Bu hafta vizyona giren filmler- 26 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 26 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 26 Mayıs
25 Mayıs 2017 - 19:41 - Güncelleme: 03 Temmuz 2018 - 14:58
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; biri ortak yapım 4 yerli, 5 yabancı film olmak üzere 9 yeni film girdi.

İşte 26 Mayıs’ta vizyona giren filmler;


1) Karayip Korsanları 5: Salazar’ın İntikamı
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Aksiyon, Fantastik, Komedi, Macera
Süre: 129 dk.
Yönetmen: Joachim Rønning,  Espen Sandberg
Oyuncular: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Orlando Bloom
Seslendirenler: Talat Bulut, Murat Şen, Ali Düşenkalkar, Uğur Taşdemir
Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio, Stuart Beattie, Jay Wolpert, Jeff Nathanson
Yapımcı: Jerry Bruckheimer, Ted Elliott

Filmin konusu: Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp), denizde yıllar boyu yaşadığı tehlikeli maceraların ardından bir kez daha zor duruma düşmüştür. Gaddar Kaptan Salazar (Javier Bardem), hayaletli gemisiyle birlikte sonunda şeytan üçgeninden kurtulmuş, karşısına çıkan tüm korsanları yok etmeye ant içmiştir. Jack Sparrow'un tek kurtuluş umudu, sahibine denizlerin mutlak kontrolünü veren Poseidon Asası'nı bulmaktır. Bu zorlu yolculukta ona güzel astronom Carina Smyth (Kaya Scodelario) ve dik kafalı denizci Henry (Brenton Thwaites) eşlik edecektir.


2) Deha (Gifted)
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Dram
Süre: 101 dk.
Yönetmen: Marc Webb
Oyuncular: Chris Evans, Mckenna Grace, Lindsay Duncan, Jenny Slate, Octavia Spencer
Senaryo: Tom Flynn
Yapımcı: Glen Basner, Ben Browning

Filmin konusu: Florida'da yaşayan Frank Adler (Chris Evans), 7 yaşındaki yeğeni Mary (Mckenna Grace) ile birlikte yaşamaktadır. Mary'nin küçük yaşına rağmen matematiğe inanılmaz bir yeteneği vardır ve normal şartlarda özel bir okula gitmesi gerekirken Frank'in ısrarıyla devlet okuluna gitmektedir, nitekim Mary'nin tıpkı kızı gibi matematiğe yetenekli annesi, Milenyum Problemleri'nden Navier–Stokes problemini çözebilmek için varını yoğunu ortaya koymuş, ancak kızı 6 aylıkken intihar etmiştir ve Frank de küçük kızın normal bir çocukluk geçirmesini istemektedir.
Günün birinde Frank'in annesi, aynı zamanda Mary'nin anneannesi olan Evelyn (Lindsay Duncan) çıkagelir. Küçük kızın üstün zekasından haberdar olan kadın, çocuğun velayetini alarak onu seviyesine uygun bir okula gönderme konusunda ısrarcı olur. Frank, Mary'nin özel bir okula gitmesini kabullenir, ancak o okulda annesinin gözetimi altında olduğunu öğrenince, kızı tekrar yanına alabilmek adına ev sahibesi Roberta (Octavia Spencer) ve öğretmeni Bonnie (Jenny Slate) ile elinden gelen her şeyi yapmaya karar verir.


3) Karanlık Görev (Mil Jeong)
Yapımı: 2016 - Güney Kore
Tür: Aksiyon, Dram
Süre: 140 dk.
Yönetmen: Kim Ji-woon
Oyuncular: Gong Yoo, Lee Byung-hun, Han Ji-min, Kang-ho Song, Shin Sung-Rok
Senaryo: Kim Ji-woon, Lee Ji-Min, Park Jong-Dae
Yapımcı: Kim Ji-woon, Warner Bros
Diğer Adı: The Age of Shadows, Secret Agent

Filmin konusu: Film, Güney Kore'nin Japon sömürgesi olduğu 1920'lerin sonlarında, Japon karşıtı olan Dürüst Kardeşler adlı bir grubun faaliyetlerini anlatıyor. Bu grup, Seul'deki Japon tesislerine saldırı düzenleyebilmek için Şangay'dan mühimmat getirmeye çalışmakta, Japon ajanları ise buna engel olmak ve ekibi çökertmek istemektedir. Bir zamanlar bağımsızlık hareketinde yer almış, sonradan Japonya hesabına ajanlık yapmaya başlayan Lee, ekibin lideri olan Kim'e resim koleksiyoncusu gibi yaklaşarak daha çok bilgi toplamaya çalışır. Durumun farkında olan Kim de farklı hesaplarla Lee'yi etrafından uzaklaştırmayınca, ikili arasında son derece kırılgan dengelere dayalı ve tehlikeli bir oyun başlar.


4) Aşk ve Savaş (On The Milky Road)
Yapımı: 2016 - ABD, Meksika, Sırbistan, İngiltere
Tür: Dram
Süre: 125 dk.
Yönetmen: Emir Kusturica
Oyuncular: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Sloboda Mićalović, Predrag 'Miki' Manojlovic, Sergej Trifunović
Senaryo: Emir Kusturica
Yapımcı: Lucas Akoskin, Álex García

Filmin konusu: Yugoslavya'nın zorlu yıllarında geçen hikayede, Kosta'nın (Emir Kusturica) hayatının farklı dönemleri anlatılıyor. Devam eden Yugoslavya iç savaşında cepheye süt götüren Kosta, Milena'nın (Sloboda Mićalović) dikkatini çekmiştir. Milena'nın savaş kahramanı abisi Žaga (Predrag Manojlović) İtalyan kökenli gizemli ve çok güzel bir kadınla (Monica Bellucci) evlenme hazırlığı yaparken, Milena da Kosta'yla hayatını birleştirmeyi planlamaktadır. Ancak Kosta'nın müstakbel kayınbiraderinin müstakbel eşiyle karşılaşmasının ardından aşık olmasıyla hayatı bambaşka bir hale gelir.


5) Bilal: Özgürlüğün Sesi
Yapımı: 2015 - Birleşik Arap Emirlikleri
Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera
Süre: 105 dk.
Yönetmen: Khurram H. Alavi,  Ayman Jamal
Seslendirenler: Engin Altan Düzyatan, Tamer Karadağlı, Ayça Bingöl, Volkan Severcan, Ayhan Kahya
Senaryo: Khurram H. Alavi, Ayman Jamal
Diğer Adı: Bilal: A Legend Breaks Free

Filmin konusu: 1400 yıl kadar önce, büyük bir savaşçı olma hayalleri kuran Bilal adlı bir genç, kız kardeşi ile birlikte kaçırılarak evinde çok uzaklardaki bir köle pazarında satılır. Burada Hz. Muhammed tarafından özgürlüğü satın alınır. Sonrasında yeni inancının saflarına katılan Bilal, inandıkları uğruna savaşacak, bu inancın en büyük sembolüne ilk sesi veren kişi olacaktır.
Animasyon türündeki filmde ilk ezanı okuyan Bilal-i Habeşi'nin hayat öyküsü anlatılıyor.


6) Katre
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Atakan Şatıroğlu,  Berkay Berkman
Oyuncular: Atakan Şatıroğlu, Berkay Berkman, Süha Çağrıcı, Haldun Şenocak, Selda Bakırtaş
Senaryo: Berkay Berkman
Yapımcı: Nil Yüzbaşıoğlu

Filmin konusu: Emlakçılık yapan Savaş, çevresinde sevilen biridir. Anne ve babasını yıllar önce kaybetmiş Savaş, küçükken bir böcekten kaptığı mikrop sonucunda yatağa bağlı yaşayan kardeşi Umar'ın tüm bakımıyla ilgilenmektedir. Bu durumdan Allah'ı sorumlu tutan Savaş, kendi öfkesini çevresindekilere yansıtarak etrafındaki inançlı kimselerden intikam almaya, bu insanları değiştirmeye başlar.


7) Yarının Adı Bambaşka
Yapımı: 2016 - Türkiye, İran
Tür: Dram
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Mustafa Delazy,  Moharram Zeinalzadeh
Oyuncular: Moharram Zeinalzadeh, Volkan Keskin, Zelal Dere, Fırat Tanış, Metin Keçeci
Senaryo: Moharram Zeinalzadeh
Yapımcı: Mustafa Delazy

Filmin konusu: Yaşlı bir Afgan bisiklet tamircisi, Nesim (Muharrem Zeynelzade), uzun zaman önce İstanbul'a yerleşmiş oğlunun kaybolduğu haberini alınca Türkiye'ye gitmeye karar verir. Yasadışı ve zorlu yollardan Türkiye'ye girmeyi başaran Nesim, birlikte geldiği diğer kaçakları kaybedince bir sınır kasabasına sığınır. Burada çobanlık yapan Mustafa ve sevgilisi Zelal ile tanışır. Bu sırada yaşlı adamın peşine esrarengiz kişiler düşünce, Mustafa onu korumak için elinden geleni yapmaya çalışacaktır.
Türk-İran ortak yapımı Yarının Adı Başka filminin çekimleri, Van'ın Edremit ilçesinde yapıldı.

8) Sinsiran: Yasak Aşk
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Korku
Süre: 98 dk.
Yönetmen: Samet Çakırtaş
Oyuncular: Şehmus Kartal, Pınar Güven, Bilge Bilge, Akın Ayvaz, Sebahat Adalar
Senaryo: Akın Ayvaz
Yapımcı: Ayhan Akdin

Filmin konusu: 1 yıldır evli olan Nermin ve Bedri, Nermin'in kız kardeşi Seher ile birlikte İstanbul'dan köylerine giderler. Ancak burada Seher kaçırılır ve ortadan kaybolur. Geri dönmelerinin ardından sürekli kabuslar görmeye başlayan Bedri, arkadaşları vasıtasıyla tanıştığı kişilerden çok güçlü büyünün etkisinde olduğunu öğrenir ve o köydeki Sakine adında büyücü bir kadına yönlendirilir. Ama işler daha da kötüye gidecek, Seher'in kaybolmasıyla Bedri'nin kabuslarının arasında bir bağ olduğu anlaşılacaktır.


9) Toz
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Gözde Kural
Oyuncular: Öykü Karayel, Beran Soysal, Muhammed Cangören, Demet İyigün, Haji Gul Aser
Senaryo: Taha Altaylı, Gözde Kural
Yapımcı: Ferdi Alaboğa
Diğer Adı: Dust

Filmin konusu: Afgan kökenli Azra (Öykü Karayel), iki kardeşi Emir ve Erkan'la birlikte İstanbul'da doğup büyümüştür. Annesinin vefatının ardından, bıraktığı vasiyette Afganistan'a gömülmek istediğini belirtmesi üzerine özellikle Emir'in karşı çıkmasına rağmen Afganistan'a gider. Savaşla paramparça olmuş ülkede, ailesinin bir zamanlar yaşadığı evde, eski bir dostun sakladığı günlüğün yardımıyla ailesinin daha önce hiç duymadığı geçmişine bir yolculuğa çıkar.  >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum