Ali Tarakçı yazdı: Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?

Gazetem İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci Ali Tarakçı "Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?" başlıklı makalesinde, son derece düşündürücü bir konuyu ele aldı.

Ali Tarakçı yazdı: Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?

Gazetem İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı, Gazeteci Ali Tarakçı "Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?" başlıklı makalesinde, son derece düşündürücü bir konuyu ele aldı.

Ali Tarakçı yazdı: Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?
04 Mayıs 2016 - 18:41 - Güncelleme: 04 Mayıs 2016 - 19:11
Reklam

Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?
Yaptığınız tüm haksızlıklar kıyamet günü, hak sahiplerine iade edilecek, aynı zamanda onların günahları da sizlere yüklenecek ve doğruca cehenneme gideceksiniz. Sakın ha bu gerçeği unutmayasınız.

Ben dindar bir adam da, imanı güçlü bir adam da değilim... Hak ihlal etmekten, hak yemekten, bir başkasının özgürlüğüne müdahale etmekten, haram yemekten, hırsızlık yapmaktan, birine iftira atmaktan, biri hakkında yalan konuşmaktan, dedikodu yapmaktan, haksız yere küfür etmekten, çıkarlarım için birilerini satmaktan, mesleğimle ilgili masa başında oturarak yalan haber yazmaktan korkarım... Utanırım, vicdanıma hesap veremem...

Vicdanımda yanmanın cehennem ateşi olduğunu, kendi ateşinde yanamayanların ve har olamayanların da insan olamadıklarına inanırım.

****
Din inancı güçlü, inandığı kitaba bağlı dindarların, inananların;  yaradana, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, kıyamete, cennete, cehenneme, hesaba, mizana, kadere, hayrın ve şerrin yaradandan olduğuna, ölüme, öldükten sonra dirilmeye iman edenlerin,"Allah’tan başka ilah olmadığına ve benim O'nun kulu ve resulü olduğuma şehadet etmektir" diyebilenlerin kendilerine putlar yaratmasını anlamam...

****
Dindar olduğu halde, iman ettiklerinin tersini yapanlara kaygıyla bakarım...
Dindar insanların yüzlerinden nur aktığına inanırım.
Yüzlerinden nefret akan, fitnecilik yapan, yalan söyleyen, çıkarı için tüm değerlerini satmaya hazır olan insanların, yaradana iman ettiğini söylediklerinde "gerçekten inanarak mı söylüyorlar?" diye merak ederim.

****
Düşünün iman ediyorsanız her yaptığınızın bilindiğini, hesabının tutulduğunu, aklınızdan geçenlerin bile bilindiği bu dünyada, ahirette hesap vereceğinizi bile bile nasıl hırsız olursunuz ki? 

Hangi gerekçeye dayanarak hırsızlık yapmadığınızı, hak yemediğinizi, rüşvet almadığınızı, haksız yere zenginleşmediğinizi söyleyebilirsiniz ki?

****
İnanın dindar olmayan ve imanı eksik bir adam olarak biri bana anlatsın, ne olur... Nasıl bir insan ahiret gününe inandığı halde, yaptığı herşeyin hesabını vereceğini bildiği halde, neden iman ettiklerinin tam tersi davranır? 
Bunu yaparken de iman ettiğini söyleyebilir?
Ne olur, imanlı biri bu durumu anlatsın.

****
Aklım almıyor, yetmiyor, yanıtlarını bulamıyorum...
Camiye girdiğinde, yaradanın huzuruna çıktığında yaptıklarının ve aklından geçenlerinin bilindiğini bildiği halde, nasıl imanlı bir adam gibi davranabilir?
Ne olur, imanı bütün bir insan anlatsın bu durumu?

****
İman çıplaktır. Elbisesi takva, süsü hayâdır, sermayesi fıkıh, meyvesi ise ameldir.
Takva ve salih amel, ruh ve kalbin terakkisinde iki esastırlar. Salih amel ile manevi kârlar elde edilir. Takva ile de bu kâr korunur ve zararlardan uzak kalınır. Zarar yollarını kapamayan bir insan, kazandığından çok daha fazlasını kaybedebilir ve bu yolun sonu iflasa çıkar. İflasla ilgili şu hadis-i şerif çok ürkütücü ve korkutucudur:

"Ümmetimden müflis o kişidir ki; kıyamet günü namaz, oruç ve zekât gibi ameller ile gelir. Buna karşılık ona buna sövmüş, iftira etmiş, kiminin malını yemiş, kiminin kanını dökmüş ve kimini de dövmüştür. Ahirette bu iyilikleri hak sahiplerine dağıtılır. İyilikleri yetmeyip bittiği zaman da hak sahiplerinin günahlarından bir kısmı alınıp kendisine yüklenir ve cehenneme atılır."

Son söz: Hani iman ettiği inanan, dindar olduğunu iddia edenlere yukarıdaki hadis-i şerifi hatırlatalım istedim. Yaptığınız tüm haksızlıklar kıyamet günü, hak sahiplerine iade edilecek, aynı zamanda onların günahları da sizlere yüklenecek ve doğruca cehenneme gideceksiniz. Sakın ha bu gerçeği unutmayasınız. Unuttuysanız da hatırlatayım istedim. Belki yol yakınken yarı yoldan dönersiniz... 

Ali Tarakçı

Ali Tarakçı yazısı: "Ey iman edenler sizde bir sorun yok mu?" tıkla...

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum