Bahçelievler'de '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi' açıldı

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 1’nci yıldönümünde Bahçelievler’de şehitler anıldı. Anma programları kapsamında açılan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi’ vatandaşları duygulandırdı.

Bahçelievler'de '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi' açıldı

FETÖ’nün hain darbe girişiminin 1’nci yıldönümünde Bahçelievler’de şehitler anıldı. Anma programları kapsamında açılan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi’ vatandaşları duygulandırdı.

Bahçelievler'de '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi' açıldı
15 Temmuz 2017 - 17:03 - Güncelleme: 17 Temmuz 2017 - 13:35
Reklam

15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin yazdığı destanı anmak amacıyla Bahçelievler Belediyesi’nce hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi” Bahçelievler kamu binaları meydanında açıldı. Serginin açılışına; Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu , CHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Şahin'in yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

2017/07/784897.jpg

Açılış töreni Fatih Mehteran Takımı tarafından çalınan kahramanlık marşları ile başladı. Aziz Şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

15 TEMMUZ’A KONTROLLÜ DEMEK OPTİK ÇARPITMADIR
Bahçelievler Kaymakamlığı görevine yeni atanan İlker Arıkan konuşmasında; “Bizler 15 Temmuz’u Ankara’da yaşadık. O akşam ben de Ankara’da Genelkurmay karargâhının hemen önündeydim. O geceyi halkımızla birebir bende yaşadım. Orada genelkurmayın üzerinde bulunan ışıkları söndürülmüş bir helikopter tarafından tarandık. Daha sonra Meclisin önüne gittik, burası bombalandığında da o anlara tanıklık ettik. O gün orada şehit olanlar arasında sivil ve görevli tanıdığımız arkadaşlarımız vardı. Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesine nail olan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah’ım bir daha bu günleri yaşatmasın. Bu günleri bir daha yaşamamak için de unutmamak gerekiyor. Maalesef, 15 Temmuz için kontrollüydü, tiyatroydu gibi laflar ediliyor. Bunların hepsi hikâye, hepsi optik çarpıtma, hepsi çok hafif laflar. Bizler 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. 

2017/07/4294732.jpg

15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ HAREKÂTIDIR
Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise, “15 Temmuzun birinci yıldönümünü hep birlikte anıyoruz. Bu yıl dönümlerinin anılmasının en büyük sebebi bir daha o günleri yaşamayalım o günleri bu günden hatırlayalım kendimizi hazırlayalım, bir daha bu günleri yaşamayalım diyedir. 15 Temmuz’da bu ülke çok büyük bir badireden geçti.  O gece bu ülkenin tarihini değiştireceklerdi bu ülkenin yapısını değiştireceklerdi, bu ülkeyi paramparça edeceklerdi ama birisi bu işe dur dedi. Birisi bu işe göğsünü siper etti dursun bu hayasızca akın dedi. O birisi bu milletti. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa çıktı ve ülkesine sahip oldu, tıpkı Çanakkale’de kurtuluş harekatında olduğu gibi. Bu millet geçmişte vatanına sahip çıktı, çıkmaya da devam edecek” diye konuştu.

2017/07/7605231.jpg

SERGİDEKİ FOTOĞRAFLAR DUYGULANDIRDI
Konuşmaların ardından Bahçelievler Kaymakam İlker Arıkan ve Başkan Osman Develioğlu 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisinin açılış kurdelesini şehit ve gazi yakınları ile birlikte kesti. 

Sergide, 15 Temmuz gecesini anlatan birbirinden çarpıcı fotoğraflar yer aldı. 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının da bulunduğu sergi, vatandaşları duygulandırdı. 15 Temmuz gecesi yaşananların fotoğraf kareleriyle hatırlatıldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2017/07/5717266.jpg

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Anma programına akşam saatlerinde şehit yakınları ve gaziler ile yakınları onuruna verilen yemekle devam edildi. Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde verilen yemeğe Bahçelievler Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu’nun yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum