Bu hafta vizyona giren filmler-23 Eylül

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-23 Eylül

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-23 Eylül
23 Eylül 2016 - 11:14 - Güncelleme: 27 Eylül 2016 - 13:42
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 1’i ortak yapımlı 8 yerli, 3 yabancı olmak üzere 11 yeni film girdi.

İşte 23 Eylül’de vizyona giren filmler;

1) Muhteşem Yedili (The Magnificent Seven)
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Aksiyon, Macera, Western
Süre: 132 dk.
Yönetmen: Antoine Fuqua
Oyuncular: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Peter Sarsgaard
Senaryo: Nic Pizzolatto, John Lee Hancock, Richard Wenk
Yapımcı: Roger Birnbaum, Todd Black

Filmin konusu: Rose Creek adlı küçük bir kasabanın halkı, kasabayı yöneten Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) adlı sanayicinin insanlık dışı uygulamalarından usanmıştır. Onları bu zor durumdan kurtarmak için bir araya gelen, farklı yeteneklere ve karakterlere sahip, aralarında ödül avcılarının, kanun kaçaklarının, kumarbazların da bulunduğu 7 silahlı adam ortak bir amaç uğruna güçlerini birleştirirler.
Akira Kurosawa'nın efsanevi Yedi Samuray'ından (1954) uyarlanarak çekilen 1960 yapımı Muhteşem Yedili'nin yeniden çevrimi niteliğindeki The Magnificent Seven filmi 23 Eylül 2016'da gösterime girecek.


2) Leylekler (Storks)
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Animasyon, Aile, Komedi
Yönetmen: Nicholas Stoller,  Doug Sweetland
Seslendirenler: Andy Samberg, Kelsey Grammer, Katie Crown, Jennifer Aniston, Ty Burrell
Senaryo: Nicholas Stoller
Yapımcı: Nicholas Stoller, Glenn Ficarra

Filmin konusu: Tarihin en eski devirlerinden beri yeni doğmuş bebekleri ailelerine teslim etme görevini üstlenmiş olan leylekler, artık bebek dağıtımını bırakmış ve ticari kaygılarla iş yapmaya, bir dağıtım şirketi işletmeye başlamıştır. Yani leylekler insanlara kargo götürmektedir. Şirketin en iyi çalışanların biri olan Junior adlı leylek, bir gün yanlışlıkla "Bebek Yapma Makinesi"ni çalıştırır ve sevimli bir bebek dünyaya gelir. Bu izinsiz bebeği patronu keşfetmeden önce ona bir aile bulması gerekmektedir ve Junior ile şirkette çalışan tek insan olan Tulip, bebekle birlikte heyecan dolu bir yolculuğa çıkarlar.


3) Blair Cadısı (Blair Witch)
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Adam Wingard
Oyuncular: Callie Hernandez, James Allen McCune, Brandon Scott, Wes Robinson, Valorie Curry
Senaryo: Simon Barrett
Diğer Adı: The Woods, Karanlık Orman

Filmin konusu: James Donahue'nun kardeşi Heather ve arkadaşlarının Maryland'deki Kara Tepeler Ormanı'nda kaybolmalarının ardından 20 yıl kadar zaman geçmiştir. James (James Allen McCune) ve arkadaşları Peter, Ashley, Lisa ve rehberleri Lane ile Talia, bu gizemi çözebilmek için aynı ormanda, ellerinde kameralarla birlikte bir araştırma gezisine çıkarlar. Başlangıçta gezi olumlu gitse de gece çöktüğünde, başta tahmin bile edemeyecekleri şeylerle karşılaşacaklardır.
İlk başta Karanlık Orman (The Woods) filmi, daha sonra Blair Cadısı filminin devamı olarak tanıtıldı ve Blair Witch adını aldı.


4) Çok Uzak Fazla Yakın
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Türkan Derya
Oyuncular: Burcu Biricik, Özgün Çoban, Servet Pandur, Kaan Yılmaz, Metin Coşkun
Senaryo: Türkan Derya

Filmin konusu: Üniversitede tanışan Aslı (Burcu Biricik) ve Cem'in (Özgün Çoban) başladıkları tutkulu, zaman zaman tartışmalı ama aşk dolu ilişkiyi anlatan film, 23 Eylül 2016'da gösterime giriyor.


5) Rüzgârda Salınan Nilüfer
Yapımı:
2015 - Almanya, Türkiye
Tür: Dram
Süre: 108 dk.
Yönetmen: Seren Yüce
Oyuncular: Songül Öden, Tolga Tekin, Tülay Günal, Duru Lal Peker, Serpil Goral
Senaryo: Seren Yüce

Filmin konusu: Evli olduğu Korhan ile sıradan bir hayat süren Handan, boş kaldığı için kendine sürekli yeni hobiler edinmeye çalışmakta, ancak bir türlü belirli bir uğraşta karar kılamamaktadır. Bu geçici hevesleri kanıksayan Korhan ise eşinin destek beklentisine kayıtsız kalmayı tercih etmektedir. Son denemesi, arkadaşı Şermin'e özenerek başladığı yazarlıktır. Ancak bu isteği zamanla kıskançlığa dönüşen kadın, iki aile arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olacaktır.


6) Rauf
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Soner Caner,  Barış Kaya
Oyuncular: Soner Caner, Yavuz Gürbüz, Muhammed Ubiç, Alen Hüseyin Gürsoy, Şeyda Sözüer
Senaryo: Soner Caner
Yapımcı: Soner Caner, Barış Kaya

Filmin konusu: RAUF; görünmez bir savaşın gölgesinin düştüğü bir köyde yaşayan 9 yaşındaki küçük Rauf'un, kendini ustasının 20 yaşındaki kızına karşı büyük bir platonik aşkın içinde bulmasıyla başlayan pembeyi arayışının öyküsüdür. Pembe; yaşanması hayal edilen aşkların, huzurla uyanmak istenen sabahların ve barışın rengidir bu öyküde. Rauf, sevdiği kızı mutlu etmek adına başlamıştır pembeyi aramaya. Ancak gri dünyasında çıktığı pembe yolculuğunda, siyahı ve beyazı da öğrenecektir.


7) İkimize Bir Dünya 
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Süre: 105 dk.
Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Oyuncular: Yağmur Aydan, Erkan Meriç, Köksal Engür, Mazlum Kiper, Güner Özkul
Senaryo: Safa Önal
Yapımcı: Yılmaz Atadeniz

Filmin konusu: Film, Sait Faik Abasıyanık'ın "Medar-ı Maişet Motoru" adlı öyküsünden esinlenerek çekildi.


8) Müthiş Bir Film
Yapımı
: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Oyuncular: Gürgen Öz, Murat Eken, Cemal Hünal, Gaye Gürsel, Şahika Koldemir
Senaryo: Serkan Dağlı
Yapımcı: Cahit Kaya, Erhan Karataş

Filmin konusu: 1960'lı yıllarda geçen filmde çocukluk arkadaşı olan Ali Kemal ve Vahi'nin, yıllardır kurdukları bir sinema filmini çekebilme hayalini gerçekleştirebilmek için yaşadıkları birçok macera, komik bir dille anlatılıyor.


9) Saftirikler
Yapımı :
2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 83 dk.
Yönetmen: Ali Erşen
Oyuncular: Metin Zakoğlu, Selahattin Taşdöğen, Deniz Oral, Nevin Yılmaz Taşdöğen, Tuncay Beyazıt
Senaryo: Birsen Şimşek

Filmin konusu: Karısıyla sorunları olan Arif, kadınlarla teması göz hizasını geçmemiş Mustafa ve iki arkadaşını asla bırakmasa da kafası onlara göre daha çok çalışan bir arkadaş... Adana’da aynı mahalle de yaşayan dört kafadar arkadaşın başı hayat zorluklarıyla derttedir. Bu dört kafadar arkadaş kısa yoldan para kazanmak için türlü mücadeleler sonucunda başarıya ulaşamamışlardır. Bu mücadelelerinin sebebi kendileri olduğu kadar, bir taraftan da mahallelerinde yaşam mücadelesi veren küçük Murat’ın MS hastalığının tedavisidir. Bunun için çok çalışmaları ve çok şanslı olmaları gerekmektedir.En sonunda tesadüf eseri ellerine geçen haritadaki hazineyi bulmaya çalışırken başlarından trajikomik hikayeler geçecektir.
Yönetmenliğini Ali Erşen'in üstlendiği filmin başrollerinde Metin Zakoğlu, Selahattin Taşdöğen ve Tuncay Bayazit yer alıyor. Filmin senaryosu ise Birsen Şimşek'e ait.


10) Ot
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 96 dk.
Yönetmen: Burak Donay
Oyuncular: Erdinç Olgaçlı, Erol Koçan, Erkay Yavuz
Senaryo: Erkay Yavuz
Yapımcı: Burak Donay, Erol Koçan

Filmin konusu: 1990'lı yılların sonlarında Anadolu'da bir mezrada yaşayan Şeref, kas erimesi ile mücadele eden karısına bakabilmek için dağlarda şifalı ot arayıp satmaktadır. Çocuklarının okuyarak düzgün bir iş sahibi olmaları en büyük dileğidir. Bunun için canla başla mücadele eden Şeref, çocuklarını okula daha kolay götürebilmek için kredi kartıyla bir eşek alır. Bu yüksek borcu ödeyebilmesinin tek yolu, dağların yüksek kesimlerinde nadir bulunan Gulik otundan toplamaktadır. Ama bölgede yer alan asker ve teröristler oralara çıkmasına izin vermezler. Şeref de iki ateşin ortasından geçmeye mecbur kalacaktır.
Ot filminin çekimleri Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 5 haftalık bir zaman diliminde tamamlandı.


11) Gece Seansı
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Hürdoğan Güvendiren
Oyuncular: Kıvanç Başkan, Birgen Engin, Erçin Işık, Erdem Irmak, Merve Engin
Senaryo: Hürdoğan Güvendiren

Filmin konusu: Yönetmen koltuğunda Hürdoğan Güvendiren'in oturduğu yerli korku yapımı Gece Seansı'nda başrolleri Kıvanç Başkan, Merve Engin, Erçin Işık, Birgen Engin ve Erdem Irmak paylaşıyor. Filmin senaryosunda da imzası bulunan yönetmen Güvendiren aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstleniyor. Filmin yapım şirketi ise Dokuz Film.
Film günümüzde popüler olan Evden Kaçış Oyunu oynayan bir grubun başına gelen ürpertici olayları konu alıyor. Evden kaçış oyunlarına tutkun iki eski arkadaş herşeylerini riske atarak bir kaçış oyunu için müstakil bir ev tutarlar. Her şey gayet keyifli olacaktır. Oyuncular evden kaçış için ipuçlarını aramaya başlarlar. Ancak eski evin keşfedilmemiş bir odasını bulmalarıyla uzun zamandır hapsedilmiş olan bir lanet serbest kalır. Eve gelen son Gece Seansı müşterileri lanetten dolayı bu kapalı kutu gibi evde lanetle birlikte kilitli kalırlar. Artık evden kaçış oyunu, gerçek bir hayatta kalma mücadelesine dönüşmüştür. 365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum