11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası'na Bahçelievler ev sahipliği yaptı

Anavatanı Özbekistan olan ve Türk milletinin ata sporu olarak kabul edilen, 3 Bin yıllık mazisi olan; ‘Kuraş’ın kalbi, Bahçelievler’de attı. Uluslararası dev organizasyonda; milli sporcumuz Nurcan Yılmaz dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı.

11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası'na Bahçelievler ev sahipliği yaptı

Anavatanı Özbekistan olan ve Türk milletinin ata sporu olarak kabul edilen, 3 Bin yıllık mazisi olan; ‘Kuraş’ın kalbi, Bahçelievler’de attı. Uluslararası dev organizasyonda; milli sporcumuz Nurcan Yılmaz dünya şampiyonluğuna adını yazdırdı.

11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası'na Bahçelievler ev sahipliği yaptı
05 Aralık 2017 - 08:57 - Güncelleme: 05 Aralık 2017 - 09:35
Reklam

Yaptığı faaliyetlerle, aldığı ulusal ve uluslararası başarılarla adından sıkça söz ettiren Bahçelievler Belediye Spor Kulübü (BBSK), bir kez daha Dünya Kuraş Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Nef İnşaat ve Bahçelievler Belediyesi ana sponsorluğunda 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 11. Büyükler Dünya Kuraş Şampiyonası’na 43 ülkeden 500’e yakın sporcu katıldı.

Yerel, ulusal ve uluslararası yazılı ve görsel basın mensuplarının da ilgiyle takip ettiği dev organizasyon, Hasan Doğan Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Anavatanı Özbekistan olan ve Türk milletinin ata sporu olarak kabul edilen, 3 Bin yıllık mazisi olan dövüş sanatı; Kurash (Kuraş),  Bahçelievler’den dünyaya yansıdı. Zorlu mücadelelere sahne olan şampiyonda; milli takımımızı temsil eden iki sporcumuz da adını tarihe yazdırarak, ülkemize bir altın ve bir gümüş madalya kazandırdı.

 

GÖRKEMLİ AÇILIŞA İL BAŞKANI TEMURCİ DE KATILDI 
2 Aralık'ta düzenlenen şampiyonanın görkemli açılış törenine; AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Uluslararası Kuraş Federasyonu (IKA) Başkanı Haider AHE Farman, IKA Kurucu Başkanı Kamil Yusupov, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, BBSK Başkanı Yusuf Yıldırım, BBSK Başkanvekili Selahattin Uyan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Numan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve sporseverler ile çok sayıda sporcu katıldı.

Şampiyonaya katılan sporcuların ülkelerinin bayraklarıyla ‘Dombra’ müziği eşliğinde yaptığı geçit töreniyle coşkuyla başlayan açılış merasimi, semazenlerin muhteşem semah gösterisiyle devam etti. Protokol konuşmalarıyla, plaket ve hediye takdimleriyle devam eden açılışta; protokol üyeleri Özbek milli kıyafeti olan ‘Çapan’ giydi, kep taktı, hatıra pozu verdi.

DEVELİOĞLU: KURAŞ’IN OLİMPİYAT SPORU OLMASINI DİLİYORUM
Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 43 ülkeden 500'e yakın sporcuyu Bahçelievler'de ağırladıkları için mutluluk duyduklarını belirterek, “Sporu ve sporcuyu desteklemeliyiz. Çünkü spor, ülkeleri bir araya getiriyor, 43 dünya ülkesi Bahçelievler'de, Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor. Bu çok önemli. Değişik ülkelerden gelen insanlar birbiriyle kaynaşıyor. 3 bin yıllık tarihi olan kuraşın, olimpiyat sporu olmasını diliyorum” dedi.

TEMURCİ: DEVELİOĞLU VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
AK Parti İl Başkanı Selim Temurci de, “Eğer bugün 43 ülkeyi kuraş için İstanbul'da buluşturduysak, sporcu kardeşlerimizle barışın, kardeşliğin nasıl bir şey olduğunu duyurma şansımız var. Kuraş sadece bir pehlivanlık, güç sporu değil, aynı zamanda ahlak ve mütevazılık sporudur. Bu spor bizim medeniyetimizin sporu, bunun için ayrıca gurur duyuyorum. Sporda öze dönüşe destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Osman Develioğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Kuraş Federasyonu Başkanı Haider AHE Farman ise şampiyonanın İstanbul'da düzenlenmiş olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

İKİ MİLLİ SPORCUMUZ MADALYA ALDI
Şampiyonada; milli takımımız adına yarışan iki sporcumuz bir altın ve bir gümüş madalya ile ay yıldızlı bayrağımızı kürsüye taşıdılar. 70 kiloda Nurcan Yılmaz dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, 87 kiloda Belkıs Zehra Kaya ise talihsiz bir netice ile altın madalyayı son anda kaçırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Görkemli bir açılışla başlayan ve müthiş bir şampiyonaya sahne olan organizasyon yine müthiş bir kapanışla sona erdi. Dereceye giren sporculara madalyalarını protokol üyeleri takdim etti. Şampiyona, hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. >365/Haber Merkezi

Şampiyonanın ilk gün sonuçları şöyle:
-48 Kg Bayanlar:
1. Özbekistan 2. Güney Afrika 3. Türkmenistan ve Rusya
-60 Kg Erkekler:
1. Kazakistan 2. Türkmenistan 3. İran ve Türkiye
-52 Kg Bayanlar:
1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Ukrayna ve Çin Tapei
-66 Kg Erkekler:
1. Özbekistan 2. İran 3. Türkmenistan / Türkmenistan
-57 Kg Bayanlar:
1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Güney Afrika ve Türkmenistan
-73 Kg Erkekler:
1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Türkmenistan ve Ukrayna
-63 Kg Bayanlar:
1. Çin Tapei 2. Özbekistan 3. Türkmenistan ve Güney Afrika

İkinci gün toplu sonuçları şöyle:
-81 Kg Erkekler:
1. Özbekistan 2. Türkmenistan 3. Çin Tapei ve Gürcistan
-70 Kg Bayanlar:
1. Türkiye (Nurcan YILMAZ) 2. Rusya 3. Özbekistan
-90 Kg Erkekler:
1. Özbekistan 2. İran 3. İran ve Çin Tapei
-78 Kg Bayanlar:
1. Özbekistan 2. Rusya 3. Çin Tapei ve Özbekistan
-87 Kg Bayanlar:
1. Özbekistan 2. Özbekistan 3. Güney Afrika
-100 Kg Erkekler:
1. Yunanistan 2. Özbekistan 3. Kore ve Türkmenistan
+87 Kg Bayanlar:
1. Rusya 2. Türkiye (Belkıs Zehra KAYA) 3. Özbekistan
+100 Kg Erkekler:
1. Özbekistan 2. İran 3. Azerbaycan ve Yunanistan


YORUMLAR

  • 0 Yorum