95 yıllık İstiklal Spor’un durumu ne olacak?

Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından gelen tahliye yazısının ardından mahkemeye giderek, yürütmeyi durdurma kararı alan Osmaniye İstiklal Spor Kulübü; yürütmeyi durdurma kararının ardından, başka bir gerekçeyle yeni bir yıkım tebliği daha aldı.

95 yıllık İstiklal Spor’un durumu ne olacak?

Bakırköy Belediye Başkanlığı tarafından gelen tahliye yazısının ardından mahkemeye giderek, yürütmeyi durdurma kararı alan Osmaniye İstiklal Spor Kulübü; yürütmeyi durdurma kararının ardından, başka bir gerekçeyle yeni bir yıkım tebliği daha aldı.

95 yıllık İstiklal Spor’un durumu ne olacak?
25 Ekim 2016 - 11:27 - Güncelleme: 26 Ekim 2016 - 11:34
Reklam

Tarihi Cumhuriyet öncesine dayanan, 1921 yılında kurulan ve futbolda çeşitli yaş kategorilerinde 280 lisanslı sporcusuyla Süper Amatör Küme'de mücadele eden Bakırköy’deki 95 yıllık Osmaniye İstiklal Spor Kulübü yöneticileri, başka bir gerekçeyle yeni bir yıkım tebliği daha aldıklarını ve bir şok daha yaşadıklarını ifade etti. 
Kent Yaşam Gazetesi’nin haberine göre; mahkemeden ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ alındıktan hemen sonra belediye yetkililerine giderek durumu bildirdiğini söyleyen İstiklal Spor Kulübü Başkanı Sultan Öztürk, aynı günün akşamı saat 17.30’da zabıtanın kendilerine gelerek, spor kulübü içindeki yapıların kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım tebliğini verdiğini söyledi. 

BAHADIRLI DÖNEMİNDEN BERİ ECRİMİSİL ÖDÜYORUZ
Yürütmeyi durdurma kararından bir kaç saat sonra böyle bir tebliğin Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından kendilerine iletilmiş olmasına çok şaşırdığını ifade eden Kulüp Başkanı Sultan Öztürk, “İçerideki yapılar dönemin Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı tarafından ecrimisil ödeme şartıyla verildi ve o gün bu gündür biz ecrimisil bedelimizi ödüyoruz” dedi. 
Kulüp Lokali’nin de, kulübe gelir sağlamak amacıyla geçmiş dönem Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından yapıldığını belirten Öztürk, Belediye Zabıta Müdürü Şevki Akşahin’in de olaydan haberdar olduğunu ve devamlılığın esas olduğu CHP’li sosyal demokrat bir belediyede, bu tür olayların yaşanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Emlak İstimlak Müdürlüğü’nce 775. Madde’den, yani gecekondu yapılaşması olarak kayda giren tebligatın, hem spor kulübü, hem de 96 yılından beri faal olduğu düşünülürse farklı bir yapılaşma modelinin zaten uygun olmayacağını söyleyen Kulüp Başkanı Öztürk, gelen son tebligattan sonra savcılarla görüştüklerini ve “Yürütmeyi durdurma kararı alınmışsa, mahkeme sonuçlanana kadar belediye başkanı bir şey yapmaz” bilgisini aldıklarını söyledi.

BELKİ DE BAŞKANIMIZIN O KARARDAN HABERİ YOK 
Bakırköy'de Süper Amatör'de oynayan 3 kulüpten biri olduklarını söyleyen Sultan Öztürk,  “Belki de başkanımızın yürütmeyi durdurma kararı aldığımızdan haberi bile yoktur. Belki de yeni tebligat başkanımızın bilgisi dışındadır. Son yaşananlardan sonra defalarca randevu talep etmeme rağmen, özel kalemden bir dönüş olmadı” dedi. Geçtiğimiz günlerde Silivri’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanına yaklaşık 1250 kişilik sporcu ve ailelerininde olduğu bir gurupla gittiklerini söyleyen Sultan Öztürk, genel başkanla yaptıkları özel görüşmede durumu anlattıklarını ve kulübe sahip çıkılacağı sözünü aldıklarını söyledi. Ayrıca Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da genel başkanın talimatıyla konu ile ilgileneceğini kendisine ilettiğini söyledi. 

SPORCULAR, AİLELERİ VE OSMANİYE HALKI DURUMDAN ÇOK RAHATSIZ
1921 yılında kurulan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün bir maaşını bağış yaptığı İstiklal Spor’da, futbol oynayan çocukların velileri de, durumdan çok rahatsız olduklarını ifade ederek, “Çocuklarımız spor yaparken, bizlerde burada yeşilin huzurunu buluyor, sohbetler ediyoruz. Çayımızı 1 liraya içiyoruz. Burası yıkılırsa peki bu ağaçlar ne olacak” diyerek durumdan rahatsızlıklarını dile getirdiler. >Selvi Sarıtaç
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum