Bu hafta vizyona giren filmler - 29 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler - 29 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler - 29 Nisan
29 Nisan 2016 - 10:31 - Güncelleme: 29 Nisan 2016 - 18:09
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; biri ortak yapımlı 3 yerli, 1’i animasyon 7 yabancı olmak üzere 10 yeni film girdi.

İşte 29 Nisan’da vizyona giren filmler;

1) Magi
Yapımı:
2015 - Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Hasan Karacadağ
Oyuncular: Michael Madsen, Kenan Ece, Stephen Baldwin, Brianne Davis, Dragan Micanovic
Senaryo: Hasan Karacadağ
Yapımcı: Hasan Karacadağ,

Filmin konusu: İstanbul'da İngilizce öğretmenliği yapan hamile kardeşi Marla'nın acil çağrısı üzerine apar topar New York'tan Türkiye'ye gelen gazeteci Olivia Watkins (Lucie Pohl) geldiği gün kardeşinin esrarengiz ölümüyle sarsılır. Sır dolu ölümü araştırmak Olivia'ya düşer.
Türk korku sinemasının önde gelen ismi Hasan Karacadağ, bu filminde uluslararası çapta tanınmış oyuncularla çalıştı. Kenan Ece'nin yanısıra Stephen Baldwin ve Michael Madsen, filmin oyuncu kadrosunda bulunuyor.


2) Brooklyn
Yapımı:
2015 - İngiltere, Kanada, İrlanda, ABD
Tür: Dram, Romantik
Süre: 105 dk.
Yönetmen: John Crowley
Oyuncular: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent, Julie Walters
Senaryo: Nick Hornby
Yapımcı: Finola Dwyer, Amanda Posey

Filmin konusu: Genç bir İrlandalı kadın olan Eilis Lacey (Saoirse Ronan), ABD'nin sunduğu imkanlara kapılarak annesini de geride bırakmak pahasına ABD'ye, New York'a göç eder. Burada ilk başlarda büyük bir vatan hasreti çekse de burada tanıştığı Tony (Emory Cohen) ile olan aşkı ona her şeyi unutturur. Ancak İrlanda'yı tekrar ziyaret etmesi gerekecektir, burada tanıştığı Jim (Domhnall Gleeson) de onu etkilemeyi başaracaktır. Eilis'in iki ülke, iki çok farklı yaşam tarzı ve iki aşk arasında bir seçim yapması gerekecektir.


3) Kurdun Uyanışı
Yapımı:
2015 - Çin, Fransa
Tür: Macera
Süre: 121 dk.
Yönetmen: Jean-Jacques Annaud
Oyuncular: Shawn Dou ,  Shaofeng Feng
Senaryo: Jean-Jacques Annaud
Yapımcı: Xavier Castano

Filmin konusu: 1967'de Mao Zedong'un aldığı bir karar gereği binlerce öğretmen, ülkenin kırsal kesimlerine eğitim vermeye gönderilir. Onlardan biri olan Chen Zhen (Feng Shaofeng) Moğol sınırındaki göçmenlerin bulunduğu bir köye 2 yıllığına gelir. Burada vahşi doğadan ve etraflardaki kurtlardan etkilenen öğretmen, yasak olmasına rağmen bir kurt yavrusu yakalayarak onu yetiştirmeye karar verir. Yavruyu büyük bir ilgiyle büyüten Zhen ile kurt arasında sağlam bir bağ kurulmuştur. Ancak hem devlet, hem de yavrularını kaybetmiş kurt sürüsü öğretmeni rahat bırakmayacaktır. Zhen güneyin modern insanıyla, kuzeyin kırsal yaşamı arasında varoluş amacını sorgulama ihtiyacı duyacaktır.


4) Yeni Ahit
Yapımı:
2015 - Belçika, Fransa, Lüksemburg
Tür: Komedi
Süre: 113 Dak.
Yönetmen: Jaco Van Dormael
Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Pili Groyne, Yolande Moreau, Catherine Deneuve, François Damiens
Senaryo: Jaco Van Dormael

Filmin konusu: Tanrı hepimiz gibi bir insan görüntüsüne bürünmüş halde, Brüksel'de eşi ve 10 yaşındaki kızı Ea ile birlikte yaşamını sürdürmektedir. Bu tanrı eşi ve çocuğuna çok kötü davranmakta, odasındaki bilgisayarla insanların hayatını sadistçe kontrol etmektedir. Babasının despotluklarından bunalan Ea, bir gün babasının odasının anahtarını alıp bilgisayarını karıştırarak insanların ölecekleri günleri ifşa eder. Çok sinirlenen tanrı kızını döver, Ea evden kaçar. Şimdi küçük kızın yapması gereken kendine 6 tane havari bulmaktır.
Yeni Ahit filmi, 88. Akademi Ödülleri'nde Belçika'nın En İyi Yabancı Dilde Film adayı olarak ilan edildi.


5) Özel Bir Gün
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Komedi
Süre: 118 dk.
Yönetmen: Garry Marshall
Oyuncular: Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson, Timothy Olyphant, Britt Robertson
Senaryo: Tom Hines

Filmin konusu: Anneler Günü yaklaşırken birbirinde farklı kişiler ve kuşaklar, kendi hayatlarıyla ilgili değişik süreçlerden geçmektedir. Kısa süre önce boşanmış 2 çocuk annesi Sandy (Jennifer Aniston), eşinin kendisinden çok daha genç bir kadınla evlenmesiyle de ayrıca sarsılmıştır. Bradley (Jason Sudeikis) 16 yaşındaki kızına hem babalık hem de annelik yapmanın zorluklarıyla karşılaşırken, ünlü bir yazar olan Miranda (Julia Roberts) tüm başarısına rağmen kızı Kristin'i (Britt Robertson) daha bebekken evlatlık vermek zorunda kaldığı gerçeğiyle yaşamaktadır. Kristin ise evlilik arifesinde annesini bulmaya karar verir. Ailesiyle arası çok iyi olmayan Jessie (Kate Hudson) ise bunu düzeltmesi gerektiğini yavaş yavaş kabul etmeye başlar. Bütün bu hayatlar Anneler Günü'nde bir şekilde birbirine bağlanacaktır.
Film, Garry Marshall'ın önceki 2 filmi Sevgililer Günü ve Yılbaşı Gecesi gibi özel bir günde kesişen yollar konseptini ele alıyor.


6) Ratchet and Clank
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Kevin Munroe,  Jericca Cleland
Oyuncular :  -
Seslendirenler: Sylvester Stallone, Paul Giamatti, Rosario Dawson, Bella Thorne, John Goodman
Senaryo: T.J. Fixman
Yapımcı: Kevin Munroe, Kylie Ellis

Filmin konusu:  Playstation 2'nin sevilen video oyunlarından Ratchet & Clank serisinin ilk oyunun sinema uyarlaması.


7) Bay Doğru (Mr. Right)
Yapımı:
2015 - ABD
Tür: Aksiyon, Komedi, Romantik
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Paco Cabezas
Oyuncular: Anna Kendrick, Sam Rockwell, Tim Roth, RZA, Anson Mount
Senaryo: Max Landis
Yapımcı: Michael A. Helfant,  Rick Jacobs

Filmin konusu: Sevgilisinin kendisini aldatmasının ardından bir yalnızlık döneminden geçen Martha (Anna Kendrick), markette tanıştığı Francis'e (Sam Rockwell) aşık olur. Francis de ondan hoşlanmıştır, Martha için doğru kişi gibi görünmektedir. Ancak Francis'in çok yetenekli bir kiralık katil olduğu, üstelik tuhaf bir şekilde öldürmek üzere kiralandığı kişileri değil, kendisini kiralayanları öldürdüğü anlaşılır.


8) Baskın Günü
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Aksiyon
Süre: 90 dk.
Yönetmen: James Watkins
Oyuncular: Kelly Reilly, Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon, Jose Garcia
Senaryo: Andrew Baldwin
Yapımcı: Steve Golin, Philippe Rousselet

Filmin konusu: Paris'te yaşayan genç bir yankesici olan Amerikalı Michael (Richard Madden), içinde cüzdandan çok daha fazlasının bulunduğu bir çantayı çalınca CIA'in en çok aradığı isimler arasına girer. Olayı inceleyen ajan Sean Briar (Idris Elba), Michael'ın çok daha büyük bir planın sıradan bir parçası olduğunu kısa sürede anlar. Komplonun tüm ayaklarını açığa çıkarabilmek için Michael ile işbirliği yapması gerektiğini anlar, ancak avcıyken av durumuna düşen ikilinin işbirliği yapmaktan öte birbirlerine güvenmeleri zorunlu olacaktır.


9) Kadere Tutsak
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Aksiyon, Dram
Yönetmen: Erdoğan Koç
Oyuncular: Murat Ünaloğlu, Ateş Kantaroğlu, Ümit Sağlam, Şakir Aydın, Furkan Aydemir
Senaryo: Erdoğan Koç

Filmin konusu: Annesini doğumunda kaybeden Kenan, on yaşındayken de tanımadığı kişiler tarafından babasının öldürülmesine tanık olmuştur. Kimsesizliğin onu sokaklara savurması ile hayatın girdabında tek başına kalmıştır. Çocukluk dönemini sokaklarda geçiren Kenan, yine aynı dönemlerde tanıştığı ve onu yalnız bırakmayacak iki arkadaşı ile beraber yaşamına devam eder. Gençlik yaşlarına geldiğinde ona ulaşan eski bir aile dostu Kenan ve arkadaşlarının kaderini tamamen değiştirecektir. Kendisini acımasız ve kirli bir dünyanın içerisinde bulan Kenan, girdiği bu karanlık hayattan aydınlığa ulaşmaya çalışacaktır. Filmin senaristliğini Erdoğan Koç üstleniyor.


10) Emicem Hospital
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 98 dk.
Yönetmen: İsmet Eraydın
Oyuncular: Wilma Elles, Sinan Bengier, Ali Erkazan, Merve Akaydın, Selahattin Çakır
Senaryo: İsmet Eraydın

Filmin konusu:  Emicem Hospital’de yaşanan trajikomik olayların konu olduğu filmde, Selo Emicesi Celal’in açtığı Özel Emicem’in Yeri adlı hastanede temizlik görevlisi olarak çalışır. Selo ve arkadaşları Adem ile Dursun zengin olma hayalleri ile başka işlerle de ilgilenirler. Celal Emice hastanenin uluslararası düzeyde başarı elde etmesini ister ve Alman disiplini ile yetişmiş olan Ingrid Hanımı Almanya’dan yönetici olarak getirir. Disipline alışık olmayan hastane personelinin Karadeniz inadı ile Alman disiplini karşı karşıya gelince komik olaylar yaşanmaya başlar. Celal Emice’nin desteğini alan yönetici Ingrid ve başhekim hastane personelinin büyük bir kısmını işten çıkarır. Haksız yere işten kovulan personel Dr. Hilmi ve Dr. Miray önderliğinde hastanenin bahçesinde direniş başlatır. Selo Emicesi Celal ile karşı karşı olmayı göze alır ve direnişe katılır. Direniş Selo’nun yıllardır evlenmek istediği Songül ile yakınlaşması için bir fırsat olur. Gelişen olaylar Emice Celal’in gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır. Trabzon’da görev yapan Dr. İsmet Eraydın’ın yazıp-yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın, Sinan Bengier, Adem Eraydın, Ali Erkazan, Emre Ön, Zeki Kamber gibi isimler yer alıyor.

365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum