Bu hafta vizyona giren filmler-22 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-22 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-22 Temmuz
22 Temmuz 2016 - 11:44 - Güncelleme: 23 Temmuz 2016 - 13:06
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; biri animasyon, biri Türkiye ortak yapımlı olmak üzere 6 yabancı film girdi.

İşte 22 Temmuz’da vizyona giren filmler;

1) Işıklar Sönünce
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Korku
Süre: 81 dk.
Yönetmen: David Sandberg
Oyuncular: Teresa Palmer, Billy Burke, Alicia Vela-Bailey, Emily Alyn Lind, Alexander DiPersia
Senaryo: David Sandberg
Yapımcı: James Wan, Eric Heisserer

Filmin konusu: Rebecca (Teresa Palmer) çocukluğunda ışıklar söndüğünde yaşadığı korkuları artık geride bıraktığını düşünmektedir. Ancak erkek kardeşi Martin de (Gabriel Bateman) ışıklar kapalı olduğu zaman benzer bir şeyle karşılaştığını açıkladığında Teresa, çocukken yaşadığı ve akıl sağlığını az kalsın kaybetmesine neden olacak kötü anılarla yeniden yüzleşmesi gerektiğini anlar. Bu korkutucu varlığın bir şekilde anneleri Sophie ile bağlantısı vardır ve Rebecca gizemi çözmeye yakın olsa da hayatlarının, özellikle ışıklar söndüğünde tehlikede olduğunu inkar etmenin artık mümkün olmadığını kavrayacaktır.


2) Kanlı Girdap
Yapımı:
2016 - ABD, Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Patricio Valladares
Oyuncular: Selma Ergeç, Selim Bayraktar, Natalie Burn, Guillermo Iván, Gianni Capaldi
Senaryo: Loris Curci, Barry Keating

Filmin konusu: Amerikalı belgesel yönetmeni John Gillespie (Gianni Capaldi), ünlü Eflak Prensi Vlad Tepeş, yani Kazıklı Voyvoda'yla ilgili bir film çekmek üzere ekibiyle birlikte Romanya'dadır. İstanbul'da bir üniversitede akademisyen olan sevgilisi Nina (Selma Ergeç), bu konuyla ilgili bir ipucu bulduğunu söyleyerek John ve arkadaşlarını acilen İstanbul'a çağırır. İddiaya göre mezarının yeri bilinmeyen Voyvoda'nın cesedi İstanbul'a getirilmiş ve burada gömülmüştür. Araştırmaları, onları Voyvoda zamanında işkence edilerek öldürülmüş çocuklara ve mezarın bulunduğu hayalet köye götürecek, ancak gerçeğe yaklaştıkça daha büyük bir dehşetle yüzyüze kalacaklardır.


3) Amman Hocam 2
Yapımı:
2015 - Fransa
Tür: Komedi
Süre: 92 dk.
Yönetmen: Pierre-François Martin-Laval
Oyuncular: Kev Adams, Isabelle Nanty, Didier Bourdon, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret
Senaryo: Mathias Gavarry

Filmin konusu: İlk filmde yaşanan olayların ardından Fransa'nın en kötü öğretmenleri, gizli bir görev için soluğu denizin öbür tarafında, İngiltere'de alır. Harry Potter'ın Hogwarts Okulu'nu fazlasıyla andıran İngiltere'nin en iyi okulunda meşhur yöntemlerini uygulamaya çalışacaklardır.


4) Hain
Yapımı:
2016 - İngiltere
Tür: Gerilim
Süre: 107 Dak.
Yönetmen: Susanna White
Oyuncular: Ewan McGregor, Stellan Skarsgård, Naomie Harris, Damian Lewis, Mark Stanley
Senaryo: Hossein Amini
Yapımcı: Stephen Cornwell, Andrea Calderwood

Filmin konusu: Öğretmen Perry Makepeace (Ewan McGregor) ve sevgilisi Gail Perkins (Naomie Harris) Fas'ta tatilde bulundukları sırada Dima (Stellan Skarsgård) adlı bir Rus'la tanışırlar. İlk bakışta dost canlısı bir zengin gibi görünen adamın başka niyetleri olduğu kısa zamanda anlaşılır, Dima Rus mafyasının bir üyesidir ve patronu tarafından ölümüne karar verilmiştir. Kendisi ve ailesini kurtarabilmek için tek umudu, mafyanın Londra'daki bütün kara para aklama faaliyetlerini İngiliz MI6 servisine sızdırarark İngiltere'den korunma ve sığınma talep etmektir. Bu amaçla Perry'e çok gizli bilgilerin yer aldığı bir disk verir ve yetkililere iletmesini ister. Ancak bu masum yardım, Perry'nin İngiliz gizli servisi ve Rus mafyası arasında kalmasına ve hayatının tehlikeye girmesine neden olacak bir gerilimli bir yolculuğa çıkmasına neden olacaktır.
Hain filmi, John le Carré'ın 2010'da basılan aynı adlı kitabından uyarlandı.


5) Doraemon: Taş Devri Macerası
Yapımı
: 2016 - Japonya
Tür: Animasyon
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Shinnosuke Yakuwa
Seslendirenler: Kotono Mitsuishi, Aya Hisakawa, Wasabi Mizuta, Megumi Oohara, Yumi Kakazu
Senaryo: Higashi Shimizu, Shinnosuke Yakuwa

Filmin konusu: 70 bin yıl öncesinin Japonya'sında geçen filmde Nobita ve arkadaşlarının maceralarını izliyoruz. Nobita yaşamaktan keyif alacağı bir yer bulabilmek adına zamanda yolculuk eder ve Shizuka, Gian, Suneo ve Doraemon da aynı amacı gütmektedir. Nobita'yla birlik olan çocuklar Japonya'nın 70 bin yıl öncesine giderler. Japonya'daki sakin sayısının bir hayli az olduğu dönemde belediye kuran çocuklar yeni düzenlerine uyum sağlamaya çalışsa da eski çağlarda yaşamak da sandıkları kadar kolay olmayacaktır. Hiç beklenmedik bir biçimde genç ekip iyi ile kötü'nün büyük mücadelesinde kilit bir rol oynayacaktır.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Shinnosuke Yakuwa'nın üstlendiği film Doraemon serisinin 36. filmi olma özelliğini taşıyor.


6) Hatırla
Yapımı:
2015 - Kanada, Almanya
Tür: Dram, Gerilim
Süre: 95 dk.
Yönetmen: Atom Egoyan
Oyuncular: Christopher Plummer, Dean Norris, Martin Landau, Jürgen Prochnow, Bruno Ganz
Senaryo: Benjamin August

Filmin konusu: Artık bunamanın pençesine iyice düşmüş olan Zev Guttman (Christopher Plummer), New York'ta bir bakımevinde yaşayan, Yahudi Soykırımı'ndan kurtulmuş bir adamdır. Burada Max Rosenbaum (Martin Landau) adlı bir başka Yahudi'yle tanışır. Rosenbaum onu Auschwitz'teki günlerinden hatırlamıştır, ikisinin de ailesini öldüren Nazi subayının, Rudy Kurlander sahte adıyla Kuzey Amerika'ya göç ettiğini anlatır. ABD ve Kanada'da 4 tane Rudy Kurlander adlı insan vardır ve katilin bu 4 kişiden biri olduğuna inanmaktadırlar. Max, Zev'i ikna etmeyi başarır ve Zev, ailesinin katili olan Kurlander'i bulabilmek için zayıflayan hafızasına rağmen beklenmedik sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkar.
365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum