AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'ndan referandum değerlendirmesi…

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı, 16 Nisan referandumuyla ilgili açıklama yaptı, sonuçları değerlendirdi. Ülke genelindeki ve Bakırköy’deki sonuçlara değinilen açıklamada; önceki seçimlere göre alınan oy oranları karşılaştırıldı, gerekçeleri aktarıldı.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'ndan referandum değerlendirmesi…

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı, 16 Nisan referandumuyla ilgili açıklama yaptı, sonuçları değerlendirdi. Ülke genelindeki ve Bakırköy’deki sonuçlara değinilen açıklamada; önceki seçimlere göre alınan oy oranları karşılaştırıldı, gerekçeleri aktarıldı.

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı'ndan referandum değerlendirmesi…
20 Nisan 2017 - 20:26 - Güncelleme: 23 Nisan 2017 - 20:07
Reklam

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı, 16 Nisan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması hakkında yazılı açıklama yaptı. Ülke genelindeki ve Bakırköy’deki seçim sonuçlarının değerlendirildiği açıklamada; 1 Kasım 2015 yılında alınan oylar ile referandum sonuçları kıyaslandı. 

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler imzalı açıklamada; %22.27 Evet, %77.73 Hayır oyu çıkan Bakırköy ile ilgili değerlendirmede şu ifadeler öne çıktı: “Bakırköy ilçemizde kayıtlı 171.327 seçmenden 152.139 kişi sandığa giderek , %89 oranında bir katılım sağlamıştır. Anayasa Değişikliği Referandumuna katılım sağlayarak EVET veya HAYIR yönünde tercihini kullanan seçmenlerimize demokrasiye sahip çıktıkları için Ak Parti Bakırköy İlçe başkanlığı olarak teşekkür ederiz. Sonuçlar incelendiğinde seçmenlerimizin %77’si HAYIR %23’ü EVET diyerek tercihlerini ortaya koymuştur. 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerine göre alınan oy oranı aşağı yukarı aynı seviyededir. Bir önceki seçimde AK Parti’ye oy veren seçmen sayımız 36 bin iken bu seçimde 34 bin seçmenimiz EVET demiştir. Ayrıca Referandum çalışmaları kapsamında seçmen listelerinin güncellenmesi yapıldığında, 1Kasım 2015 seçimlerinde ilçemizde kayıtlı bulunan ve oy kullanan 16 bin üyemizden yaklaşık 2.300 kişinin seçmen kaydının başka seçim bölgelerine geçtiği ve ilçemiz dışında oy kullandıkları tespit edilmiştir.” >365/Haber Merkezi

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle;
16 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu seçimlerinde resmi olmayan kesin sonuçlara göre TÜRKİYE Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne EVET dedi.

Yurtiçi ve Yurtdışında yaklaşık 50 milyon vatandaşımız sandık başına giderek, katılım oranı %85 civarında olmuştur. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan kesin olmayan sonuçlara göre  %51.41 oranında seçmen EVET diyerek Anayasa değişikliğine onay vermiştir. Seçimlere katılım oranının yüksek olması vatandaşlarımızın hem demokrasiden, hem de güçlü bir yasama organından yana tavır koyduğunu göstermiştir.

Bakırköy ilçemizde kayıtlı 171.327 seçmenden 152.139 kişi sandığa giderek , %89 oranında bir katılım sağlamıştır. Anayasa Değişikliği Referandumuna Katılım sağlayarak EVET veya HAYIR yönünde tercihini kullanan seçmenlerimize demokrasiye sahip çıktıkları için Ak Parti Bakırköy İlçe başkanlığı olarak teşekkür ederiz.

Sonuçlar incelendiğinde seçmenlerimizin %77’si HAYIR %23’ü EVET diyerek tercihlerini ortaya koymuştur. 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerine göre alınan oy oranı aşağı yukarı aynı seviyededir. Bir önceki seçimde Ak Partiye oy veren seçmen sayımız 36 bin iken bu seçimde 34 bin seçmenimiz EVET demiştir.
 
Ayrıca Referandum çalışmaları kapsamında seçmen listelerinin güncellenmesi yapıldığında, 1Kasım 2015 seçimlerinde ilçemizde kayıtlı bulunan ve oy kullanan 16 bin üyemizden yaklaşık 2.300 kişinin seçmen kaydının başka seçim bölgelerine geçtiği ve ilçemiz dışında oy kullandıkları tespit edilmiştir.
Bakırköy genelinde sahada olan bizlere destek olan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il yönetim kurulu üyelerine, ilçemizde görev yapmış ve görev yapan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımıza, Bakırköy ilçe seçim kuruluna, 429 sandıkta görev alan sandık kurulu başkan ve üyelerine, müşahitlere, gözlemcilere, seçim günü asayişi sağlayan ve seçim sonrası kullanılan oyların güvenli bir şekilde ilçe seçim kuruluna teslim edilmesini sağlayan güvenlik görevlilerine, desteklerini esirgemeyen diğer siyasi parti temsilcilerine ve ulusal, yerel basın mensubu arkadaşlarımıza tek tek, yürekten teşekkürlerimizi sunarız.

Anayasa değişikliğine ilişkin Referandum çalışmalarının, ardından AK Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın tüm mensupları olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek İlçemiz Özelinde Yerel Belediyecilik anlayışı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projelerin hayata geçirilmesinin destekçisi olacak ve takibini yapacağız. Gerek Seçimler öncesinde ve gerekse seçim süreçlerinde olduğu gibi yine sahada olmaya devam ederek seçmen odaklı çalışmalarımızı tüm Bakırköy’de devam ettireceğiz.

Bu manada değişikliği yapılan yeni Anayasamızın vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz.
                                     
AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı
Aysun Çelikler

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum