililerince yapılmış ve bu konuda da il yönetim kurulu bugüne kadar bir karar almamıştır. 
Bizim görevimizden ötürü seçilmiş listelerde bu uygulamayı yapma olanağımız yok. Kotalara uyulmayan mahallelerdeki durumu tespit ederek il Başkanlığına bildirdik. Hiçbir liste farkı gözetmedik. Biz ilçe yöneticisiyiz, sorumluluklarımızın idraki içindeyiz, ilçe kongrelerine bir ay kaldı kim delege, kim değil belli değil. Genel Başkanın kesin talimatına rağmen, Kotalara uyulmayacaksa sorun yok seçimler yapıldı bitti. Uyulacaksa geçmişteki teamül ve uygulamalar belli, bunu uzatmadan kasıt ne olabilir.  

Arkadaşlar kongreler süreci rahmetli ERDAL İnönü'nün dediği gibi birbirimizi yediğimiz dönemlerdir. Yemek tüketmektir, tükettiğimiz şeyse dünkü gazetelerde yer alan GEZİCİ anketindeki oy oranıdır. Bu duruma birde üst birim ana kademe yöneticilerinin irade gösterememeleri, hatır gönül işleri, ve başka saiklerle sorumsuzca davranışları, vurdum duymazlıkları ve hukuk tanımamazlıkları eklenince, isyanımız büyüyor. Bu oy oranı ile il ,ilçe, başkanı olsan ne yazar. Muhatap bulamayınca da biz yazmak zorunda kalıyoruz.” >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum