"15 Temmuz" konulu ödüllü roman yarışmasına start verildi

Bahçelievler Belediyesi, “Tarihin şahitleri yazılıyor” sloganıyla ‘15 Temmuz’ konulu roman yarışması başlattı. Yarışmada jüri üyeliği yapacak önemli isimlerle kameralar karşısına geçen Belediye Başkanı Osman Develioğlu, para ödüllü yarışma hakkında bilgiler verdi.

"15 Temmuz" konulu ödüllü roman yarışmasına start verildi

Bahçelievler Belediyesi, “Tarihin şahitleri yazılıyor” sloganıyla ‘15 Temmuz’ konulu roman yarışması başlattı. Yarışmada jüri üyeliği yapacak önemli isimlerle kameralar karşısına geçen Belediye Başkanı Osman Develioğlu, para ödüllü yarışma hakkında bilgiler verdi.

"15 Temmuz" konulu ödüllü roman yarışmasına start verildi
25 Ekim 2017 - 08:37 - Güncelleme: 25 Ekim 2017 - 09:12
Reklam

Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe girişimi sonrası çeşitli programlar düzenleyen Bahçelievler Belediyesi, bu kez de roman yarışması düzenleyecek. “Tarihin şahitleri yazılıyor” sloganıyla ‘15 Temmuz’ konulu ödüllü roman yarışması tertipleme kararı alan Bahçelievler Belediyesi, düzenlediği basın toplantısıyla yarışmayı kamuoyuna ilan etti.

Çok sayıda gazetecinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında jüri üyeliği yapacak önemli isimlerle kameralar karşısına geçen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bir ilk olduğu belirtilen yarışmaya katılma şartları, son başvuru tarihi ve para ödülleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Belediye hizmet binasında gerçekleşen toplantıda; milletlerin tarihinde çok önemli noktalar olduğunu vurgulayan Başkan Osman Develioğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine milletçe verilen mücadelenin ve direnişinin de önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

TÜM TÜRKİYE’Yİ YAZMAYA ÇAĞIRIYORUM 
Yarışmaya, Türkçe yazan tüm yazarları ve usta isimleri de davet eden Başkan Develioğlu, “15 Temmuz sadece bir darbe kalkışması değildir. Aynı zamanda bir milletin varlığına yönelmiş ihanet, Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini hedef alan cinayet teşebbüsüdür. ‘15 Temmuz Roman Yarışması’ adını verdiğimiz bu proje ile bir milletin direnişinin destansı öyküsünü anlatmayı ve bu öyküyü kalıcı hale dönüştürmeyi hedefliyoruz. Gelecek kuşakların ibret alacakları bu öykülerin somut bir esere dönüşmesi de hiç kuşkusuz romanlar vasıtasıyla gerçekleşecektir. Gelecekte belgesel, film ve animasyon olarak da zenginleştirilebilecek 15 Temmuz dokümantasyonunun bu ilk büyük eseri için tüm Türkiye’yi yazmaya çağırıyorum” dedi.

YARIŞMA HAZİRAN 2018’DE SONUÇLANACAK
Yapılan açıklamalara göre; Temmuz 2018’de sonuçlandırılması planlanan ‘15 Temmuz Roman Yarışması’nın seçici kurulunda; gazeteci-yazarlar; Doğan Hızlan, Ahmet Tezcan ve Sibel Eraslan ile yazar ve hikâyeci Cemal Şakar, akademisyenler; Prof. Dr. Abdullah Uzman ve Prof. Dr. Durali Yılmaz olacak. Jüride ayrıca Bahçelievler Belediyesi adına da Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız yer alacak.

Ödül alan ilk üç romanın Bahçelievler Belediyesi tarafından yayınlanacağı yarışmanın ödül töreninin ise 15 Temmuz haftasında yapılması planlanıyor.

HANGİ ESERLER KATILABİLİR? SON BAŞVURU TARİHİ… 
Tüm yazarlara açık olan yarışmaya katılım için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranmazken, eserlerin 30 Nisan 2018 tarihine kadar Bahçelievler Belediyesi’ne ulaştırılması gerekiyor. Yarışmayla ilgili her türlü bilginin www.15temmuzromani.com adresinde yer alacağı bilgisini veren Bahçelievler Belediyesi, romanın özgün konusunun 15 Temmuz ve darbeler olması gerektiğini duyurdu.

Daha önce bir kısmı veya tamamı yayınlanmış romanların ise yarışmaya başvuramayacağı belirtildi. Yarışmaya katılmayı planlayanların yeni bir eser yazmak için 6 ay kadar süresi olacak. Bu süre içerisinde yazılacak eserler seçici kurul tarafından değerlendirilecek. 

PARA ÖDÜLÜ NE KADAR?
Genç yazarları teşvik etmek ve Türk edebiyatına yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada seçilecek eserlere değişik miktarlarda para ödülü verileceği de açıklandı. Buna göre;

Birincilik ödülü:50.000 TL
İkincilik ödülü:35.000 TL
Üçüncülük ödülü: 20.000 TL
Mansiyon ödülü:10.000 TL

İnternet veya sosyal medya hesapları üzerinden de tüm aşamaları duyurulacak ‘15 Temmuz Roman Yarışması’na katılacak eserlerin yayım hakları da Bahçelievler Belediyesi’nde olacak.

Yarışmayla ilgili her türlü bilgiye, "www.15temmuzromani.com" adresinden ulaşılabilir. >365/Haber Merkezi 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum