Bağcılar'da 15 Temmuz'u en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi

Bağcılar'da 15 Temmuz’u resim, senaryo, şiir, kompozisyon, afiş ve İngilizce makale dallarında en iyi şekilde ifade ederek dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bağcılar'da 15 Temmuz'u en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi

Bağcılar'da 15 Temmuz’u resim, senaryo, şiir, kompozisyon, afiş ve İngilizce makale dallarında en iyi şekilde ifade ederek dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bağcılar'da 15 Temmuz'u en iyi anlatan öğrenciler ödüllendirildi
06 Mart 2017 - 10:27 - Güncelleme: 06 Mart 2017 - 19:17
Reklam

Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün i ilk-orta ve liseler arasında düzenlediği “Öğrenci Gözüyle 15 Temmuz” konulu yarışmanın ödül töreni Halk Sarayı’nda yapıldı. Tören de 15 Temmuz’u resim, senaryo, şiir, kompozisyon, afiş ve İngilizce makale dallarında en iyi şekilde ifade ederek dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, 28 Şubat sürecinde ülkenin zor günler yaşadığını ve çeşitli mağduriyetler yaşandığını söyledi. 15 Temmuz hain girişimine değinen Çiftçi, “Hainler ordumuzun silahıyla millete alçakça saldırdı. Ancak bu hain kalkışma 10 saat içinde bastırıldı” dedi. 

GENÇLERLE BİRLİKTE ÜLKENİN GELECEĞİNİ KURTARDIK
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da geçmişte kararsız ve korkak siyasiler ve iktidarlar yüzünden ülkede halkın iradesinin hiçe sayıldığını kaydetti. Ülkeye büyük yatırımlar kazandıran merhum Başbakan Adnan Menderes’in 1960 darbesi sonrası idam edildiğini de hatırlatan Çağırıcı, 28 Şubat sürecinde yaşanan zulümleri kalpleri ve dilleriyle düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti. 15 Temmuz hain darbe girişimine milletin eliyle dur dediğini de anlatan Çağırıcı, “Gençler sizlerle birlikte bu milletin geleceğini kurtardık” diye konuştu. 

2017/03/8789892.jpg

1960 İHTİLALİ BİZE ACI BİR MİRAS OLARAK ULAŞTI
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de 15 Temmuz’un milletin yeniden direnişinin miladı olduğunu vurguladı. Öztürk, “1960 ihtilali bize acı miras olarak ulaştı. Ancak o dedelerin torunları olan bu millet 15 Temmuz’da destansı bir mücadele verdi” şeklinde konuştu. 

Son 200 yılın en büyük hain kalkışmasının yaşandığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise gençlerin de aralarında bulunduğu milletin kendisini tankın, topun ve merminin önüne attığını belirtti. Yılmaz şöyle konuştu: “Gençler, sizlerle gurur duyuyoruz. 15 Temmuz’u çok iyi tahlil etmeniz gerekiyor. Bizler bugünlere dedelerimizin ve atalarımızın kahramanlıklarıyla geldik. Hiç unutmayalım.”  

2017/03/9367981.jpg

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLÜNE KAVUŞTU
Programda daha sonra Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için yazılan 30 Kuş şiirini seslendirdi. 15 Temmuz konulu mini tiyatro gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere resim, senaryo, şiir, kompozisyon, afiş ve İngilizce makale dallarında ödülleri verildi. Törene ayrıca İlçe Müftüsü Musa Uzun, meclis üyeleri, okul müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

2017/03/2386204.jpg


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum