AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu

Bir yöneticinin ihtiyaç sahibini hissedebilmesi ve ulaşması gerektiğini söyleyen Zülküf Türkoğlu,“Bahçelievler’in herhangi bir sokağının, herhangi bir köşesinde, herhangi bir bodrum katında, herhangi bir çatı katında veya herhangi bir binanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç sahibi varsa ve o kişilere ulaşamıyor ve dokunamıyorsak, bu Bahçelievler’de yöneticilik yapan herkesin sorumluluğudur” dedi.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu

Bir yöneticinin ihtiyaç sahibini hissedebilmesi ve ulaşması gerektiğini söyleyen Zülküf Türkoğlu,“Bahçelievler’in herhangi bir sokağının, herhangi bir köşesinde, herhangi bir bodrum katında, herhangi bir çatı katında veya herhangi bir binanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç sahibi varsa ve o kişilere ulaşamıyor ve dokunamıyorsak, bu Bahçelievler’de yöneticilik yapan herkesin sorumluluğudur” dedi.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu
02 Temmuz 2016 - 12:30 - Güncelleme: 20 Ağustos 2016 - 12:24
Reklam

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Avukat Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e özel röportaj verdi. Genel ve yerel siyaset hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Zülküf Türkoğlu, Gazete365’in İmtiyaz Sahibi Gazeteci Bayram Kırtaş’ın sorularını yanıtladı. 

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu:

Genel Başkanınızın değişmesiyle AK Parti'de neler değişecek?
AK Parti’de genel başkanımızın değişimiyle çok fazla bir değişiklik olmayacak. Neticede AK Parti kurumsal bir partidir. Biz prensipleri, ilkeleri olmayan bir parti değiliz. Bizim teşkilat yapımız, kurumsal yapımız, prensibimiz bellidir ve o doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Başbakanımız Binali Yıldırım Bey, kuruluşundan beri bu partinin içinde ve en önemlisi de Kurucu Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız liderimiz Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşıdır. Dolayısıyla bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün fikirlerini, ne yapmak istediğini bilen biridir Sayın Binali Yıldırım. Zaten bizde koltukların çok bir önemi yok. Biz buna görev olarak bakarız. Yani bu görev değişikliğini bir bayrak değişikliği olarak değerlendirebiliriz. Bayrağı kim devralırsa, devralan kişi onu daha ileriye taşımak için bir görevi devralır. AK Parti nasıl daha önce ‘Durmak yok yola devam’ sözüyle hareket ediyorsa yine aynı şekilde, hatta ‘Durmak yok kutlu yürüyüşe devam’ sloganıyla yoluna devam ediyor. İnşallah milletimize daha nice hizmetler vereceğiz.

Yakın zamanda erken seçim var mı? 
Bu konuda somut bir fikrim yok. Ama ülkemizde 4 yılda bir genel seçimler yapılır. Dolayısıyla seçimler yapılalı henüz fazla zaman olmadı. Ama ‘Seçim olabilir mi?’ sorusuna ben bir ilçe başkanı olarak şöyle bakarım; ben yarın da seçim olsa hazır olduğumu biliyorum ve teşkilatımı da bu anlamda motive ediyorum. Yani Türkiye’de yarın seçim var derlerse, Bahçelievler teşkilatı hamdolsun hazırdır. Ama tabi ki, şu an seçim olabilir mi, olmaz mı bu, genel merkezimizin inisiyatifinde değerlendirilir. 

Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemiyle ilgili vatandaşın kafası karışık. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
Ben bir hukukçuyum. Türkiye’deki anayasaları, 1921’den tutunda 1982 Anayasası’na ve cumhuriyet öncesine kadar hepsini teker teker incelemiş biriyim. Bu konu özellikle ilgili alanımdır ve hatta 1921’den öncesine de bakarım, değerlendiririm. Açıkçası bizim ülkemizde doğrudan milletin iradesiyle ortaya konulmuş bir Anayasa hiçbir zaman yapılmamış. Bu doğru bir şey değil. Anaysa; adı da üzerinde olduğu gibi bütün yasaların doğumuna sebep olan yasadır. Dolayısıyla ana vaziyeti taşıyan bu yasanın doğrudan milletin iradesiyle ortaya konulması gerekiyor. Yani demokratik, hukuki yollarla anayasa olması lazım. 1982 Anayasası, 1960 Anayasası gibi anayasaların demokratik yollarla yapılmadığını hepimiz biliyoruz. Bu bizim sancıyan, kanayan bir yaramızdır. Bundan memnun olan hiçbir siyasi yapı ve hiçbir siyasi düşünce de yok. Ama maalesef biz halen darbelerle ortaya konmuş Anayasalarla yürüyoruz ki, bu yüzyılda bu mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir an önce bu Anayasa değişikliğini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bizim kaybedecek zamanımız yok. 
Başkanlık sistemiyle ilgili de konuşabiliriz, tartışabiliriz ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi; başkanlık sistemini dışarılardaki rol modellerini ele almamız gerekmiyor. Bizim Türk usulü kendi milletimize, kendi örfümüze uygun bir başkanlık sistemi elbette ki olabilir. Bununla ilgili de partimizin, anayasa komisyonumuzun çok güzel çalışmaları vardır.  Bunları da bir başka röportajda, yine siz Gazete365 aracılığıyla uzun uzun konuşmayı arzu ederim.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu:

Yerel yönetimler ve iktidar bazında Bahçelievler halkına yeni yatırımlarla ilgili müjdeniz var mı?
İlçemiz çok güzel bir ilçe, harika bir yer. Ben Bahçelievler’i çok seviyorum. Bahçelievler bizim için bir sevda. Biz burada siyaset yaparken de bu sevdanın peşinde koşuyoruz. Merkezi hükümetimiz olarak da, ilçemize yerel anlamda çok güzel çalışmalarımız var. Bir fizik tedavi hastanemiz var, yapımı devam ediyor. Bugün Türkiye’de bir numaradır. Değerli milletvekilimiz Mehmet Muş Bey özellikle burayla ilgili çok büyük çaba sarf ediyor. İnşallah bu hastanemiz çok yakın bir gelecekte tamamlanmış olacak ve Türkiye’nin her tarafından hastalarımız buraya gelecek ve şifa bulacaklar. Büyükşehir belediyemizin de burayla ilgili çok güzel çalışmaları var. Bahçelievler artık metro hatlarıyla tanışıyor. Bir tanesi geçenlerde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım temelini attılar. Bakırköy, Bahçelievler, İkitelli’ye gidecek bir metro hattı. Bir diğer metro hattı ise; Ataköy’den başlayıp Bahçelievler üzerinden Güneşli yönüne gidecek bir hat. Ayrıca yine İncirli bölgesinden gelip, Yayla, Siyavuşpaşa, Hürriyet, Zafer ve Çobançeşme mahalleleri üzerinden Sefaköy’e doğru devam edecek çok önemli bir hat daha var. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olacak bir havaray projesi de Şirinevler’den Bağcılar tarafına doğru düşünülüyor.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu:

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bir dizi iftar programı düzenlediniz. Hedefinize ulaşabildiniz mi? 
Ramazan ayı biz Müslümanlar için hayır ve hasenat ayıdır. 11 ayın sultanı olması hasebiyle bir sultana yakışır neyse, vatandaşımızın da bu ayda onu yaşaması lazım. Ramazan paylaşma ayıdır. Bereketiyle gelen bir aydır ve paylaştıkça bereketlenen bir aydır. Biz bu ay içerisinde bunu yapma gayreti içerisindeyiz. Tabi belediyemizin düzenlemiş olduğu sokak iftarlarımızı 2004 yılından beri geleneksel olarak devam ediyor.  Her gittiğimiz sokak iftarında 2.500 - 3.000 kişilik sofralar oluyor. Bunun haricinde biz kendi ilçemizde gönül sofraları dediğimiz ihtiyaç sahipleri ailelere gidip, sofralarına misafir oluyoruz. Amacımız gidip, onların yanında olduğumuzu göstermek. Ben ve bütün teşkilatımız Sayın Cumhurbaşkanımızdan almış olduğumuz örnekle böyle çat kapı ziyaretler yapıyoruz. Ayrıca teşkilat iftarlarımız, engellilerimize yaşlılarımıza, gazi ve şehit yakınlarımıza, ilçe protokolümüze, STK’larımıza iftarlar gerçekleştirdik. Biz iftardan 2 saat önce ilçemizde gezmeye başlayıp, sahurda hoca Allahu ekber diyene kadar devam ediyoruz. Kimi zaman bir kahvehanede kimi zaman bir parkta vatandaşlarımızla hem Ramazan’ın bereketini paylaşıyor, hem sohbet ediyor, hem de istişare yaparak, derdini dinliyor ve genel merkezimize rapor sunuyoruz. 

İftar programlarında yaşadığınız ilginç bir anınız var mı? Anlatır mısınız?
Çok örnek var ama hangisini anlatayım bilemiyorum. Benim çok hoşuma giden ve hemen hemen her iftarda yaşadığım bir anım var. Geçen Cumhuriyet Mahallesi’nde bir iftardaydık. Bir delikanlı yanıma gelerek bana şunu söyledi: ‘Başkanım Sayın Cumhurbaşkanıma benden selam götürünüz.’ Tabi bu çok güzel ,anlamlı bir şey. Şu açıdan bizi sevindiriyor. Yani oradaki çocuklar, gençler, değerli Cumhurbaşkanımıza ulaşabilmenin sevincini, biz ise buna vesile olabilmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızla vatandaşımızın arasında bir köprü olmanın güzelliği bambaşka bir şey. 

Vatandaşa ulaşma noktasında başarılısınız. Bu neye borçlusunuz?
Bizim insanımız gururludur. İhtiyaç sahibi olduğunu hiçbir zaman söylemez de. Kimin ihtiyaç sahibi olduğunu gidip görmeden, dokunmadan anlamak mümkün değil. Bir yöneticiye düşen görev; bunu hissetmektir. Ben hep şunu derim; Bahçelievler’in herhangi bir sokağının, herhangi bir köşesinde, herhangi bir bodrum katında, herhangi bir çatı katında veya herhangi bir binanın herhangi bir yerinde bir ihtiyaç sahibi varsa ve bu Ramazan ayı süresince ve bundan sonraki zamanlarda o kişilere ulaşamıyor ve dokunamıyorsak, bu Bahçelievler’de yöneticilik yapan herkesin sorumluluğudur. Allah bize bu anlamda sorumluluğumuzu yerine getirmeyi nasip etsin.

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Gazete365’e konuştu:
 
Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? Gazete365 okuyucularına mesajınız nedir?
Öncelikle Gazete365’e teşekkür ediyorum. 365 artık ilçemizin marka bir gazetesidir. Biz de okumaktan ve takip etmekten memnuniyet duyuyoruz. Sizin aracılığınızla Bahçelievler’e başta selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Ramazanlarını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum ve inşallah yüce rabbim bizi nice ramazanlarda bir araya getirir. Ayrıca Ramazan Bayramı’nı barış içerisinde, huzurlu, mutlu ve aileleriyle birlikte coşkulu bir şekilde geçirmelerini diliyorum. Ve yine sizin aracılığınızla bayramın ilk günü ilçe binamızın önündeki alanda bütün vatandaşlarımızı bayramlaşmaya davet ediyoruz. 
365/Bayram Kırtaş-Aykut Kaya

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum