Ali Tarakçı’ya silahlı saldırı olayında gelişme: 3 gözaltı…

Usta Gazeteci Ali Tarakçı’yı ayağından vurarak yaralayan V.K. ile o sırada yanında bulunan kişi ile gözcülük yaptığı belirtilen 3 kişi polisin operasyonuyla yakalanarak, gözaltına alındı. 

Ali Tarakçı’ya silahlı saldırı olayında gelişme: 3 gözaltı…

Usta Gazeteci Ali Tarakçı’yı ayağından vurarak yaralayan V.K. ile o sırada yanında bulunan kişi ile gözcülük yaptığı belirtilen 3 kişi polisin operasyonuyla yakalanarak, gözaltına alındı. 

Ali Tarakçı’ya silahlı saldırı olayında gelişme: 3 gözaltı…
22 Kasım 2017 - 14:13
Reklam

Gazete 365’in de yönetiminde yer aldığı İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD)’ın eski başkanı olan usta gazeteci Ali Tarakçı, 3 yaşındaki çocuğunun gözünün önünde silahlı saldırıya uğramış, hastanede tedavi altına alınmıştı. Akit TV yorumcusu Gazeteci Ali Tarakçı’nın bacaklarına 3 el ateş eden saldırgan yakalanırken, beraberinde 2 kişi daha gözaltına alındı. Olayda kullanılan beyaz aracın plakasının ise sahte olduğu ortaya çıktı.

Olay sonrası İYGAD’tan yapılan yazılı açıklamada belirtildiği gibi; olayın trafik kavgası süsü verilerek, planlı şekilde bir saldırı olduğunu söyleyen Ali Tarakçı, “Yakalanan 3 kişiden biri olay yerinde gözcülük yapmış. Akşam evimin önünde nöbet utmuşlar. Ertesi gün araba değiştirmişler. Beni geceden takip etmişler” dedi.

EMNİYET TİTİZ ÇALIŞTI, ADRESLERE BASKINLAR YAPTI
Olay sonrası emniyet teyakkuza geçti. Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri ve Esenyurt Araştırma Bürosu ekiplerince yapılan çalışmalarda; ilk olarak saldırganların beyaz renkli aracı belirlendi. Aracın plakasının sahte olduğunun anlaşılması üzerine araştırma genişletildi. T. E. isimli şüphelinin aracı kullandığı, V. K. isimli şüphelinin de araçtan inerek Tarakçı’ya ateş ettiği tespit edildi.
Adreslerin belirlenmesinin ardından gerçekleştirilen operasyonla T. E. ve R. Y Esenyurt’ta yakalandı. T. E’nin evinde yapılan aramada 3 adet tabanca ele geçti. V. K’da Avcılar’da yakalandı. 3 kişinin sorguya alındığı öğrenildi.

BİR ARAÇ ARABAMA ARKADAN ÇARPTI…
Tedavi altına alınan Tarakçı olayı şu şekilde anlattı: “Çocuklarımı okula bırakmak için evden çıktım. Sonra bir araç arabama arkadan çarptı. İndik baktım araçlarda bir şey yok. Israrla rapor tutalım dediler. Baktım, ikisi birden arabaya dönüyorlar. Arabalarında raporla ilgili evrak var herhalde dedim. O anda şoför olmayan kişi silahını çekti. Üzerime doğru geldi. Üç dört ele ateş etmeye başladı. Önce kuru sıkı zannettim. Sonra baktım, ayaklarımdan kan geliyor” şeklinde konuştu.

SON GÜNLERDE YAZDIKLARIMIZA BAKMAK LAZIM
Olayı öğrenir öğrenmez hastaneye koşan İYGAD Başkanı ve Tarakçı’ının iş ortağı Mehmet Mert de, “Ali’nin ve benim gazetenin son günlerde yazdıklarımıza bakmak lazım. Bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Çünkü arkasından biri çarpıyor. Arabadan inenler, ayağına 3-4 sefer sıkıp kaçıyorlar. Türkiye'de doğruları, gerçekleri yazanların maalesef hali bu. Ama biz yazmaya çizmeye, gerçeklerden, meslekten ödün vermemeye devam edeceğiz. Doğruları insanlara anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

KAZA DEĞİL, KASITLI YAPILMIŞ BİR OLAY
Tarakçı'nın eski eşi Aynur Cihan ise yaptığı bir açıklamada; “Bakıyor arabada bir şey yok. İki kişi araçtan çıkarak ayaklarına ateş açıyor. Tabi kasıtlı olarak yapılmış bir olay. Trafikle ilgili bir durum yok. İşte arabadan indirmek için... Çünkü arabanın içerisinde küçük bir çocuk var. 3 kurşun ayağına isabet ediyor. 2'si ayağından çıkarken, bir tanesi sağ bilekte kalıyor. Şu anda doktorlar bekliyorlar Acil Serviste. Sağlık açısından tabi ki iyi, ama 3 yaşındaki çocuğumun yanında yapılması tabi ki kaygı yarattı. Çocuğum gergindi. Ben de öğrenir öğrenmez hemen gidip çocuğumu teslim aldım. Oradaki esnaflar almışlar. Ali Bey'i de hastaneye kaldırmışlar” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum