Berke Merter vatandaşın çilesini mecliste gözler önüne serdi 

İstanbul’daki üst geçitlerde yaşanan yoğunluklar nedeniyle vatandaşın sabrı taştı,  verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP'li meclis üyesi Berke Merter konuyu, fotoğraflarla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

Berke Merter vatandaşın çilesini mecliste gözler önüne serdi 

İstanbul’daki üst geçitlerde yaşanan yoğunluklar nedeniyle vatandaşın sabrı taştı,  verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP'li meclis üyesi Berke Merter konuyu, fotoğraflarla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

Berke Merter vatandaşın çilesini mecliste gözler önüne serdi 
23 Kasım 2016 - 15:06 - Güncelleme: 23 Kasım 2016 - 16:52
Reklam

İstanbul gibi bir metropolde yaşamanın sefasından ziyade cefasını çeken vatandaşların, üst geçitlerde yaşanan yoğunluktan dolayı da sabrı taştı. Trafikte yaşanan sıkıntıların yanı sıra işe gidiş ve gelişlerinde de üst geçitlerde izdihamla karşı karşıya kalan vatandaşlar tepki gösterdi, CHP'li meclis üyeleri; M. Berke Merter ve Muzaffer Şahin harekete geçti.

Üst geçitlerde yaşanan sorunları ve tehlikeyi fotoğraflarla İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi’nde gözler önüne seren CHP Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Berke Merter ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Şahin, verdikleri önergeyle Gazete365'in de sürekli gündeme getirdiği soruna çözüm istedi.

Üst geçitlerin İstanbul’a yakışmadığını söyleyen CHP’li İBB meclis üyeleri, yağmurlu havalarda göle dönen üst geçitlerde yaşanan yoğunlukla köprüye yapılan aşırı yüklenme ve izdiham gibi tehlikelere dikkat çekti. İBB’yi uyaran meclis üyeleri, “İstanbul’un üst geçitlerindeki eksiklikleri gidermeyi düşünüyor musunuz? Bu üst geçitlerin denetimi yapılıyor mu? İnsanların sağlıklarına da risk oluşturan bu yetersiz üst geçitler İBB’nin acilen ilgisini beklemektedir. Bu konuda bir girişiminiz olacak mıdır?” sorularını yöneltti.

KÜÇÜK ÇOCUKLARIN DÜŞME TEHLİKESİ VAR
“Üstgeçitlerin barındırdığı tehlikeyi anlamak için kullanmanız yeterli” ifadeleriyle başlayan önergede; Merdivenlerden çıkarken, merdiven zemininin yer yer bölgelerinde paslanarak delinmiş ve açıklıklar oluşmuş olduğunu göreceksiniz. Bu da insanların takılarak merdivenden düşmesine çok kolaylıkla sebebiyet verebilir. Devam edelim merdivenlerden çıkarken, tutunduğumuz yer ile merdiven arası koruyucuların bazılarının olmadığını göreceksiniz bu da merdiveni kullanan küçük çocuklarımız için özellikle kalabalığın yoğun olduğu saatlerde düşme tehlikesi yaratmakta. Merdivenleri sorunsuz bir şekilde çıkmayı başardığımızda ise bizi bekleyen başka bir tehlike; üst geçidin zemin kaplaması. Hava koşullarından etkilenen zemin malzemesinin deforme olarak insanların yürümesini daha da zorlaştırıyor. Üst geçidin üzerinde; özellikle yağmurlu havalarda biriken bozulan çukurlu zeminde biriken su bile yoğunluğu artırıyor” ifadeleri yer aldı.

ESTETİK SIFIR TEHLİKE YÜZDE YÜZ
İş giriş çıkış saatlerinin vurgulanmasıyla devam eden önerge; “Bazı metrobüs istasyonlarında bulunan üst geçitlerde; özellikle işe gidiş geliş saatlerinde artan insan kalabalığını karşılamayacak durumda. Ayrıca aynı şekilde her yıl kitap fuarı gibi yoğun ilgiyle karşılaşan fuar etkinliklerine ev sahipliği yapan TÜYAP’ın bulunduğu Metrobüs istasyonundaki üst geçidin insanların aşırı yüklenmesinden doğan izdiham sırasında belki de yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Ayrıca bu tür aşırı yoğunluk yasayan üst geçitlerde ezilme tehlikesi yaşanmaktadır. Hastalar, çocuklar, yaşlılar ve hamileler için bu tehlike daha da vahim durumdadır. Bahçelievler’ de ki Ömür Plaza ve İncirli arasında olan üst geçit de bakımsızlığın en başlıca örneği. Estetik kaygıları bir yana, yer yer yürümek bile tehlikeli hal alabiliyor” sözleriyle son buldu. 365/Haber Merkezi

İstanbul’daki üst geçitlerde yaşanan yoğunluklar nedeniyle vatandaşın sabrı taştı, verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP'li meclis üyesi Berke Merter konuyu, fotoğraflarla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

DAHA ÖNCE YAYINLANAN HABERLERDEN BAZILARI

YORUMLAR

  • 0 Yorum