Bu hafta vizyona giren filmler- 6 Ekim

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 6 Ekim

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 6 Ekim
06 Ekim 2017 - 09:07 - Güncelleme: 03 Temmuz 2018 - 17:29
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona bir animasyon biri ortak yapımlı 4 yerli, biri animasyon 4 yabancı olmak üzere 8 yeni film girdi.

İşte 6 Ekim’de vizyona giren filmler;


1) Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Bilim Kurgu, Dram, Gerilim
Süre: 163 dk.
Yönetmen: Denis Villeneuve
Oyuncular: Harrison Ford,  Ryan Gosling,  Ana de Armas,  Jared Leto,  Robin Wright
Senaryo: Michael Green,  Hampton Fancher
Yapımcı: Ridley Scott,  Andrew A. Kosove
Diğer Adı: Blade Runner 2

Filmin konusu: İlk filmin olaylarının üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling) insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı (Harrison Ford) bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.


2) Korku Kayıtları
Yapımı: 2017 - Romanya, İngiltere
Tür: Gerilim, Gizem, Korku
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Xavier Gens
Oyuncular: Sophie Cookson,  Corneliu Ulici,  Brittany Ashworth,  Matthew Zajac,  Radu Bânzaru
Senaryo: Chad Hayes,  Carey Hayes
Yapımcı: Peter Safran,  Bill Johnson
    
Filmin konusu: Romanya'da 5 din görevlisinin, şeytan çıkarma ayini sırasında bir rahibeyi öldürmesi ve mahkum olmalarının ardından genç gazeteci Nicole Rawlins (Sophie Cookson) olayı araştırmak üzere Romanya'ya gider. Burada tanıştığı rahip Anton'la (Corneliu Ulici) yaptığı konuşmaların ardından, olaylar daha da tahmin edilemez noktalara ilerleyecektir.
Korku Kayıtları filmi, 2005 yılında Romanya'da yaşanan gerçek olaylardan esinlenerek çekildi.


3) Babam
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Nihat Durak
Oyuncular: Çetin Tekindor, Melisa Şenolsun, Berker Güven, Erkan Kolçak Köstendil, Cezmi Baskın
Senaryo: Nihat Durak
Yapımcı: Filiz Üstün Durak

Filmin konusu: Yusuf Tunalı (Çetin Tekindor) karısının vefatıyla sarsılmış bir adamdır, geride kalan tek akrabası da, zihinsel engelli oğlu Arif'tir (Berker Güven). Bir yandan sahibi olduğu sardalya konservesi fabrikasını ayakta tutmak, diğer yandan hiçbir zaman tam olarak kabullenemediği oğluyla ilgilenmek, Yusuf için oldukça zorlayıcı olacaktır. Bu esnada fabrikasında işe yeni başlayan Feride (Melisa Şenolsun) her şeyi değiştirecektir. Atanamadığı için mecburen bu işi yapan Feride'nin Arif'le yakından ilgilenmesi genç adamı olumlu etkiledikçe, Yusuf'un da çevresine ve kendisine bakışı değişecektir.


4) Dört Köşe
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Ömer Faruk Yardımcı
Oyuncular: Şinasi Yurtsever, Murat Akkoyunlu, Ayça Erturan, İnan Ulaş Torun, Burak Satıbol
Senaryo: Ömer Faruk Yardımcı
Yapımcı: Yeşim Sezgin,  Necmettin Sancak

Filmin konusu: Bir gece farklı sebeplerden, ama hepsi de haksız sebeplerden kodese atılmış 4 kafadar (Şinasi Yurtsever, Ayça Erturan, İnan Ulaş Torun ve Murat Akkoyunlu) artık bu düzenden illalah etmiştir. Bu onların ilk haksızlığa uğrayışı değildir, birşeyler yapmazlarsa sonuncusu da olmayacak gibidir. Birlik olan bu birbirinden değişik 4 kişi, bu düzende yerlerini alabilmek için bir hırsızlık planlar.


5) Çavdar Tarlasındaki Asi
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Biyografi,  Dram
Süre: 106 dk.
Yönetmen: Danny Strong
Oyuncular: Nicholas Hoult,  Kevin Spacey,  Sarah Paulson,  Zoey Deutch,  Lucy Boynton
Senaryo: Danny Strong
Yapımcı: Danny Strong,  Thad Luckinbill

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı'nda asker olarak geçirdiği dönemi bir türlü aklından çıkarmayı başaramamış J.D. Salinger (Nicholas Hoult), buna rağmen genç ve yetenekli bir yazar adayı olarak dikkat çekmektedir. Kısa öykülerinde yarattığı Holden Caulfield karakterini bir romana aktarması ve daha fazla öykü yazması için Columbia Üniversitesi'ndeki hocası Whit Burnett'ın (Kevin Spacey) sürekli onu cesaretlendirip yönlendirmektedir. Bir yandan da Oona O'Neill ile yaşadığı aşk ve yazar olarak kimliğini bulma çabası, genç adamın hayatının en bunalımlı dönemlerinden birini yaşamasına neden olmaktadır.

Çavdar Tarlasındaki Asi filminde, 20. yüzyıl Amerikan Edebiyatı'nın en büyük eserlerinden Çavdar Tarlasında Çocuklar'ın (Catcher in the Rye) yazılış süreciyle ilgili fazla bilinmeyen bir öykü anlatılıyor.

6) Kervan 1915
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Tarih
Yönetmen: İsmail Güneş
Oyuncular: Murat Han,  Ayşe Akın,  İbrahim Kendirci,  İpek Tuzcuoğlu,  Meriç Başaran
Senaryo: İsmail Güneş
Yapımcı: Aynur Güneş

Filmin konusu: 1915 yılının Haziran ayında Giresun'un meydanında 200 kişiden oluşan bir kafile eşyaları ortada bekleşmektedir. Ermeni kadınlar ve çocuklardan bu oluşan kafileyi, göç ettirmek için bir ihale düzenlenmiştir ve Katırcı Salim, Murat'ın önüne geçerek bu işi üstlenir. Topluluk bir kervan şeklinde Halep'e doğru yola çıkar. Kafilede yer alan Hayganuş adında orta yaşlarını süren bir kadınsa geride eşini bıraktığı Karadeniz'in bir avuç suyunu yanında götürmek ister ve kızı Suzan'a emanet etmiştir. Öte yandan savaş, göç yolunu tekinsizleştirmiş, işleri daha da zora sokmuştur. Yol dağlara doğru gittikçe yükselir ve kafiledeki çocuklar, hamile kadınlar sağlık sorunları yaşamaktadır. Üstüne bir de hava koşulları sertleşir. Tüm bu debdebenin içinde Suzan ve kafile sorumlusu Ahmet'in arasında beklenmedik bir kıvılcım yükselecektir… Yönetmenliğini ve senaristliğini İsmail Güneş’in üstlendiği film I. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Ermeni tehcirini insan öyküleri eşliğinde beyazperdeye taşımayı amaçlıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Aylin Manukyan ve Roza Hovannisyan isimleri başı çekiyor.


7) Nublu
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Belgesel
Süre: 70 dk.
Yönetmen: Sercan Sezgin
Oyuncular: İlhan Erşahin

Filmin konusu: Belgesel filmde İlhan Erşahin'in New York'ta kurduğu ve halen idare ettiği Nublu adlı mekanın öyküsü anlatılıyor. Cazı halen en saf haliyle icra eden müzisyen ve toplulukların bir araya geldiği Nublu, artık var olmayan eski caz kulüplerinin anısını yaşatırken, filmde bu mekanların hikayelerini dinliyor, birbirinden özgün müzikleri dinleme fırsatı buluyoruz.


8) My Little Pony Filmi
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Animasyon,  Komedi,  Macera
Süre: 99 dk.
Yönetmen: Jayson Thiessen
Seslendirenler: Emily Blunt,  Zoe Saldana,  Liev Schreiber,  Kristin Chenoweth,  Michael Pena
Senaryo: Rita Hsiao,  Lauren Faust
Yapımcı: Kyle Benn,  Stephen Davis

Filmin konusu: Equestria'da barış ve mutluluk içinde yaşayan midillilerin yaşamı, ülkelerini ele geçirmek isteyen Tempest'ın gelişiyle alt üst olur. Tempest'ın kötü planlarını çok geç olmadan önlemek isteyen Twilight Sparkle ve yakın arkadaşlarının Equestria'nın dışına, macera ve sihir dolu bir evrene çıkarak, evlerini kurtarmak için çok şey öğrenmeleri, ama hepsine öte arkadaşlığın ne kadar değerli olduğunu yeniden hatırlamaları gerekecektir. >365/Haber Merkezi


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum