Başkan Fuat Yiğit güven tazeledi

Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Fuat Yiğit, yapılan kongre sonrası yeniden başkanlık görevine seçildi. Teşekkür konuşması yapan Fuat Yiğit, önümüzdeki döneme ilişkin de mesajlar verdi.

Başkan Fuat Yiğit güven tazeledi

Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Fuat Yiğit, yapılan kongre sonrası yeniden başkanlık görevine seçildi. Teşekkür konuşması yapan Fuat Yiğit, önümüzdeki döneme ilişkin de mesajlar verdi.

Başkan Fuat Yiğit güven tazeledi
12 Kasım 2017 - 13:42 - Güncelleme: 22 Kasım 2017 - 11:43
Reklam

Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube’nin 6.Olağan Genel Kurulu yoğun bir katlımla gerçekleştirildi. Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde yapılan ve tek listenin aday olduğu kongrede; mevcut Başkan Fuat Yiğit yeniden başkan seçildi. 

Gazete 365’in yayın bölgesini de kapsayan Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Esenler ve Başakşehir olmak üzere 5 ilçeyi temsil eden Türk Eğitim-Sen İstanbul 5 No’lu Şube’nin kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Genel Başkan İsmail Konçuk’un mesajının okunmasının ardından faaliyet raporunun sunumuyla devam eden kongrenin divan başkanlığını Oğuz Toy, başkan yardımcılığını Şener Pilavcı, kâtip üyeliğini ise Bekir Erkoçak yaptı.

Delegelerin oylamalarıyla mevcut Başkan Fuat Yiğit’in tekrar göreve getirilmesiyle sonuçlanan kongrede; daha önceki yönetimde görev alan ve şube kurucularından olan 3 isme de plaket verildi. Bugüne kadarki emeklerinden dolayı sahneye çağırılan Hasan Kara, Nihat Keleş ve Adnan Hakan’a teşekkür plaketlerini Başkan Fuat Yiğit takdim etti.

KOLTUK İÇİN GİTMEDİNİZ, TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİNİZ…
Oylama öncesi yaptığı konuşmada; diğer eğitim sendikaların tutumlarını ve hükümetin eğitim politikalarını eleştiren Başkan Fuat Yiğit, “Hani uzun yıllardır bir siyasi erk var, 2002’den beri. O siyasi erk başa geldiğinde bu sendikanın üye sayısı 123 Bin idi arkadaşlar. Gidenler oldu; 43 Bin kişi. Peki, şimdi bu sendika kaç kişi? Tam 250 Bin kişi arkadaşlar. Niye söylüyorum bu matematiksel rakamları? 14 yıldır makam dağıttınız, koltuk verdiniz, tabak bile dağıttınız, cüzdan, şemsiye verdiniz öğretmenlere. Çeyrek altın dağıtanı gördüm ben. Müdürlükler, müdür yardımcılıkları zaten havada uçuşuyor. Ders programlarıyla uğraşacak kadar alçaldı bunlar. Öğretmenleri tehdit ettiler. Ama siz koltuk için gitmediniz, söylenenlere kulak asmadınız, tehdit zaten size hiç sökmüyor. Yıllardır adam gibi adam oldunuz, dik durdunuz, 250 Bin yaptınız. Sayın çalışma arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle konuşmasına başladı.

Sözlerinin devamında geçmiş dönemlerdeki faaliyetlerine değinen, eleştiri ve tepkilerini sürdüren Başkan Yiğit, seçildikten sonra ikinci kez kürsüye çıktığında da herkese teşekkür etti. Kendisini bu göreve layık görenlere olan şükranlarını dile getiren Yiğit, önümüzdeki döneme ilişkin de mesajlar verdi. >365/Haber Merkezi

YÖNETİM KURULU (ASİL):
1) Fuat Yiğit (Başkan)
2) Halik Koçoğlu         
3) Hasan Çınar
4) Uğur Yeşildağ
5) Murat Erol
6) Şahin Vural
7) Mehmet Koç

YÖNETİM KURULU (YEDEK):
1) Serdar Özdemir
2) Bahri Büke
3) Doğu Aras
4) Enes Keçeci
5) Hakan Bayburt
6) Yunus Emre Topal
7) Halil Payza

DENETLEME KURULU (ASİL):
1) Nermin Akhanım
2) Ümran Akçay
3) Esra Gürler

DİSİPLİN KURULU (ASİL):
1) Emine Külle
2)  Zeynep Yılmaz
3) Sevilay Kozok

ÜST KURUL DELEGE ADAYLARI:
1) Fuat Yiğit
2) Halil Koçoğlu
3) Mehmet Koç

 

 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum