Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Temmuz
20 Temmuz 2017 - 19:45 - Güncelleme: 27 Temmuz 2017 - 13:43
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona bir animasyon 3 yerli, 6 yabancı olmak üzere 9 yeni film girdi.

İşte 21 Temmuz’da vizyona giren filmler;


1) Zombi Ekspresi
Yapımı: 2016 - Güney Kore
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: 118 dk.
Yönetmen: Yeon Sang-ho
Oyuncular: Gong Yoo, Jeong Yoo-mi (i) ,  Ma Dong-seok, Choi Woo-sik, Ahn So-Hee
Senaryo: Yeon Sang-ho, Park Joo-Suk
Yapımcı: Next Entertainment World, Lee Dong-Ha (II)
Diğer Adı: Train to Busan, For Busan

Filmin konusu: Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.


2) Dünyada Bir Gece
Yapımı: 1991 - ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Japonya
Tür: Dram, Komedi
Süre: 129 dk.
Yönetmen: Jim Jarmusch
Oyuncular: Roberto Benigni, Winona Ryder, Gena Rowlands, Giancarlo Esposito, Armin Mueller-Stahl
Senaryo: Jim Jarmusch
Yapımcı: Jim Jarmusch

Filmin konusu: Eş zamanlı olarak beş farklı taksi şoförünün, beş farklı şehirde, yolcularıyla beraber yaşadıklarından küçük kesitlerin aktarıldığı filmde. Jim Jarmusch yine tarzı gereği son derece yalın ve minimalist bir şekilde karakterlerini ele alıyor.
Sırasıyla Los Angeles, New York, Paris, Roma ve Helsinki'ye kamerasını uzatan Jarmusch; hayatın güzel ayrıntılarına bir kez daha dikkat çekiyor. Her karakterinin başka bir derdi ve yaşama amacı olan filmde, önemli oyuncular boy gösteriyor. Winona Ryder'ın taksici rolündeki müthiş performansıyla ve ikinci öyküdeki karakterlerin doğallığı ve sempatikliğiyle filmin büyüsüne kapılıp; son öykünün vuruculuğuyla da mest olmuş halde filmi hafızanıza kazıyorsunuz.
Dünyada Bir Gece filmi, çekilmesinden yıllar sonra 21 Temmuz 2017'de Türkiye'de gösterime girdi.


3) Dunkirk
Yapımı: 2017 - ABD, İngiltere
Tür: Savaş
Süre: 106 dk.
Yönetmen: Christopher Nolan
Oyuncular: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Aneurin Barnard, Kenneth Branagh
Senaryo: Christopher Nolan
Yapımcı: Christopher Nolan, Emma Thomas

Filmin konusu: 2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır.
Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.


4) Brimstone
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Gerilim, Gizem, Western
Süre: 148 dk.
Yönetmen: Martin Koolhoven
Oyuncular : Dakota Fanning ,  Guy Pearce ,  Kit Harington ,  Carice van Houten ,  Dan Van Husen
Senaryo: Martin Koolhoven
Yapımcı: Jean-Baptiste Babin, Stephan Barth
Diğer Adı: Cehennem

Filmin konusu: Liz (Dakota Fanning) eşi, küçük kızı ve eşinin önceki evliliğinden olan 14 yaşındaki oğluyla birlikte yaşayan, dilsiz bir kadındır. Yaşadıkları kasabaya yeni gelen rahipten (Guy Pearce) ilk andan itibaren hoşlanmaz ve tedirgin olur. Gerçekten son derece kötü kalpli, adeta şeytani bir adam olan rahip, Liz ve ailesi için hayatı cehenneme çevirecektir. Ancak kararlı ve güçlü bir kadın olan Liz, hayatta kalmak için her şeyi yapacaktır.


5) Ruhlar Evi (Ghost House)
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Korku
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Rich Ragsdale
Oyuncular: Scout Taylor-Compton, Mark Boone Junior, James Hébert, Elana Krausz, Russell Geoffrey Banks
Senaryo: Rich Ragsdale
Yapımcı: Daemon Hillin

Filmin konusu: Genç bir Amerikalı çift olan Julie (Scout Taylor-Compton) ve Jim (James Landry Hébert), Tayland'a tatile gitmiştir. Çok güzel geçen tatil, Jim'in evlenme teklifi ve Julie'nin de teklifi kabul etmesiyle daha da güzelleşmiştir. Çift bir gün sık ormanlar arasında dolaşırken bilmeden şeytani bir güce saygısızlık ederler. Bu ruh da genç kadını huzursuz etmeye başlar. Kötü ruh hem kadına, hem de etrafındakilere korku dolu olaylar yaşatacaktır.


6) Bezm-i Ezel
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Aykut Can Demirel
Oyuncular: Ebru Eker, Berkan Tutu, Buğra Han Kirişoğlu, Hakan Tutu, Hüseyin Başlı
Senaryo: Oğuz Tosun

Filmin konusu: Hristiyan Yasemin ve Müslüman Mustafa, İzmir'de birlikte yaşayan, farklılıklarına rağmen birbirlerini çok seven iki sevgilidir. Ancak Yasemin bir süredir kabus gibi olaylar yaşamaya başlamıştır. Durumu önce kendi dininin görevlilerine danışarak çözmeye çalışan genç kadın, görüştüğü papazın bir çare bulamaması üzerine başta karşı çıksa da Mustafa'nın bir arkadaşının bulduğu Mansur Hoca'yı görmeyi kabul eder. Hoca, büyük çabalar sonucunda Yasemin'e bir cin kabilesinin musallat olduğunu keşfeder. Bu lanetin nedeni, babası İshak ve kimselerin bilmediği büyük sırrıdır. Olayın çözebilmek için, Yasemin'in doğduğu köye dek gitmeleri gerekecektir.


7) Rock’n Roll
Yapımı: 2017 - Fransa
Tür: Komedi
Süre: 123 dk.
Yönetmen: Guillaume Canet
Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Gilles Lellouche, Philippe Lefebvre, Camille Rowe
Senaryo: Guillaume Canet, Rodolphe Lauga, Philippe Lefebvre
Yapımcı: Guillaume Canet, Alain Attal

Filmin konusu: Bir zamanların en gözde genç oyuncularından olan, ama artık 43 yaşına gelmiş Guillaume Canet, insanların gözünde eski imajını koruyamadığını, çaptan düşmekte olduğunu farketmeye başlamıştır. Bunun doğru olmadığını, hala birçok genç oyuncuya taş çıkarabileceğini kanıtlamak için farklı roller almaya, farklı biri gibi görünmeye çalışacaktır.
Fransız Sineması'nın birçok önemli isminin kendileri olarak yer aldığı Rock'n Roll filmiyle Canet, kendi yaşadıklarına samimi ve eğlenceli bir bakış sunuyor.


8) Kiki ile Miki Alatura
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Falcon
Oyuncular: Osman Ovalı, Onursal Özokçu, Durmuş Ünal, Fırat Tanış, R. Kan Albay
Senaryo: Osman Ovalı
Yapımcı: Onur Erkan

Filmin konusu: Bulgaristan'ın bir köyünde çalgıcılık yapan iki kardeş (Kiki ile Miki) albüm yapma hayalleri ile Belçika'ya giderler. Havaalanında yanlış bir taksiye binmeleri ile kendilerini çok değerli bir tablonun çevresinde gelişen bir maceranın içinde bulurlar. Tabloyu bulmak üzere görevlendirilen Komiser Sabit'in ise, tablonun sadece sıradan bir tablo olmadığını anlaması ile komik ve macera dolu olaylar birbirini izler.


9) Saklambaç: Ölüm Oyunu
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Korku
Yönetmen: Samet Çakırtaş
Oyuncular: Buse Naz Çınar, Aziz Özuysal, Ali Akgöl, Ceren Müftüoğlu, Yusuf Karakuyu
Senaryo: Hatice Toprak
Yapımcı: İsmail Karakuyu

Filmin konusu: Uzun yıllar önce bir orman köyüne taşınan bir aileden sonra köy ve köylülerin başına gelmedik kalmamıştır. Hayvanlar ölmüş, geride neredeyse kimse kalmamış, evler terkedilmiştir. Ormana giren ormancılar bile ortadan kaybolmuştur. Yıllar sonra bir grup üniversite öğrencisi arkadaş, haftasonu için şehir dışına gezmeye çıkarlar. Ancak bu köye yaklaştıklarında, gizemli olaylar yaşanır ve arabaları çamura saplanır. Gece karanlığında aracı tekrar hareket ettirmeye çalışan ancak başaramayan gençler mecburen yakınlardan yardım isterler. Girdikleri evlerden birinde gördükleri ise, akıllarının ucunda geçmeyen korkutucu olaylar zincirinin başlangıç halkası olacaktır.
Saklambaç: Ölüm Oyunu filminin süpervizörlüğü Murat Toktamışoğlu'na ait. >365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum