Berke Merter İstanbul’un yurtlarını İBB gündemine taşıdı

Verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP’li meclis üyesi Berke Merter, Adana’daki öğrenci yurdunda çıkan ve 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangını hatırlattı, İstanbul’daki yurtlar için harekete geçilmesini istedi.

Berke Merter İstanbul’un yurtlarını İBB gündemine taşıdı

Verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP’li meclis üyesi Berke Merter, Adana’daki öğrenci yurdunda çıkan ve 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangını hatırlattı, İstanbul’daki yurtlar için harekete geçilmesini istedi.

Berke Merter İstanbul’un yurtlarını İBB gündemine taşıdı
02 Aralık 2016 - 17:22 - Güncelleme: 02 Aralık 2016 - 17:27
Reklam

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan ve 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından CHP’li meclis üyesi M. Berke Merter harekete geçti. Toplumsal konulara duyarlılığıyla bilinen ve verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken CHP Bahçelievler ve Büyükşehir Belediye Meclisleri Üyesi Berke Merter, Adana’daki acı olayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’ne taşıdı.

İBB meclisine önerge sunan ve önergesinde; yurt yönetmeliğe değinen Berke Merter, İstanbul’daki yurtlar için harekete geçilmesini istedi. Yurtların bir an önce denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Merter, İBB’ye 7 soru yöneltti. 365/Haber Merkezi 

İşte, Berke Merter'in İBB meclisine sunduğu önergenin tamamı:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA
Adana’da kız yurdunda çıkan yangın bizleri üzüntüye boğmuştur. Ölen vatandaşlarımızın ailelerine ve milletimize başsağlığı diler, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.
Yangın çıkan yurtta yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olduğu iddiaları vardır. Bu kapsamda düşünürsek İstanbul da ki devlet ve özel yurtların denetimini bir kez daha gözden geçirmek hasıl olmuştur, elzem olmuştur. 

Mevcut özel öğrenci yurtları yönetmeliği der ki: 
b) (Değişik: 15/12/2009-2009/15692 B.K.K.) Binanın kagir, prefabrik, çelik veya betonarme olması, giriş ve servis kapılarının bulunması ve tamamının veya kontenjana yetecek bir kısmının yurda tahsis edilmiş olması gerekir.
16) (Değişik: 15/12/2009-2009/15692 B.K.K.) İlgili mevzuata uygun yangın merdiveni, yangına karşı söndürme malzemesi ve tesisatı...

İstanbul’da ki devlet ve özel Yurtlar ile ilgili sorularımız ve önerilerimiz:
1. Yurtların açılması ve işletilmesi Bakanlığın iznine tabi olduğu bilinmekle birlikte olası bir yangında sorumlusu Belediyelerdir. İstanbul da ki Yurtların, “Yurtlar yönetmenliği” ne uygun olup olmadığının denetlenmesini, işletme ruhsatlarının olup olmadığını tekrar kontrol etmeyi düşünüyor musunuz?
2. Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların yangın merdivenlerinin mevcut yangın yönetmenliklere ve şartlara uygun olup olmadığının denetlenmesini, Yurtlarda ki yangın merdivenlerinin çıkış kapılarının açılıp açılmayacağının kontrolünün yapılmasını düşünüyor musunuz!
3. Yurtlarda, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların yangın tüplerinin olup olmadığı, kullanım tarihlerinin geçip geçmediğinin kontrol edilmesini düşünüyor musunuz?
4. Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların güvenlik ve teknik denetimlerin gözden geçirilmesini düşünüyor musunuz?
5. Yurtların, okulların, kapalı spor salonların, sinema ve tiyatroların elektrik trafolarının gözden geçirilmesini ve kontrol edilmesini düşünüyor musunuz?
6. İstanbul’da ki kamu kurum ve kuruluşları, vakıf ve derneklerin açtıkları tüm öğrenci yurtlarının tespitinin yapılmasını, gerekli uyarıların yapılmasını, bu vesile ile İstanbul'da ki tüm yangın merdivenlerinin ve İtfaiye raporlarının tekrar kontrol kontrol edilmesini öneriyoruz.
7. Bu denetimlerin yapılması için İBB itfaiye ruhsat ve kontrol şefliğiyle beraber çalışacak meclis üyelerinden oluşan yerinde denetim komisyonu kurulmasını öneriyoruz.
Önergemizin başkanlık makamına havale edilmesini ar ederiz.

İBB Meclis Üyesi
Mehmet Berke Merter

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum