“112 çalışanlarının yemek ücretlerinde fiyasko devam ediyor”

Bir yazılı açıklama yapan Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy, 112 çalışanların yemek ücretleri noktasında verilen söze uyulmadığını öne sürdü, yaşananları fiyasko olarak niteledi.

“112 çalışanlarının yemek ücretlerinde fiyasko devam ediyor”

Bir yazılı açıklama yapan Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy, 112 çalışanların yemek ücretleri noktasında verilen söze uyulmadığını öne sürdü, yaşananları fiyasko olarak niteledi.

“112 çalışanlarının yemek ücretlerinde fiyasko devam ediyor”
23 Nisan 2016 - 12:18 - Güncelleme: 23 Nisan 2016 - 12:22
Reklam

Merkezi Bahçelievler’de olan Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube’nin Başkanı Oğuz Toy, 112 çalışanlarının yemek ücretleri noktasında haksızlık yapıldığını savunarak tepki gösterdi. Yazılı bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy, sendika olarak bunun hesabını soracaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili verilen sözün unutulduğunu ve 112 çalışanlarının sürekli oyalandığını belirten Başkan Oğuz Toy, yazılı açıklamasında; “İdareci odalarında poz verip, makamın ve mevkiinin gölgesinde sendikacılığı kendilerine rehber edinenlerin daha çok çalışanın zararını işler yapacağı ve hak kaybına neden olacağı açıktır. Fedakârca hizmet eden, canı pahasına sağlık hizmetleri sunmaya çalışan 112 çalışanlarının yemek yardımı konusundaki sıkıntılarını çözecek olan düzenlemenin ısrarla geciktirilmesi kabul edilemezdir. Bu durum bir an önce sonlandırılmalıdır. Biz gücünü çalışandan alan sendika olarak bunun hesabını soracağız. Tüm 112 çalışanlarını da bu mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz. Sorunun takipçisi ve çözüme kavuşturulana mücadelecisi olacağız” ifadelerine yer verdi. 365/Haber Merkezi 

Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy’un “112 Çalışanlarının Yemek Ücretlerinde Fiyasko Devam Ediyor” açıklamasının tamamı:
Değerli Basın mensupları; 
Ağustos ayında imzalanan 3. Dönem toplu sözleşmede mutabakat altına alınan ve eline yüzüne bakılabilecek bir durumda olan tek önemli anlaşma maddesi her ne kadar günümüz ekonomik şartlarına çokta uygun olmasa da112 çalışanlarına yemek yardımının nakdi olarak ödenecek olmasıydı.  Söz konusu düzenleme 1 Ocak itibari ile yürürlüğe girecekti.  Dönemin 112 Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü de yaptığı açıklama da “112'de çalışan fedakar kardeşlerim, mesai arkadaşlarım 1 Ocak 2016'dan itibaren yemek için nakdi yardım toplu sözleşme sonunda kabul edildi 112 çalışanları 2015 rakamlarına göre 166,55 TL yemek için nakdi yardım bedeli alacaklar. 2016 yılında yeniden değerlenme oranında artacak.' şeklinde bir açıklama yapmıştı.
Malum-Sen’de kazandık hayırlı olsun broşürleri bastırarak yemek parası ödenmeden işin rantını yemenin telaşına düşmüştü. Fakat Aralık 2015’in son günlerinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bu düzenlemenin 3 ay ertelendiği ve 112 çalışanlarının yemek ihtiyacının karşılanması için 2016’nın ilk üç ayını kapsayan gıda ihalesi yapılması hakkında bir yazı yayınlanmıştı. Yazıda Maliye Bakanlığı ile nakdi yardım konusunda görüşmelerin devam etmesinden dolayı böyle bir kararın alındığı belirtilmişti. 
Bakanlığın bu tavrına attığı imzanın takipçisi olmayan malum yetkilisen’in de tutumu eklenenince 112 çalışanlarının hakkı bir anlamda gasp edilmiş olmuştu.  Olmayan işlerin müjdesini vermekten çalışanın hakkını savunmaya fırsat bulamayan bu zihniyet yüzünden 112 çalışanları 3 ay kanuni düzenlemeye rağmen mağdur edilmişlerdi. 
Değerli Basın Mensupları;
O üç ayda geçmiştir ama 112 çalışanlarına yemek yardımının nakdi olarak ödenmesinden hala bir ses seda yoktur. Yemek yardımında fiyasko devam etmektedir ama bu konuda malum-sen’den de çıt dahi çıkmamaktadır.  Attıkları imzanın takibini bile yapmaktan aciz olanlar yüzünden yaşanan bu mağduriyetin hesabını 112 çalışanları mutlaka sormalıdır.  Kanuna uymayarak yapılan bu ertelemeye bir suç niteliğinde olmasına rağmen imzayı atan yetkili sendikanın bugüne kadar hiçbir girişimde bulunmaması da manidardır. 
İdareci odalarında poz verip, makamın ve mevkiinin gölgesinde sendikacılığı kendilerine rehber edinenlerin daha çok çalışanın zararını işler yapacağı ve hak kaybına neden olacağı açıktır. Fedakarca hizmet eden, canı pahasına sağlık hizmetleri sunmaya çalışan 112 çalışanlarının yemek yardımı konusundaki sıkıntılarını çözecek olan düzenlemenin ısrarla geciktirilmesi kabul edilemezdir.
Bu durum bir an önce sonlandırılmalıdır. Biz gücünü çalışandan alan sendika olarak bunun hesabını soracağız. Tüm 112 çalışanlarını da bu mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz. Sorunun takipçisi ve çözüme kavuşturulana mücadelecisi olacağız. 
Oğuz Toy
Türk Sağlık Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum