CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nde 13 istifa…

CHP Bahçelievler Gençlik Kolu yönetiminden ardı ardına istifalar geldi. 13 yöneticinin istifa ettiği ve istifalarını İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’ya verdikleri öğrenildi.

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nde 13 istifa…

CHP Bahçelievler Gençlik Kolu yönetiminden ardı ardına istifalar geldi. 13 yöneticinin istifa ettiği ve istifalarını İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’ya verdikleri öğrenildi.

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü’nde 13 istifa…
05 Mayıs 2016 - 10:33 - Güncelleme: 06 Mayıs 2016 - 13:34
Reklam

Berkan Erdoğan başkanlığındaki CHP Bahçelievler Gençlik Kolu yönetiminde istifa depremi yaşandı. 4 Mayıs Çarşamba akşamı İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu toplantısı sırasında Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu’ya 7 asil, 6 yedek yöneticinin istifasını sunduğu belirtildi. Yaşananlar; gece saatlerinde Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Orhan Sağır’ın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla ortaya çıktı.

Kendisi de istifa eden Orhan Sağır’ın, istifa eden yöneticiler adına yaptığı uzun yazılı açıklamasında; “Bu karar, kişisel hırs ve bireysel siyaset amacı güden bir karar değildir. Çünkü bizler bugüne kadar ideolojik ve politik duruşumuza hiçbir zaman kişisel hırsları ve bireysel siyaseti karıştırmadan, parti çıkarlarını ve toplumsal siyaseti ilke edindik. Kararımız ideolojik ve politik olmakla birlikte Bahçelievler’de yozlaşmak üzere olan gençlik siyasetine bir dur demek ve başka bir siyasetin mümkün olabileceğini göstermek amacıyladır. İstifa kararını almamızdaki en büyük etken hala görevde olan ve kişisel hırsları uğruna kongre dönemi koyduğumuz ilkelerin arkasında dur(a)mayan Gençlik Kolu Başkanı’dır” ifadeleri yer aldı. 

Yaşanan istifalar sonrası gözler, gerekçe olarak gösterilen ve suçlanan CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan’a çevrildi. Berkan Erdoğan’ın bir açıklama yapıp yapmayacağı ve yaşanacak gelişmeler merak konusu iken, öte yandan CHP Bahçelievler eski Gençlik Kolu Başkanı olan ve şu an CHP Gençlik Kolları MYK Üyeliği ile CHP Bahçelievler İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Ufuk Emre Bektaş da, istifa eden gençlik kolları yöneticilerine destek verdiğini belirtti. >365/Aykut Kaya

İşte Orhan Sağır’ın açıklamasının tamamı:
KAMUOYUNA VE ÖRGÜTÜMÜZE!

CHP Bahçelievler İlçe Gençlik Örgütü Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığımız ortak karar doğrultusunda 7 asil, 6 yedek kurul üyesi olarak istifa ediyoruz.
Örgütümüze ve yol arkadaşlarımıza karşı olan sorumluluğumuzdan dolayı 6 Aralık 2015 tarihinde geldiğimiz görevi neden bıraktığımızı açıklama gereği duyuyoruz.
Baştan bilinmesini isteriz ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmak kurul yöneticiliği ya da başkanlığından daha kutsal ve değerlidir. Bu düşünce doğrultusunda aldığımız karar partimizden veya parti çalışmalarımızdan uzaklaşmak değil, aksine bundan sonraki süreçte partimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak çalışmalarda yer almak için alınmıştır.
Bu karar, kişisel hırs ve bireysel siyaset amacı güden bir karar değildir. Çünkü bizler bugüne kadar ideolojik ve politik duruşumuza hiçbir zaman kişisel hırsları ve bireysel siyaseti karıştırmadan, parti çıkarlarını ve toplumsal siyaseti ilke edindik. Kararımız ideolojik ve politik olmakla birlikte Bahçelievler’de yozlaşmak üzere olan gençlik siyasetine bir dur demek ve başka bir siyasetin mümkün olabileceğini göstermek amacıyladır.
İstifa kararını almamızdaki en büyük etken hala görevde olan ve kişisel hırsları uğruna kongre dönemi koyduğumuz ilkelerin arkasında dur(a)mayan Gençlik Kolu Başkanı’dır.
Ülkemizde her gün ölüm, tecavüz, ve hukuksuzluklar yaşanıyor. Halklar sistematik biçimde sindirilirken bizler bu dar siyaset anlayışının içinde körelmekten ve mücadeleden uzaklaşmak istemiyoruz. Yönetim kurulu toplantıları Gençlik Kolu Başkanlarının egolarını tatmin etmek için girdiği yer değildir. Çözüm üretmek, mücadeleyi sokağa taşımak ve birikimlerimizi pratiğe dökmek için istifa kaçınılmaz olmuştur.
Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ilçemizde partiye gönül vermiş ve üye olmuş genç yoldaşlarımız tarafından seçilmiştir. Yani bir anlamda bizler bu arkadaşlarımızın kurullarda olan vekilleriyiz.
Yönetim Kurulu’nda alınan kararlar da onların bize verdiği yetkiyle almamız gereken kararlardır.
Gençlik Kolu Başkanı’nın kurul içerisinde alınan kararları ilçe Ana kademe yönetimine taşımadan sanki Ana kademe yönetimi sabote ediyormuş gibi bizlere yansıtması bize oy vermiş, umut bağlamış onlarca genç arkadaşımızın iradesinin yok sayılmasıdır.
Kongre sürecinde ortaya koyduğumuz projelerin hayata geçirilmemesi ve yine Gençlik Kolu Başkanı’nın kişisel çıkarlar uğruna çalışmalarımıza destek vermeyerek, önüne geçerek başka koltuk hayallerine kapılması da bu kararı almamızda etken olmuştur.
Gençlik Kongresi’nde diğer listede yarışan ve kongreyi kaybeden arkadaşlarımızın kongreden sonraki süreçte çalışmalara katılması hususunda Gençlik Kolları Başkanı’nın hiçbir girişiminin olmamasına, daha fazla ayrıştırmasına seyirci kalamazdık.
Gençlik Kolları Başkanı sıfatıyla belli haber sitelerinde yazdığını düşündüğü köşe yazıları hayata baktığımız sol ve sosyal demokrat pencereye uzak, bir Gençlik Kolu Başkanı’na yakışmayacak derecede yetersizdir.
Sürecin bu noktaya gelmesinin en büyük nedeni gücünü koltuktan aldığını zanneden ama bizlerin emeğiyle ve çalışmalarıyla seçilen Berkan Erdoğan’dır.
Yönetim Kurulu üyeliğine devam eden arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.
Bunun bir son değil, yeni başlangıç ve umut olacağını da tüm örgütümüze ilan ediyoruz !
Dayanışmayla…

Orhan Sağır


YORUMLAR

  • 0 Yorum