Bahar yorgunluğuna dikkat!

MTM, bahar yorgunluğunun medyadaki nabzını tuttu. Bu durumla nasıl baş etmeli, ne gibi önlemler alınmalı? İşte araştırmanın detayları…

Bahar yorgunluğuna dikkat!

MTM, bahar yorgunluğunun medyadaki nabzını tuttu. Bu durumla nasıl baş etmeli, ne gibi önlemler alınmalı? İşte araştırmanın detayları…

Bahar yorgunluğuna dikkat!
02 Mayıs 2017 - 17:45
Reklam

Soğuk kış günlerini geride bıraktığımız şu günlerde artık havalar ısındı ve baharı karşıladık. Mevsim dönüşlerinde neredeyse herkesin hissettiği bahar yorgunluğu da artık kendini göstermeye başladı. Uzman tavsiyeleriyle yorgunluğu geride bırakarak baharın tadını çıkarmak mümkün.

Medya Takip Merkezi (MTM), baharın gelmesiyle uzmanların ve medyanın gündemindeki bahar yorgunluğunu ele aldı. Rapora göre, bahar yorgunluğu haberleri toplamda 2 bin 133 habere konu olurken yazılı basında 943, internet medyası bin 190 haberle yer aldı. 

Uzmanlar, bahar yorgunluğunu gidermek için önemli tavsiyelerde bulunurken sağlıklı ve dengeli beslenmenin altını çiziyor. Kıştan gelen kilolardan kurtulmak için özellikle şok diyetlerden kaçınmalı, mevsime uygun sebze ve meyve tüketimine dikkat edilmelidir.

Bahar aylarında mevsim geçişlerinden kaynaklı grip, nezle ve alerji gibi hastalıklara yakalanma riski daha fazla olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirmek önemlidir. 

SIVI KAYBINA DİKKAT!
Bahar aylarında bol bol su tüketilerek vücudun yeterli ölçüde sıvı ihtiyacı karşılanmalıdır. Uzmanlar, kahve ve çay tüketiminin suyun yerini tutmayacağı hatırlatırken aksine vücuttan suyun atılımına neden olduğunu vurgulamaktadır. Bu nedenle günde minimum 1,5 litre su içmek sağlıklı bir vücut için gereklidir.

DÜZENLİ UYKU VE SPOR ŞART!
Gün içinde yorulan vücudun dinlendirilmesi ve dengeli uyku dinç bir vücut için kaçınılmazdır. Yeterli ve dengeli uyulmadığı takdirde yorgunluk, halsizlik ve performans düşüklüğü yaşanmaktadır. Uzmanlar, akşam saat 23.00 ile 01.00 arası yapay ışığın olmadığı karanlık ve sessiz bir ortamda uykuyu tavsiye ediyor. 

Mevsimsel geçişin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için haftada 3 gün 40 dakikalık tempolu yürüyüşler ve egzersizler tavsiye edilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum