Aydın’dan Bakırköylüleri rahatlatacak açıklama geldi

Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip yapılacağı iddiasıyla ayaklanan Bakırköylüler'e cevaben açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, "Herkes rahat olsun. Halkın istemediği hiç bir şey dayatma yapılmaz. Alternatifleri düşünüyoruz. Uzlaşmacı yanımızı koruyalım" dedi.

Aydın’dan Bakırköylüleri rahatlatacak açıklama geldi

Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip yapılacağı iddiasıyla ayaklanan Bakırköylüler'e cevaben açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, "Herkes rahat olsun. Halkın istemediği hiç bir şey dayatma yapılmaz. Alternatifleri düşünüyoruz. Uzlaşmacı yanımızı koruyalım" dedi.

Aydın’dan Bakırköylüleri rahatlatacak açıklama geldi
12 Ağustos 2016 - 18:02 - Güncelleme: 15 Ağustos 2016 - 17:09
Reklam

Okulların açılmasına sayılı günler kala Bakırköy Yeşilköy’de bulunan Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip yapılacağı iddiasıyla ayaklanan Bakırköylüler'e cevaben açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, "Herkes rahat olsun. Halkın istemediği hiç bir şey dayatma yapılmaz. Alternatifleri düşünüyoruz. Uzlaşmacı yanımızı koruyalım" dedi.
Kent Yaşam Gazetesi’ne konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, depreme dayanıklı bina yapımı ile ilgili bakanlık tarafından geçtiğimiz gün itibari ile İmam Hatip Lisesi’ne yıkım kararı çıktığını, hemen bir çağrı yaparak, lisenin depreme dayanıksız olduğu için inşaatı yapılan ve 6 yıldır eğitim verilmeyen Halil Vedat Fıratlı İlköğretim okuluna 1 yıllığına tahsisiyle ilgili fikir alış verişi yaptıkları, alternatifleri değerlendirerek tartıştıkları bir görüşme yaptıklarını söyledi. 

İHTİYAÇ YOKSA O İŞE GİRMEYİZ
Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, yıkım kararının çıkmasına karşılık henüz inşaat ihalelerinin yapılmadığını, ihalelerin yetişmemesi durumu söz konusu olursa imam hatip lisesinin yarı yıl tatiline kadar eğitime aynı yerde devam edebileceğini de söyledi. “Önlem almak, fikir alış verişi yapmak, durum değerlendirmesi yaparak hazırlıklı olmak adına bir araya geldik” diyerek açıklamalarını sürdüren Aydın, ‘1 yıllığına deniliyor ama daha sonra sürekli imam hatip olacak şekilde hazırlık yapıyorlar’ şeklindeki söylemlerin çok yanlış olduğunu belirterek, “Ne şahsım, ne de bakanlığımız ihtiyaç olmayan bir yere imam hatip yapılması işine girmez” dedi. 

ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Alternatif olarak Florya’da boşaltılan Fark Koleji’ni de konuştuklarını belirten Aydın, alanın şahsa ait olduğunu, gerekli yerlerle görüşmeleri yapıp İmam Hatip Lisesi’nin zaten boş olan okula taşımanın daha mantıklı olduğunu da konuştuklarını ifade ederek, “Bakırköy Lisesi’nde sabahçı öğlenci olarak ikili eğitime geçme fikrini de konuşmıştuk önceleri. Oradan da bu tarz bir tepki aldık. Öğrencileri bu şekilde sıkıntıya sokmaktansa, zaten boş olan Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı İlkokuluna 1 yıllığına tahsis etsek, sonrasında pansiyon şartlarını oluşturarak liseye dönüştürebilsek daha iyi olur şeklinde bir fikir alışverişi de yaptık” diyerek düşüncelerini anlattı. 

YEŞİLKÖY’ÜN İLKOKULA İHTİYACI YOK!
 Yeşilköy Mahallesi’n de İlkokul ihtiyacı olmadığını mahalle muhtarı Bülent Yurtsever dahil herkesin söylediğini ve kendisinin de bizzat bildiğini ifade eden Aydın, “Bu alan İlkokul olarak projelendirilmiş. Ben Fen Lisesi yapılması için çok uğraştım. Uygulama meslek lisesi olarak devam etmesi için bazı pansiyonların olması, özel şartların yerine getirilmesi gerekir. Örneğin Turizm Meslek Lisesi olması için uygulama oteli yapılması gereklidir. Bir pansiyon yada uygulama oteli yapabilirsek gelecek yıl liseye dönüştürebiliriz düşüncesini de paylaştık” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

ZORLA BİR ŞEY OLMAZ
 Aklından geçen soru işaretlerini de maddeleyen Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, “O kadar güzel bir araziye ilkokula tahsis etmek ne kadar doğru? İhtiyaç olmayan bir yere İmam Hatip yapmak ne kadar doğru? Bunların hepsi tartışılacak konulardır. Bunların ikiside aynı derecede yanlıştır” dedi.

 KUTUPLAŞMANIN, AYRIŞMANIN GEREĞİ YOK
Yapılan toplantıya siyasi parti temsilcilerini, STK’ları, muhtarları ve okulun mevcut müdürünü çağırmadıklarını; kendi aralarında fikir alışverişi yaptıkları bir görüşme olduğunun altını çizen Aydın, buranın sürekli imam hatip kalması yönünde bir ön hazırlık yapıldığı düşüncesine tepki göstererek, “Zorla bir şey olmaz. Ben böyle birşey yapacaksam gidip oranın halkıyla konuşurum. Bende daha önceleri STK temsilciydim. Ak Parti ilçe Başkanı Aysun Çelikler, Kaymakamla farklı bir konu görüşmek için oraya gelmiş. Kaymakamda zaman kaybı olmasın diye aynı mekanda görüşmüş, biz de bu görüşmenin üstüne gittik. Zaten sesli düşünmek adına bir toplantı olduğu için Aysun hanımın yanında konuşmakta bir sakınca görmedik ve hep birlikte fikir alış verişi yaptık. Özellikle bir davet yapılmadı” diyerek konuya açıklık getirdi. “İmam Hatip Lisesi’nde okuyan çocuklarda bizim” diyen Emrullah Aydın, henüz verilmiş net bir kararın olmadığını, 1 hafta 10 güne kadar net sonucun belli olacağını, bu şekilde kutuplaşmanın, ayrışmanın gereği olmadığını belirtti.  >Selvi Sarıtaç
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum