10 Temmuz Taksiciler Günü'nde 249 şehit 249 taksiyle anıldı

Taksiciler 15 Temmuz şehitlerine vefa için Bağcılar’da buluştu. Şehit taksici Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik’in de katıldığı anma etkinliği kapsamında bir dizi ziyaret yapıldı,  6 gün sürecek demokrasi nöbetlerinin startı verildi.

10 Temmuz Taksiciler Günü'nde 249 şehit 249 taksiyle anıldı

Taksiciler 15 Temmuz şehitlerine vefa için Bağcılar’da buluştu. Şehit taksici Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik’in de katıldığı anma etkinliği kapsamında bir dizi ziyaret yapıldı,  6 gün sürecek demokrasi nöbetlerinin startı verildi.

10 Temmuz Taksiciler Günü'nde 249 şehit 249 taksiyle anıldı
11 Temmuz 2017 - 16:08 - Güncelleme: 11 Temmuz 2017 - 16:17
Reklam

Bağcılar Belediyesi, 10 Temmuz Dünya Taksiciler Günü’nde taksicilerle ‘15 Temmuz Destanı’nı hatırlatmak ve gelecek nesillere aktarmak için özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Lokman Çağırıcı'nın da taksi kullandığı "249 şehit 249 taksi" sloganlı taksici konvoyu şehri dolaştı ve darbe girişimin sembolü olan yerlere çiçekler bırakıldı. 

FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle tüm yurtta bugünden itibaren çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başlanacak. Ancak Bağcılar Belediyesi, 15 Temmuz’u unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için erkenden harekete geçerek, etkinliklerine erken start verdi.

6 GÜN SÜRECEK NÖBETLER BAŞLADI
Bağcılar Kirazlı Meydanı’nda dün akşam siyasetçisinden sivil toplum kuruluşlarına, esnafından vatandaşına kadar her kesimden insanın bir araya geldiği etkinlikle 6 gün sürecek nöbetler başlatıldı.

2017/07/8644543.jpg

"10 Temmuz Dünya Taksiciler Günü" münasebetiyle Bağcılar Belediyesi ve taksicilerin düzenlediği etkinliğe AK Parti milletvekili Hasan Turan, İstanbul Vali Yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam vekili Osman Ateş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, , Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Çavuş, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun, şehit taksici Akın Sertçelik’in eşi Sema Sertçelik,  Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi 249 taksici ve vatandaşlar katıldı.

2017/07/712998.jpg

TÜM TÜRKİYE O GECENİN KAHRAMANLARIYDI
Onur’un Taksisi programını sunan radyocu Onur Sakar’ın sunduğu program, Ebubekir Camii imamı Furkan Çınar’ın Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Vali yardımcısı ve Bağcılar Kaymakam vekili Osman Ateş, “Bugün burada çok mutluyum. Bugün bir vali yardımcısı olarak kaymakam vekili olarak görev yapabiliyorum. Eğer o 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı bugün bu kardeşiniz nerede olurdu? Belediye başkanımız nerede olurdu? Sizler nerede olurdu? Bunu bilemiyoruz. Bizler hepimiz dua ediyoruz ki bugün burada sizlerle beraberiz.

Rahmetli Menderes’le başlayan süreç Özal’la, Erbakan’la ve Yazıcıoğlu’yla devam etti. Ve nereye gelindi? 15 yıldır Türk Milleti’ni yöneten Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hain bir kalkışma. Erdoğan önderliğindeki diriliş, şahlanış engellenmek istendi. Karanlık odaklara ve ihanet şebekesi FETÖ’ye aziz milletimiz izin vermedi. Darbe teşebbüsü hayırla sonuçlandı” dedi.

KAHRAMAN TAKSİCİ KARDEŞLERİMİ TEBRİK EDİYORUM
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “ Bugün 10 Temmuz Dünya Taksiciler Günü. Çok önemli bir günde tarihi 15 Temmuz destanını hatırlatmak ve gelecek kuşaklara anlatmak adına taksici esnaf kardeşlerimizle düzenlediğimiz ‘15 Şehitlerimize Vefa’ programında beraberiz. Bu vesileyle kahraman taksici kardeşlerimizin Dünya Taksiciler Günü’nü tebrik ediyorum. İnşallah, 249 şehidimizi anma adına Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi ve aralarında taksici esnafımızın da bulunduğu taksici esnafımız ile birlikte Kirazlı Metrosu Etkinlik Alanımızdan '249 şehit 249 taksi' sloganıyla konvoy halinde hareket edeceğiz” dedi.

2017/07/3791349.jpg

TAKSİCİLER 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNİN BAŞ MİMARI
Daha sonra söz alan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “Üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen aynı bilincin aynı idrakin aynı şuurun burada canlı olmasından duyduğumuz mutluluğu Allah’a şükrederek ifade ediyoruz. Nöbet kavramının sadece askerlik yapanlara has bir kavram olmadığını genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla engellisiyle herkesin nöbet kavramı içerisinde zamanı geldiğinde Çanakkale’nin bir kez daha bir ruh ile dirileceğinin görme açısından hep birlikte yaşadığımız önemli bir tarihtir 15 Temmuz. İçinde hem anma hem kutlamanın olduğu çok fazla tarih yoktur.” şeklinde konuştu.

Milletvekili Hasan Turan da düşüncelerini şöyle ifade etti. “15 Temmuz etkinlikleri başlamadan ilk işaret fişeğini Bağcılar’dan ateşleyen ve her zaman kendine yakışanı yapan belediye başkanımız ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Taksici kardeşlerimizi bundan sonra 15 Temmuz etkinliklerinin baş mimarı olarak hatırlayacağım”

2017/07/4802172.jpg

TAKSİCİLER ARAÇLARIYLA 15 TEMMUZ YAZDI
Şehit taksici Akın Sertçelik'in eşi Sema Sertçelik de konuşmasında, darbecilere lanet okudu. Çağırıcı, etkinlik nedeniyle şoför meslek odaları başkanlarına plaket verdi. Gecede taksiciler araçlarıyla alana “15 Temmuz” yazdı. Bu manzara karşısında vatandaşlar ellerindeki bayrakları sallayarak taksicilere eşlik etti.
 
İKİ KADIN TAKSİCİ DE KONVOYA KATILDI
Meydandaki programın ardından taksiciler "249 Şehit 249 taksi" sloganıyla konvoy oluşturarak yola çıktı. Lokman Çağırıcı da 34 TBM 35 plakalı aracı kullandı. Konvoyda Nedret Demir ve Reyhan Soylu isimli iki kadın taksici de dikkat çekti. 

Kornalar ve sloganlar eşliğinde Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’ndan yola çıkan konvoy, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında üniformalı hainlerin yayını durdurmak için bastıkları CNN Türk ve Kanal D binalarının olduğu Doğan Medya önüne giderek buraya çiçek bıraktı.

2017/07/5295029.jpg

KIRMIZI BEYAZ BALONLAR UÇURULDU
Konvoy daha sonra sırasıyla Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına uğrayarak o noktalara da çiçek bıraktı. Yol boyunca vatandaşların sevgi seliyle ve coşkusuyla karşılaşan taksicilerin son durağı ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Etkinlik, köprüdeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı önüne çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

2017/07/452514.jpg

2017/07/1672352.jpg

2017/07/2483074.jpg

2017/07/7055420.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum