CHP Bağcılar Gençliği'nden TEM'e 9 Eylül pankartı...

CHP Bağcılar İlçe Gençlik Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93. yılı nedeniyle TEM'deki köprüye dikkat çeken dev bir pankart astı.

CHP Bağcılar Gençliği'nden TEM'e 9 Eylül pankartı...

CHP Bağcılar İlçe Gençlik Örgütü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93. yılı nedeniyle TEM'deki köprüye dikkat çeken dev bir pankart astı.

CHP Bağcılar Gençliği'nden TEM'e 9 Eylül pankartı...
09 Eylül 2016 - 16:25 - Güncelleme: 09 Eylül 2016 - 16:49
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün temelini attığı Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 93. yılı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ülke genelinde olduğu gibi Gazete365'in yayın bölgesi; Bahçelievler, Bağcılar, Bakırköy ve Güngören'de de yapılan kutlamalarda CHP'liler, Atatürk'ün  kurduğu Cumhuriyet'e ve devrimlerine sahip çıkacaklarının sözünü verdi.

Sabahın erken saatlerinde Tem otoyolu Yüzyıl köprüsü mevkiinde bir araya gelen Okan Karamanlı başkanlığındaki CHP Bağcılar Gençlik Örgütü üyeleri de, köprüye dikkat çeken bir pankart astı. "Kuruluştan Kurtuluşa Cumhuriyet'in Yılmaz Savunucusuyuz. Demokrasi Çınarı 93 yasında" yazan pankartı asan CHP Bağcılar gençliği,  9 Eylül CHP'nin kuruluş  yıldönümünü kutladılar.

CHP Bağcılar Gençlik Örgütü 9 Eylül ile ilgili yaptığı açıklamada; "Emperyalizme karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandıran, çağdaşlığı, demokrasiyi, laikliği savunan ve yaşatan, Köy Enstitüleri'ni, Halkevleri'ni kuran, eğitim hamleleri yapan, kadın-erkek eşitliğini gerçekleştiren, yoksul Türkiye'yi ayağa kaldırmak için büyük ekonomik atılımlar planlayan, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz savunucusu, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi ,93 yaşında. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa Nutku’nda ifade ettiği gibi ; ‘'Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, 'Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır' demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.'’ Cumhuriyet düşmanlarının iktidarda olduğu, laiklik düşmanlarının KHK ile ülke yönettikleri bu süreçte, kuruluşun olduğu gibi kurtuluşun da partisi olmak için Bursa Nutku’ndan Haziran dinamiklerine, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının sonsuz savunucuyuz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anarken, Partimizin kuruluşunun 93 yılını kutluyoruz" ifadelerine yer verdi. 365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum