4 Şubat Dünya Kanser Günü…

Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yayınladığı bildiriyle halkı uyardı.

4 Şubat Dünya Kanser Günü…

Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle yayınladığı bildiriyle halkı uyardı.

4 Şubat Dünya Kanser Günü…
04 Şubat 2016 - 13:25 - Güncelleme: 12 Şubat 2016 - 19:29
Reklam

Kanser, gunumuzde gittikçe önem kazanan ve ölum nedenleri arasında 2. sırada olan bir hastalık. Bu artış hızıyla, dunya nufusunun artışı ve yaşlanmasına da bağlı olarak 2025 yılında toplam 19,3 milyon yeni kanser vakası olacağı ön göruluyor. Yapılan çalışmalar, kanser vakalarının (yuzde 56.8) ve kanserden kaynaklı ölumlerin (yuzde 64.9) yarısından fazlasının az gelişmiş ulkelerde olduğunu işaret ediyor.

4 Şubat Dunya Kanser Gunu sebebiyle ulke genelinde yayınlanan bildirilerle vatandaşlar uyarılıyor. Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi, 4 Şubat Dunya Kanser Gunu nedeniyle bir bildiri yayınladı. Kanser vakalarının arttığı ve erken teşhisin hayat kurtaracağının vurgulandığı yazılı açıklamada, kanserlerin yuzde 90 çevresel, yuzde 10 da genetik olduğunun altı çizildi.

Önemli bilgilerin yer aldığı açıklamada; “Sağlıklı bir çevre oluşturulabilir. Her çeşit iş yeri sağlıklı yaşamı benimsemeye yönelik çalışanlarını motive edici programlar ve politikalar uygulayabilir. Yuzde 100 dumansız iş yerleri oluşturmak ve sigarayı bırakma araçlarına bilgi ve erişim sağlamak gibi önlemler, sağlıklı gıda seçeneklerine erişim sağlanması, işe gidiş gelişlerde fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, iş yerlerinde fiziksel aktiviteleri artırmak, daha sağlıklı iş gucu için etkili bir yoldur. Bireyler ve toplumlar, yaygın kanser turlerinin en az uçte birinin daha sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, fiziksel aktivitenin arttırılması ve Alkol kullanımının azaltılması ile önlenebileceği konusunda bilgilendirilmelidir. Sigara da eklendiğinde bu rakam yuzde 50’ye ulaşmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 365/Haber Merkezi

YORUMLAR

  • 0 Yorum