Bin 500 engelli kursiyer yeni eğitim dönemine "Merhaba" dedi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 2017-2018 eğitim dönemi açılışına; kursiyerlerden Zabit Dural'ın “Survivor 2017” yarışması finalisti milli boksör Adem Kılıçcı’yla yaptığı “Engeller nakavt olacak” isimli gösteri maçı damga vurdu.

Bin 500 engelli kursiyer yeni eğitim dönemine "Merhaba" dedi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 2017-2018 eğitim dönemi açılışına; kursiyerlerden Zabit Dural'ın “Survivor 2017” yarışması finalisti milli boksör Adem Kılıçcı’yla yaptığı “Engeller nakavt olacak” isimli gösteri maçı damga vurdu.

Bin 500 engelli kursiyer yeni eğitim dönemine "Merhaba" dedi
28 Eylül 2017 - 12:05 - Güncelleme: 28 Eylül 2017 - 14:11
Reklam

Bağcılar’da 37 farklı branşta 1500 engellinin eğitim gördüğü Engelliler Sarayı yeni eğitim dönemine merhaba dedi. Yeni sezonun açılışı kapsamında düzenlenen etkinliklerde engelliler yeteneklerini sergilerken kursiyerlerden Zabit Dural da “Survivor 2017” yarışması finalisti milli boksör Adem Kılıçcı’yla “Engeller nakavt olacak” isimli gösteri maçı yaptı.

Bağcılar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak 2011 yılında hizmete sunulan Engelliler Sarayı’nın 2017-2018 eğitim dönemi törenle açıldı. Yoğun ilginin gösterildiği törene Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe müftüsü Musa Uzun, ünlü spor spikeri Orhan Ayhan, “Survivor 2017” yarışmasının finalisti olan milli boksör Adem Kılıçcı, engelliler ve yakınları katıldı.

ELDİVAN: ONUR VE GURUR DUYDUM
Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan “Bağcılar’da böyle bir tesisin olması gerçekten takdire şayan. Gerçekten onur duydum. Huzurlarınızda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde idarecilik yaptığım için bu konulara vakıfız. İlk defa böyle her şeyin bir arada olduğu hem ihtiyaçların karşılandığı hem de eğitim ve öğretim aldıkları bir tesis olmasından ben de Bağcılarlı olarak onur ve gurur duydum. Bu tür tesisler bir değil birden fazla olmalı. Bizim de bu noktada zerre kadar faydamız olacaksa ben de elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

ÇAĞIRICI: BAĞCILAR’IN DUA KAYNAĞI DİYORUM BURAYA
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada “Eğitimde okulların tatil olduğu bir süreçten sonra yine eğitim sezonu başlar. Burası bir okuldan daha öte bir kompleks. Bu açılış, yeni dönem programlarının bir başlangıcı. 12 ay hizmet veren bir merkez burası. Burası her dönem değişik aktivite ve etkinlikte kullanılan bir yer. Aynı anda dikiş nakıştan resim kurslarına kadar her alanda 1500 kişinin hizmet aldığı bir kompleks. Bağcılar’ın dua kaynağı diyorum ben buraya. Yola çıkarken mutlu yuva huzurlu toplum diyerek yola çıkmıştık. Biz bağcılar ailesi olarak bireysel mutluluğu hedeflerken her kesime ve herkese dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Biz bir aileyiz. Bağcılar’da yaşayan herkes bizim mesai arkadaşımız olur. İnşallah başarılarla dolu yüzlerin güldüğü bir sezonu başarırız diye temenni ediyorum” dedi.

AYHAN: BÜYÜK BİR MABETTEYİM ŞU ANDA
Açılışın davetlisi Orhan Ayhan, “60 yıllık spor yazarıyım 55 yıldır mikrofondayım. Çok büyük olaylara çok önemli zaferlere karşı karşıya kalmama rağmen şu anda ki duygularımı size anlatamam. Bir büyük mabetteyim şu anda. Büyük bir duygu birikimi içinde sizlerle konuşurken ne diyeceğimi inanır mısınız düşünmek ve cümlelerimi çok dikkatli seçmek zorundayım. Hepimiz engelliyiz. Hepimiz bu engele karşı mücadele veriyoruz. Şu engelliymiş bu engelsizmiş demeye gerek yok. Önemli olan şu dünyada yaşadığın müddet zarfında bir şeyler yapabilmek” diye konuştu.

KILIÇÇI: ENGELLERİ NAKAVT EDECEĞİZ
Milli boksör Adem Kılıçcı duygularını şu şekilde dile getirdi: “Böyle sosyal projeler insanlara ilham veriyor ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Biz de bugün burada elimizden geldiğince engelleri yıkmaya çalışacağız. Engelleri nakavt edeceğiz”


 
Etkinlikler kapsamında boks maçı için alana kurulan ring ’e çıkan engelli kursiyerlerden Zabit Dural ile milli boksör Adem Kılıçcı gösteri maçı yaptı. Sunuculuğunu Orhan Ayhan’ın yaptığı gösteri maçının sonunda galip gelen Zabit Dural’a sembolik kupa verildi. Müzik grubu söylediği şarkı ve türkülerle katılımcıları coşturdu. Davul Ritim grubu ve Kafkas Folklor ekibi gösteri yaptı. Tören sonunda programın konukları Orhan Ayhan ve Adem Kılıçcı’ya plaket verildi.

Davetliler, Engelli Sarayı’nın sınıflarını gezerek hem verilen eğitim hakkında bilgi aldı hem de kursiyerlerin yeteneklerini izledi. 

ENGELLİLER SARAYI’NDA 37 BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR
Engelliler Sarayı, açıldığı günden bu yana ilçede yaşayan engellilerin evlerinden dışarı çıkarak sosyal yaşama katılmalarına imkân sundu. Yıllarca dört duvar arasında yaşamak zorunda kalan ve çevrelerinde iyi karşılanmayan engelliler, Engeliler Sarayı’nın hizmete sunulmasıyla birlikte yeteneklerini ortaya koyarak kendilerini ispat etme imkânı buldu. 
Dalında uzman 29 eğitimci ve 75 personelin görev yaptığı Engelliler Sarayı’nda 1500 engelli eğitim görüyor. Kursiyerlere ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, resim, pasta yapımının da aralarında bulunduğu 37 farklı branşta eğitim veriliyor. 

Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurslara Bağcılar’da ikamet eden engelli raporu olanlar başvurabiliyor. Başvuruları değerlendiren psikologlar ve uzmanlar, kursiyerin beceri veya mesleki daldaki (çağrı merkezi, tekstil, mantar üretimi, danışma eğitimi gibi) kurslardan hangisine katılması gerektiğine karar veriyor. Engelli öğrenciler için dil terapisi eğitimi de veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler Bağcılar Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifika sahibi oluyor.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum