Bahçelievler'de şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi

Bahçelievler’de şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Şehitlerimiz ve aileleri, başımızın tacıdır” diye konuştu.

Bahçelievler'de şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi

Bahçelievler’de şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen yemekte konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Şehitlerimiz ve aileleri, başımızın tacıdır” diye konuştu.

Bahçelievler'de şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi
18 Mart 2017 - 16:52 - Güncelleme: 18 Mart 2017 - 16:56
Reklam

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Bahçelievler’de şehit yakınları ve gaziler onuruna yemek verildi. Belediye Bakanı Osman Develioğlu’nun ev sahipliği yaptığı yemeğe; Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vali Yardımcısı Bahçelievler Kaymakam Vekili Osman Ateş, Garnizon Komutanı Albay İsmail Hançerlioğulları, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Marmara Şehit Aileleri Derneği Başkanı İmran Akansel,  muhtarlar, şehit aileleri ve gaziler ile aileleri katıldı. 

Tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına, ilçe vaizi Abdurrahman Akbaş’ın okuduğu Kur-an tilavetiyle başlayan program saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Anma programında konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken; “Şehitlik bizler için peygamberlikten sonra en yüze makamdır. Bu mertebeye ulaşmak millet olarak hepimizin en büyük duasıdır. Toprağa verdiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımızın adeta mührüdür. Çanakkale bizler için çok önemliydi.  102 yıl önce Çanakkale’yi geçemediler. O günden günümüze çok entrikalar yaptılar. Çok terör olayları yaşattılar. Halen de yapıyorlar, bu Türkiye’yi nasıl böleriz diye. Elhamdülillah en son 15 Temmuzda millet olarak hepimiz sokaktaydık. Birlik ve beraberliğimiz tamdı. Bunu birlikte yaşadık ve gördük. FETÖ gibi hain bir yapıyı aldılar, işlediler, 40 yıl içimize soktular ve bizi bitirmek için çalıştılar. Ama Türk milleti her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik sağladı” dedi.

DÜŞMANI 1071’DE MALAZGİRT’TE BOZGUNA UĞRATTIK 
Vali Yardımcısı Bahçelievler Kaymakam Vekili Osman Ateş yaptığı konuşmada, “Türk milletinin Anadolu’ya açıldığı kapı Malazgirt’tir. Atalarımız 1071’de düşmanı Malazgirt’te bozguna uğratmıştır. Çanakkale Savaşı da haçlıların Türk varlığını Anadolu’dan silmek için başlattığı, fakat yenilgiye uğradığı savaştır. Malazgirt’ten Çanakkale’ye Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit olan tüm Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarını ve günümüzde, doğu ve güneydoğuda bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

2017/03/9589437.jpg

ŞEHİTLERİMİZ VE AİLELERİ, BAŞIMIZIN TACIDIR
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında; “Şehitlerimizi yılda sadece bir gün değil, hiçbir zaman unutmayacağız ve onları daima hatırlayacağız. Bizler burada hayatımızı özgürce sürdürebiliyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz” dedi. 15 Temmuzda bir olay yaşadık ve bu millet gözünü kırpmadan sokağa çıktı ve göğsünü siper etti. İstiklal Savaşında aynısını yaptı ve dursun bu hayâsızca akın dediler. Çanakkale’de binlerce gencimiz şehit oldu. Yedi düvel o güçlü silahlarıyla onların üzerine gelirken bizim elimizde öyle güçlü silahlar da yoktu ama o düşmanları orada durdurdu ve ülkeyi teslim etmediler. O süreçte Anadolu’nun birçok yerinde okullarda o yıl mezun verilmedi. Bütün öğrencileri Çanakkale’de şehit oldular. Biz de göreve geldiğimiz yıldan itibaren bu vatanın ne kadar kutsal olduğunu bize nasıl emanet edildiğini anlamak için o destanın yazıldığı yer olan Çanakkale’ye geziler düzenliyoruz. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi her zaman hayırla ve minnetle yâd ediyoruz, şehitlerimiz ve aileleri bizim başımızın tacıdır” şeklinde konuştu. 

2017/03/8354949.jpg

HUZUR İÇİNDE YAŞIYORSAK ONLARIN SAYESİNDEDİR
Marmara Şehit Aileleri Derneği Başkanı İmran Akansel ise konuşmasında; “Vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını seve seve veren şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Onları hiç unutmadığımızı ve bundan sonra da hiç unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bizler bu cennet vatanımızda özgürce huzur içinde yaşıyorsak, sınırda bizleri bekleyen Mehmetçiklerimiz sayesinde ve canlarını bu aziz vatan için veren şehitlerimiz sayesindedir. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Şehit ailelerimizi unutmayalım, çünkü biz şehit yakınları olarak, sevgimizi paylaştıkça çoğaltıyoruz, acılarımızı da paylaştıkça azaltıyoruz” ifadelerini kullandı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum