Bakırköy’de çocuğun gelişiminde sporun önemi anlatıldı

Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından okullarda her yıl yapılan konferansların ilki bu yıl, Medeni Berk İlkokulu’nda yapıldı. 

Bakırköy’de çocuğun gelişiminde sporun önemi anlatıldı

Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından okullarda her yıl yapılan konferansların ilki bu yıl, Medeni Berk İlkokulu’nda yapıldı. 

Bakırköy’de çocuğun gelişiminde sporun önemi anlatıldı
20 Ekim 2016 - 14:34 - Güncelleme: 20 Ekim 2016 - 14:38
Reklam

Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce her yıl okullarda düzenlenen konferanslar başladı. Bul yılki konferansların ilki, Medeni Berk İlkokulu’nda yapıldı. İlçe Spor Müdürü Metin Albayrak ve spor uzmanı Canan Horasanlı'nın katılımı ile gerçekleşen konferansta; çocuğun gelişiminde sporun önemi anlatıldı.
Üç yıl önce başlatılan ve her yıl başka konunun anlatıldığı konferans ve seminerlerde birinci yılda; “Spor Nedir?”, ikinci yılda ise; “Dengeli Beslenme” konuları anlatılmıştı. Bu yıl da her okulda, “Çocuğun Gelişiminde Sporun Önemi” konusu işlenecek.

ÜCRETSİZ SPOR OKULLARIMIZIN KAPISI HERKESE AÇIK
İlçe Spor Müdürü Metin Albayrak, “Spor, özellikle takım sporu, çocuğun kendi yeteneklerinden haberdar olmasına ve onları başkalarının yetenekleriyle karşılaştırabilmesine fırsat verir. Spor, çocuğun ve gencin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine yardımcı olur. Spor, özgüvenin ve yaşama sevincini artırır, boş zamanlarının olumlu yönde değerlendirilmesini sağlar, bireyin toplumsallaşmasına olan olumlu etkisi vardır ve çocukluk çağında karşılaşılan davranış bozukluklarının giderilmesinde sporun tedavi edici işlevi vardır” dedi. Ayrıca ilçe müdürlüğü bünyesinde yapılan ücretsiz spor okullarından tüm çocukların faydalanabileceğini belirtti.

SPORUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Spor uzmanı Canan Horasanlı ise, “Toplumun temel amaçlarının başında fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler yetiştirmek gelir. Ancak günümüzde çocuğun zevk ve eğlence ile yapması gereken spor uygulamalarının yerini aşırı yüklenmeli ve ne olursa olsun kazanma arzusu içeren çalışmalar almıştır. Hâlbuki esas amaç kalp-dolaşım ve solunum sistemlerini güçlendirmek, sinir kas koordinasyonunu, esneklik, kuvvet, dayanıklılık gibi motor özellikleri geliştirmek, bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, yapacağı spor dalı için alt yapısı hazır bireyler yetiştirmek olmalıdır. Sporun faydaları saymakla bitmez.  Spor, çocukların fiziksel gelişim, iskeletsel gelişim, kas yapılarının gelişimi, kalp-dolaşım ve solunum sisteminin gelişimi, duyusal gelişim ve kavrama yeteneğinin gelişimine olumlu katkılar sağlar” diye konuştu. 365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum