Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Ekim

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Ekim

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 21 Ekim
21 Ekim 2016 - 12:32 - Güncelleme: 21 Ekim 2016 - 16:57
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 1’i ortak yapımlı 4 yerli, 1’i animasyon 3 yabancı olmak üzere 7 yeni film girdi.

İşte 21 Ekim’de vizyona giren filmler;


1) Jack Reacher: Asla Geri Dönme
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Gizem, Suç
Süre: 118 dk.
Yönetmen: Edward Zwick
Oyuncular: Tom Cruise, Robert Knepper, Cobie Smulders, Aldis Hodge, Holt McCallany
Senaryo: Edward Zwick, Marshall Herskovitz, Richard Wenk
Yapımcı: Tom Cruise, David Ellison

Filmin konusu: Jack Reacher (Tom Cruise) eskiden çalıştığı birimin merkezine geldiğinde hiç beklemediği bir suçlamayla karşılaşır, 16 yıl önce gerçekleşmiş bir cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak görülmektedir. Reacher adını temize çıkarıp hayatta kalabilmek için mücadele edecektir.


2) İkimizin Yerine
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Süre: 126 dk.
Yönetmen: Umur Turagay
Oyuncular: Nejat İşler, Serenay Sarıkaya, Zerrin Tekindor, İştar Gökseven, Özgür Emre Yıldırım
Senaryo: Pınar Bulut
Yapımcı: Taff Pictures

Filmin konusu: Küçük bir kasabada ailesinin ona layık bulduğu tekdüze bir hayata sıkışarak büyümüş, ancak sürekli yaşamı sorgulayan Çiçek İnce'nin (Serenay Sarıkaya) hayatı, okulda geçici olarak derslerine girmeye başlayan, İstanbul'dan gelmiş edebiyat öğretmeni Doğan (Nejat İşler) ile tamamen değişir. Doğan'a aşık olan Çiçek, ona yakın olabilmek için her fırsatı dener. Geçmiş ilişkilerinde aldığı yaraları hala taşıyan Doğan ise, genç kadını kendisinden uzak tutmaya çalışsa da bunu beceremez. Ancak bu ilişkinin sadece ikisinin hayatında değil, Çiçek'in ailesinin yaşamında da çok büyük etkileri olacaktır.


3) Ortaokul: Hayatımın En Kötü Yılları
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Animasyon, Dram, Komedi
Süre: 92 dk.
Yönetmen: Steve Carr
Oyuncular: Griffin Gluck, Andrew Daly, Rob Riggle, Lauren Graham, Isabela Moner
Senaryo: Chris Bowman ,  Hubbel Palmer
Yapımcı: James Patterson, Leopoldo Gout

Filmin konusu: Sessiz, ancak hayal gücü son derece geniş bir ortaokul öğrencisi olan Rafe Khatchadorian (Griffin Gluck), okulda kendilerine dayatılan kurallardan son derece rahatsızdır. Yeni geldiği okul da tam olarak böyle bir yerdir, disiplin adı altında sıradanlığa mahkum edilmektedirler. Bu duruma daha fazla dayanamayan Rafe, en yakın arkadaşı Leo (Thomas Barbusca) ile birlikte bütün kuralların tam zıttını yapmaya karar verir. Bu durum okulda gerçek bir kargaşa yaratır, ancak okul müdürü Dwight (Andy Daly) da kurallara uymayanları cezalandırma konusunda son derece yaratıcıdır.


4) En Süper Kahramanlar
Yapımı: 2016 - Güney Kore
Tür: Animasyon
Süre: 82 dk.
Yönetmen: Kyung Ho Lee
Seslendirenler: Carla Gugino, Taylor Kitsch, Tom Green, Jason Kravits
Senaryo: Chris Denk

Filmin konusu: RoboWorld Tema Parkı'nda çalışan sıradan bir tamirci olan Sam, günlerini robotlarla ilgilenerek ve çocukluk aşkı ünlü spiker Sue'yu hayal ederek geçirmektedir. Onu etkileyebilmek için geleneksel Sevgililer Günü gösterisinde vermek için mücevherler alan Sam'in planı, Oscar'ın gelişiyle bozulur.


5) İllet
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Korku
Süre: 80 dk.
Yönetmen: Soner Acar
Oyuncular: Engin Alkan (II) ,  Soner Acar
Senaryo: Soner Acar

Filmin konusu: Seneler önce anne ve babalarını kaybeden Aydın ve Taner kardeşler Kemerburgaz'da ailelerinden kalma derme çatma dağ evinde yaşamlarını sürdürmektedirler. .Aydın'ın tek arzusu kardeşi Taner’i sevdiği kızla evlendirebilmektir. Bir gün aile dostları Can'ın kanser olan kardeşinin istemeden ölümüne sebep olurlar. Can, intikamını almak için Cinler aleminden ateist bir Cin ile anlaşma yaparak Aydın'a büyü yaptırır ve herkes için ölüm-kalım savaşı başlar.


6) Defne’nin Bir Mevsimi
Yapımı: 2016 - Türkiye, Fransa
Tür: Dram
Yönetmen: Mehmet Öztürk
Oyuncular: Hande Subaşı, Gökhan Alkan, Macit Sonkan, Mert Öcal, Murat Karasu

Filmin konusu: Türkiye’nin çalkantılı bir yaz mevsiminde, Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada geçen hikâyede Defne ile Leyla üniversite sınav sonucunu beklemektedir. Leyla’nın künefeci olan ağabeyi Ferhat ise, Arabistan için vize aramaktadır. Ferhat, Defne’ye aşıktır. Aynı zamanda İsrail’e giden çocukluk aşkı Miryam ile sözleştiği bir 14 Temmuz Bayramı buluşacağına inanmaktadır. Fakat o yaz mevsiminde her şey değişecektir. Ferhat’ın muavinlik yapan ağabeyi Şefik’in Suriye’de ölmesi, babasının akli dengesini kaybetmesi, İstanbul’da okuyan diğer ağabeyinin gelmesi ve onun da Defne’den etkilenmesi… Bunlarla da bitmeyecektir. Yaz sonlarında Defne ile Leyla, Leyla’yla ilgilenen Sabahattin yüzünden Antakya’nın eski sokaklarında kovalanacaktır ve Sabahattin kadar şanslı olamayacaklardır. 11 Eylül’ü 12 Eylül’e bağlayan o gece Sabahattin bir balıkçı kayığıyla Suriye’ye kaçarken Ferhat olanlardan habersiz, vize almak için Ankara’ya yola çıkacaktır.

7) Rüya (Dream)
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 106 dk.
Yönetmen: Derviş Zaim
Oyuncular: Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşad Bozyiğit, Mehmet Ali Nuroğlu, Enis Arıkan
Senaryo: Derviş Zaim
Yapımcı: Derviş Zaim, Kıvan Odabaşı

Filmin konusu: Alışıldık mesleki kalıpları reddeden, idealist bir mimar olan Sine (Gizem Erdem) bir cami projesini üzerine alır. Sonunda görenleri şaşkınlığa uğratacak şekilde kubbesi, hatta minaresi bile olmayan, mağarayı andıran bir tasarım yapar. Ancak çeşitli sorunlardan ötürü cami inşaatı yarım kalır ve bu stresli süreç, Sine'de bir uykusuzluk sorununu ortaya çıkarır. Tedavi için bir kliniğe yattıktan sonra gördüğü rüyada, kendini Yedi Uyurlar Efsanesi'nin içinde bulur. Uyandığında ise farklı biri olmuştur. Kliniğe her ziyareti, daha farklı bir kimliğe bürünmesine ve çevresindeki olaylara tutarsız tepkiler vermesine neden olacaktır.
Rüya filminin başrol oyuncusu Gizem Erdem, Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum